Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Jämförelse mellan Poco F3 och Poco F2 Pro 9: Vilket är bättre?

Poco F3 vs Poco F2 Pro 9

Xiaomi har oss dåligt vana de senaste åren, eftersom det är väldigt vanligt att de i slutändan lanserar enheter som erbjuder oss många liknande fördelar. Denna enkla anledning får oss, konsumenter, att titta noga på var och en av detaljerna för att veta vilket som är det bästa alternativet. För att göra detta kommer vi att ge dig en hand när vi jämför Poco F3 och Poco F2 Pro , två liknande modeller där vi kan hitta skillnader.

Den sista som anlände till Poco-familjen har varit F3 , en terminal som har presenterats som den mest kraftfulla hittills och som strävar efter att bli det svarta odjuret i det höga intervallet. Båda mobilerna har fantastiska resultat och det är därför vi kommer att försöka ge en hand när vi väljer en ny enhet. Så du bör ta en ordentlig titt på alla viktiga punkter i dessa två modeller för att göra ett bra köpbeslut.

Poco F3Poco F2 Pro sin fondo

Displayer på hög nivå

Den första punkten där vi ska stanna är i designen, eftersom vi kan se att dess bak och fram har en hel del skillnader. I Poco F3 har vi en trippelkameramodul på sidan i ett rektangulärt format, medan i Poco F2 Pro är kamerorna centrerade och i ett runt format.

När vi tittar på framsidan finner vi att de främre kamerorna också växlar mellan ett hål i skärmen och en infällbar kamera, en idé som de använde i den här terminalen för att få ut det mesta av skärmen. När det gäller materialen för konstruktionen av dess paneler är båda baserade på glas, även om den första har metall och den andra använder en aluminiumlegering i båda fallen. Detta gör att Poco F3 väger 196 gram, i motsats till den andras 219 gram.

På skärmen finner vi en stor likhet, eftersom båda telefonerna har AMOLED-paneler, såväl som deras mått, eftersom de spåras i 6,67 tum och samma pixlar per tum. Dess mått spåras dock till 6,67 tum och samma pixlar per tum. Den bästa uppdateringsfrekvensen finns i Poco F3 med 120 Hz och en överlägsen taktil respons för att nå 360 Hz, jämfört med 60 Hz och 180 Hz i F2 Pro.

Stora skillnader på deras processorer

Båda terminalerna har stora processorer, men om vi måste välja mellan en av de två är den klara vinnaren F3. Detta beror på att den åtföljs av den nya Snapdragon 870, som blir en av de första smartphones som erbjuder den, jämfört med Snapdragon 865-processorn i F2 Pro. Och vi hittar också skillnader i dess RAM, eftersom den första innehåller en LPDDR5, något högre än från den andra terminalen.

snapdragon 865-processor

Vi hittar dock samma sak i sina 6 eller 8 GB RAM i båda fallen, tillsammans med 128 GB eller 256 GB. Å andra sidan kan vi i ingen av de två modellerna utöka minnet med hjälp av ett MicroSD-kort.

Duell i fotografi

På baksidan syns tydligt att positionen för dess kameror inte är densamma, och nu ska vi också se hur dess sensorer också har vissa skillnader. I huvudsensorn finner vi att F2 Pro är något överlägsen tack vare sina 64 Mpx, jämfört med 48 Mpx för den andra modellen.

De sammanfaller inte heller i vidvinkeln, eftersom den första återvänder till toppen med sina 13 Mpx. Så resultaten i de flesta situationer blir väldigt olika. I det tredje makroobjektivet är det dock likvärdighet eftersom vi i de två modellerna hittar 5 Mpx.

Poco F3

Där vi inte hittar överraskningar är i dess främre kamera, för i båda har vi 20 Mpx signerade av Samsung. När det gäller videoinspelning kommer vi att ha möjlighet att göra det i 4K och 8K på båda telefonerna och samma sak händer med den digitala bildstabilisatorn som de innehåller.

Liknande batterier

När det gäller batteriet så erbjuder Poco F2 Pro oss sina 4700 mAh tillsammans med en snabbladdning på 30W, något som ligger något över F3 med 4520mAh, men med en snabbladdning på 33W. Till detta måste vi lägga till vikten av att båda integrerar kylning. Och fingeravtrycksläsarens position ändras i båda, i Poco F2 Pro hittar vi den på skärmen, medan F3 väljer att ha den på sidan.

Poco F2 PRO

Båda har en 5G, en av höjdpunkterna i dessa två modeller. Men vi har även GPS, Bluetooth 5.1 LE och NFC för att betala med din mobil. Infraröd finns också i båda modellerna men endast Poco F2 Pro underhåller ljuduttaget.

MIUI 12.5 beta på båda

Anpassningsskiktet som alla Xiaomi har finns också i det här fallet. Förutom att ha betaversionen av MIUI 12.5 i de två terminalerna lägger varumärket Poco till sin egen launcher till sina enheter för att uppnå en liten skillnad jämfört med resten. Vi kommer att ha alla alternativ i båda fallen och dess anpassningsmöjligheter kommer att spåras. Dessutom integrerar de två Android 11 i magen.

poco f2 pro MIUI 12

Priser och rekommendationer

Vi har sett vissa likheter genom hela denna jämförelse. Men vi har också sett skillnader, något som i priset inte skulle bli mindre. I alternativet för Poco F2 Pro med 6 GB + 128 GB finner vi det cirka 450 euro, medan F3 med samma konfiguration kan erhållas för 350 euro. En stor skillnad på 100 euro som vi tycker är väldigt slående.

Om vi ​​var tvungna att fatta ett slutgiltigt beslut skulle vi välja det billigaste alternativet. Även om det är sant att dess batteri är något sämre och dess kamera av sämre kvalitet, är det inte värt att betala den skillnaden. Det bör också förtydligas att de två mobilerna är fantastiska alternativ och med ingen av dem kommer vi att misslyckas, men enligt vår mening är det andra alternativet mer värt det och vi kommer också att spara extra pengar. Men du kommer äntligen att vara den som slutar med att ta det.