Jämförelse mellan Motorola Moto G100 och Samsung Galaxy S20 FE

0 Shares

Motorola Moto G100 och Samsung Galaxy S20 FE

Även om Motorola och Samsung inte brukar fokusera på high-end på samma sätt, stöter vi denna gång på ett undantag eftersom den nya Motorola Moto G 100 som presenterades för några månader sedan har blivit en alternativ till Samsung Galaxy S20 FE som inte Det är inte längre en stor rekommenderad för dess nära värde för pengarna.

Vi vet hur glada det kan vara att få oss att välja en av dessa två modeller och det får oss att möta det punkt för punkt, först laga allt som får dem att se likadana ut men också aspekterna som gör dem annorlunda. Utifrån det och givetvis att veta priset kan vi välja mellan att bo hos det ena eller det andra.

moto g100 sin fondoSamsung Galaxy S20 FE är fondo

Identiska eller liknande egenskaper mellan de två

Vi börjar med att känna till de punkter där båda terminalerna har mycket att dela, aspekter som inte kommer att vara drastiska för vårt beslut eftersom vi i båda fallen kommer att få ett liknande resultat. Några punkter som vi dock måste känna till på djupet, eftersom det finns några andra små detaljer som kan få oss att titta på en av mobilerna på ett annat sätt.

Kraft och konfiguration på samma nivå

Den första aspekten där vi stannar är processorn, för i det här fallet har vi nivåprocessorer, där även om det inte är samma sak är de väldigt lika. Motorola Moto G100 använder Snapdragon 870 och under tiden drar Galaxy S20 FE nytta av Exynos 990 i 4G-versionen eller Snapdragon 865 i alternativet med 5G. Spark tillverkad i 7 nanometer som presterar lika bra i spel eller krävande processer. Erhålla på detta sätt en mycket liknande prestanda som gör att du kan öppna appar, spel och ladda ner onlineinnehåll på praktiskt taget samma tid, även om anslutning också spelar in i det senare.

Samsung Galaxy S20 FE 4G med Snapdragon

Detsamma händer med konfigurationen, eftersom Motorola och Samsung mobiler delar LPDDR5 RAM-minne och ett minne med UFS 3.1-lagringsteknik. I minnesalternativen finns det en liten skillnad, med Motorola Moto G100 endast tillgänglig i 8 GB + 128 GB minne och Samsung Galaxy S20 F även med 6 + 128 eller 8 + 256 GB.

Anslutning, åtminstone på 5G-modellen

En annan av likheterna mellan dessa två smartphones dyker upp när man talar om anslutning, eftersom de två smartphones har den bästa positioneringen av handen av GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou och Galileo. De glömmer inte att integrera NFC, samt möjligheten att använda två Dual SIM samtidigt, bara ändrar att Bluetooth 5.1 LE-anslutningen är i Samsung S20 FE version 5.0 och att endast Motorola har ett ljuduttag.

Moto G100

När vi går vidare till att prata om mobilnät är det skillnad om vi tittar på Samsung Galaxy S20 FE, men inte om vi gör det med S20 FE 5G. De högsta hastighet med mobilnät uppnås alltid med den enda Motorola Moto G100-modellen och för att njuta av den hos Samsung måste du tänka på den där avancerade modellen som är densamma i allt annat.

Skillnader mellan Moto G100 och Galaxy S20 FE

Efter att ha granskat allt de har gemensamt är det dags att ta en titt på vad som verkligen skiljer dessa två avancerade smartphones som har stora skillnader som får oss att hålla fast vid det ena eller det andra.

Dubbla skärmhål gör skillnaden

En av de mest representativa delarna av Motorola Moto G100 är det dubbla främre hålet som integreras i sin skärm på ena sidan, medan Samsung bygger på sitt redan karakteristiska hål i den centrala skärmen. Vissa designskillnader som inte stannar där eftersom materialen ändras mellan de två modellerna för att ge plats åt dominerande plast i Motorola och där Galaxy S20 FE också använder plast med aluminiumlegering och glas för att ge en mer premiumkänsla till handen.

Motorola Moto G100

Något som också förändras är motståndet, sedan Galaxy S20 FE har IP68-skydd mot vatten , något där Motorola släpat efter med IP52-beständighet som skyddar mot damm eller droppande vatten. På skärmen bärs säkerheten av Corning Gorilla Glass 3 i båda smartphones, vilket är en extra poäng väldigt mycket till förmån för båda smartphones, även om det inte gör lika stor skillnad som skydd mot vatten.

