Jämförelse mellan Redmi 9C och Poco M3: Vilket är bättre?

0 Shares

Jämförelse mellan Redmi 9C och Poco M3

På en mobilmarknad full av avancerade terminaler med priser som blir allt högre, måste man inse att mobila enheter på nybörjarnivå allt mer erbjuda oss bättre funktioner till mycket överkomliga och ekonomiska priser. Detta är fallet med Redmi 9C och Poco M3, som vi kommer att möta för att upptäcka vilken terminal som har bättre specifikationer.

Två mobiler som kan ge oss en rad ganska överraskande egenskaper om vi tar hänsyn till deras pris eftersom de 100 euron i båda överskrids med väldigt lite. Så vi kommer analysera varje minut i dessa två telefoner för att veta vilket som är det bästa köpalternativet.

Skärm och mått

Vi står inför två telefoner som erbjuder oss en ganska stor skärm, över sex tum i båda fallen. För det första, om vi tittar på Redmi-mobilen kommer vi att ha en 6,53-tums panel med HD+-upplösning . När det gäller Poco har vi en skärm med samma tum, 6,53”, men med en Full HD+-upplösning på 2340 x 1080 px. Dessutom kan vi i båda Xiaomi-terminalerna upptäcka att de har en skåra i form av en droppe vatten och har ganska tunna kanter för sin kategori.

redmi 9c sin fondopoco m3 sin fondo

När det gäller dimensionerna på dessa mobila enheter Redmi mäter 164,9 x 77 x 9 mm och väger 196 gram, medan Poco har en storlek på 162,3 x 77,3 x 9,6 mm med en vikt på 198 gram. Därför står vi inför två mycket lika terminaler både i sina skärmar och i sina dimensioner, så den enda skillnaden vi kan hitta är i upplösningen de erbjuder oss.

Snapdragon vs MediaTek

Vi står inför två Xiaomi-telefoner på nybörjarnivå, så vi kan inte förvänta oss spektakulära prestanda, även om vi hittar två telefoner som inte delar en tillverkare för sin processor. Medan Redmi 9C har en Helio G35, framför och Snapdragon 662-processor av Poco, som skulle vara något överlägsen sin rival.

Snapdragon vs MediaTek

Minnen i båda fallen är LPDDR4X RAM , men skillnaderna börjar dyka upp när vi verifierar att Poco erbjuder oss UFS 2.1-lagring, medan Redmi är begränsad till eMMC 5.1-typen som är mindre snabb. Poco M3-alternativen som vi kan köpa är 3 och 4 GB RAM tillsammans med 64 eller 128 GB minne. Från Redmi:s sida finner vi att den erbjuder oss 2 + 32 GB eller 3 + 64 GB. Lyckligtvis ger de två mobila enheterna oss möjlighet att utöka sitt interna minne tack vare MicroSD-kortplatsen de har.

Ojämlikhet i deras kammare

Vi står inför två mycket billiga Xiaomi-modeller, men det betyder inte att deras kameror verkligen är på höjden av mellanklassen. Detta beror på att båda terminalerna erbjuder oss bra bildkvalitet när vi tar bilder, tack vare deras huvudobjektiv 48 megapixel i Poco M3 och 13 megapixlar i Redmi 9C.

Men där vi hittar den största skillnaden kommer att vara i den sista detaljen efter att ha tagit ett foto. Likaså ändrar inte kamerorna sig om vi tittar på resten av sensorerna, eftersom båda erbjuda oss samma möjligheter genom att ha en 2 megapixel makrokamera och en 2 megapixel djupsensor.

poco m3

Slipsen försvinner i dess främre kameror, eftersom Redmi har en 5-megapixelsensor med f/2.2 bländare, jämfört med 8-megapixel Poco med en bländare på f/2.0, även om båda kamerorna ger liknande resultat i videosamtal och selfies.

Anslutning och batteri

En annan av de viktiga punkterna i dessa smartphones finns i deras batterier, där båda terminalerna som vi jämför kommer att erbjuda oss tillräckligt med kapacitet för att nå slutet av varje dag. Hur som helst, Poco M3 har 6 000 mAh, vilket överträffar 5 000 mAh för Redmi 9C , så vi kommer att ha mer autonomi i den första. Och vi hittade också en anmärkningsvärd skillnad när det gäller laddning, eftersom M3 har 18 W snabbladdning, jämfört med Redmis 10 W snabbladdning.

bateria 6000 mah

När det gäller anslutning är det ingen överraskning att ingen av modellerna har en 5G-anslutning , eftersom vi står inför två billiga mobiler, så vi kommer bara att njuta av 4G. Det vi hittar är NFC för Redmi 9C, även om vi måste titta noga eftersom det finns modeller med och utan. Brusuttaget finns på båda enheterna och USB Type-C-laddningen är också.

Dela anpassningslager

Även om de är två terminaler som lanserades på marknaden med Android 10 , även om det förväntas att de inom några få kommer att uppdateras till Android 11, eftersom det i betaversionen av dessa terminaler fortsätter att utföra interna tester. Det viktiga är att anpassningsskiktet är nästan identiskt eftersom Little använder MIUI. De två har redan MIUI 12 med alla dess tillägg och det betyder att det knappt finns några skillnader mellan dem, förutom launchern, eftersom det är liten skillnad på detta rent estetiskt. I båda fallen förväntas dock två års system- och säkerhetsåtgärder för närvarande.

xiaomi miui 12

Pris och slutsats

Om vi ​​tar en titt på priserna på de två telefonerna finner vi en liten skillnad. 4 + 64 GB Poco M3 är för ett pris av 142 euro , medan Redmi 9C i sin 3 + 64GB version finns för ett pris av 119 euro. Så denna skillnad på 23 euro kan få oss ur tvivel eller till och med generera mer.

Även om vi inbjuder dig att också tänka på 128 GB Poco M3 som kommer att erbjuda oss en mobiltelefon längre och för väldigt lite extra pengar , eftersom det kommer att ge oss ett större batteri och kraft om vi jämför det med Redmi. Men om det vi är intresserade av är att spendera lite mindre och ha en bra kamera och system, kommer 9C att vara det perfekta alternativet. Efter att ha tagit hänsyn till alla dessa detaljer ligger beslutet på bordet med två billiga instegsmobiler och med mycket att ge av sig själva.

0 Shares