Jämförelse mellan OnePlus 9 och Xiaomi Mi 11

0 Shares

OnePlus 9 vs Xiaomi Mi 11

Inför 2021 har OnePlus och Xiaomi velat göra ett viktigt steg när det gäller deras avancerade sortiment och försöker göra det mycket svårt för konkurrenterna. Båda märkena har redan en stor lucka på marknaden och hoppas att med OnePlus 9 och med Xiaomi Mi 11 , kommer deras mottagande bland användare att bli bättre av några övertygande skäl bland allt de erbjuder oss.

I båda fallen brukar de kallas för att vara revolutionen vad gäller kvalitet och pris, och ofta uppnår de ett minimipris för allt de erbjuder oss. Även om båda varumärkena under de senaste åren har sett sina priser stiga och matchat med konkurrenterna, kommer det att vara en viktig punkt där vi också ser till att fatta ett köpbeslut som inte alls förväntas lätt.

oneplus 9 sin fondoxiaomi mi 11 negro sin fondo

Design och displayer på hög nivå

De första likheterna som vi hittar utgår från dess konstruktion, var båda terminalerna är sammansatta av glas och aluminiumlegering för att uppnå en känsla på hög nivå. På baksidan ändras kameramodulen något, med en vertikal position i OnePlus och med ett fyrkantigt format som försöker känna igen sig på Android för Xiaomi Mi 11, vilket vi redan har sett genom hela serien.

xiaomi mi 11 y teclado

När vi tittar på skärmen kan vi se hur Xiaomi väljer en mer imponerande panel med tanke på att den har en liten krökning och OnePlus 9 förblir praktiskt taget platt. De delar en position genom hålet på selfie-kameran och även Amoled-teknik på skärmen, även om OnePlus 9 i mätningar stannar på 6,55 med Full HD+-upplösning och Xiaomi får den att växa till 6,81 tum tillsammans med 1440 x 3200 px.

Vi kan också se hur båda har HDR10+ och 120 Hz uppdateringsfrekvens , förbättrad i Xiaomi med en beröringsfrekvens på 480 Hz. När det gäller skydd väljer Xiaomi den senaste Corning Gorilla Glass 7 Victus och OnePlus-modellen finns kvar i Gorilla Glass 5.

Bundna för makt

Hårdvaran i dessa två modeller är väldigt lika, eftersom vi hittar den erkända Qualcomm Snapdragon 855-processorn i båda fallen. Dessutom har både OnePlus 9 och Xiaomi Mi 11 välja den maximala tekniken i sina minnen, såsom LPDDR5 RAM och UFS 3.1-lagring. Tillsammans med kylsystem för att få maximal potential.

oneplus 9

Minnesalternativen är också väldigt lika, med tanke på att avancerade OnePlus erbjuder oss 8 GB RAM tillsammans med 128 GB minne, precis som Xiaomi gör. Till detta läggs ytterligare ett alternativ på 256 GB i varje modell, där OnePlus utrustar den med 12 GB RAM och Xiaomi håller det på 8 GB. I inget av fallen har vi expansion genom MicroSD, en punkt som båda förlorar.

Duell i högnivåfotografering

Både Xiaomi med sina förbättringar inom kamera och bildbehandling, samt OnePlus med integrationen och samarbetet av varumärket Hasselblad, har tagit ett stort steg framåt när det kommer till kameror. De har två trippelkameror, men med stor mångsidighet som börjar med huvudobjektivet där OnePlus 9 har 48 Mpx i händerna på den erkända Sony IMX 689-sensorn som måste konkurrera med 108 Mpx på Xiaomi Mi 11 innan dessa resultat bestrids.

unboxing xiaomi mi 11

Den andra av kamerorna är vidvinkeln, som med 50 Mpx från OnePlus sida och 13 Mpx på Xiaomi har vi återigen allvarliga likheter. Den tredje av linserna har olika användningsområden, på OnePlus-sidan är det tänkt att förbättra porträttet med 2 Mpx och Xiaomi har 5 Mpx för makroläge. Selfiekameror ligger inte långt efter och vi stötte på bra resultat även i svåra situationer, OnePlus med 16 Mpx och Xiaomi med 20 Mpx.

I video inspelning, Xiaomi lägger ihop och vinner mot OnePlus 9 genom att integrera en optisk bildstabilisator, vilket kommer att uppnå mycket bättre resultat, men det är också viktigt att se dess möjligheter:

OnePlus 9:

  • 8K vid 30 fps
  • 4K vid 30/60 fps
  • 1080p vid 30/60 fps
  • Slow motion video: 480 fps

Xiaomi Mi 11:

  • 8K vid 30 fps
  • 4K vid 30/60 fps
  • 1080p vid 30/60 fps
  • Slow motion-inspelning: 480 fps

Ingenting saknas i anslutning

Börja med att titta på batterierna, där Xiaomi Mi 11 integrerar en 4 600 mAh batteri och 55W snabbladdning med trådlös och omvänd laddning. OnePlus 9 skrynklar inte och de har också en stor 4 500 mAh cell tillsammans med 65W och trådlös laddning.

oneplus 9 lamada mano

Om vi ​​fortsätter kan vi se att vi naturligtvis har 5G för att navigera med maximal hastighet tillsammans med Bluetooth 5.2 L, Dual SIM, NFC och alla GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou och Galileo positioneringssystem. Hittar även infraröd i Mi 11.

OxygenOS 11 vs MIUI 12

Även om Android 11 är proffs bakom lagren, gör relevansen av båda denna gång att de går över toppen. vi ställs inför två väldigt olika stilar där OnePlus presenterar i OxygenOS ett vätskesystem som få kan konkurrera med i svarshastighet. På MIUI-sidan har vi ett lager med så många tillägg som vi kan föreställa oss och en mångfald av alternativ som går bort från lätthet.

bateria miui 12 xiaomi

Priser och slutligt beslut

Vi har sett många likheter under hela jämförelsen och priset skulle inte bli mindre, så vi observerade att OnePlus 9 i sitt alternativ med 8 GB + 128 GB ligger på 709 euro, medan Xiaomi Mi 11 med samma konfiguration, du kan få för 699 euro. A skillnad på bara 9 euro det är inte särskilt relevant.

Om vi ​​var tvungna att fatta ett beslut, vi skulle välja Mi 11 från Xiaomi eftersom den integrerar OIS-stabilisatorn som kan vara väldigt viktig när man skapar innehåll med mobilen, har vi också en liten extra autonomi och MIUI 12.5 anses vara en stor revolution när det gäller lagrets prestanda. Trots detta är OnePlus 9 ett säkert alternativ och under de kommande veckorna kan priset visa ett fall som gör att vi föredrar det för besparingar.

0 Shares