LCD- eller Amoled-skärm

När du bestämmer dig för att köpa det ena eller det andra kommer skärmen att vara mycket viktig, eftersom Motorola Moto G100 är nöjd med en 6,7-tums IPS LCD-panel, medan Galaxy S20 FE med sina 6,5 ​​tum har en panel Better Amoled som kommer att leverera skarpa svärta och möjligheten att använda Always on Display för att se tiden eller aviseringarna hela tiden. För att skydda båda panelerna stötte vi på Corning Gorilla Glass 3, oavgjort när det gäller att bekämpa repor.

s20 fe

Båda har Full HD+-upplösning och förbättrade frekvenser, med 90 Hz för Moto G100 och 120 Hz för S20 FE, vilket gör att du kan uppnå en högre bildhastighet som kommer att göra skillnad när du spelar spel eller när du surfar på terminalen. Paneler som har en hög pixeltäthet, som hedrar det höga området där de är placerade. Båda skärmarna ståtar i sin tur med rundat glas med 2,5-teknik samt HDR 10-teknik.

Väldigt olika kameror

Inom fotografering och video finns det också stora förändringar i resultaten mellan Moto G 100 och S20 FE, dess huvudsensor är sammansatt av 64 Mpx respektive 12 Mpx, även om här inte är den stora skillnaden eftersom vi bara kommer att se den i Detaljnivå. Det andra objektivet är det fantastiska stället där Motorola har 16 Mpx före Samsungs 12 Mpx och Samsung-räknare med ett 8 Mpx teleobjektiv och 30x digital zoom som Motorola är oöverträffad för.

Galaxy S20 FE

Samtidigt erbjuder Motorola en makrosensor för att fotografera de minsta 2 Mpx-objekten och en ToF 3D-sensor för att uppnå bästa och snabbaste fokus. Ett huvud, Motorolas selfiekameror har 16 Mpx och 8 Mpx i ultrabredt läge så att fler tar selfien med det andra huvudobjektivet. Samsung har istället ett 32 Mpx-objektiv med förbättrad vinkel.

När vi går vidare till videon, verifierar vi det endast S20 FE har en optisk bildstabilisator och Moto G 100 har EIS, med följande inspelningsalternativ:

Moto G100:

  • 4K vid 30/60 fps
  • 1080p vid 30/60 fps
  • 720p vid 30 fps
  • Slow motion video: 240 fps

Samsung Galaxy S20 FE:

  • 4K vid 30/60 fps
  • 1080p vid 30/60 fps
  • 720p vid 30 fps
  • Slow motion-inspelning: 960 fps

Batteri med små skillnader

Tiden som dessa telefoner kommer att vara i drift beror på programvaran, användningen av demos och kapaciteten på dess batteri, där Motorola Moto G100 har ett större batteri med sina 5 000 mAh jämfört med 4 500 mAh för S20 FE. De stödjer 20W respektive 25W effekt vid snabbladdning, endast med trådlös laddning i Samsung-modellen. En skillnad som även om den kan verka minimal i kapacitet, kan bli beroende av användningen vi ger den upp till 45 minuters användning till. En anmärkningsvärd skillnad som gör att Motorola går segrande i en så viktig sektion och att den framför allt kommer att få hjälp av optimeringen av Android Stock som vi kommer att se senare.

Moto G100

Android lager före One UI

De två terminalerna är utrustade med Android 11, men ändå inkluderar Samsung One UI 3 som gör det väldigt annorlunda jämfört med Motorola utan någon typ av tillägg utöver några minimala alternativ eller korrigeringar. Vill vi ha fler möjligheter erbjuder One UI större anpassning, alternativ och otaliga tillägg, men tvärtom får Motorola och dess enkelhet tillsammans med Android att skryta med snabbhet. Samsung Galaxy har fördelen att den kommer att dra nytta av den 3-åriga uppdateringsplanen för Samsung , som, efter att ha lanserats tidigare, ger den i princip samma skyddstid och nya funktioner som sin Motorola-konkurrent med 2 års uppdateringar.

motorola android 11

Vad är det för oss?

Vi kommer till beslutsögonblicket och för att veta priserna, där Motorola G100 står på 499 euro, vilket är nära de 484 euro som Galaxy S20 FE 4G finns för. Saker och ting förändras när man tittar på 5G-modellen, eftersom priset ökar till 540 euro och prisskillnaden vänder med avseende på Motorola.

Med hänsyn till de likheter och skillnader som vi har sett, vill vi ha bättre kameror vinner Samsung-mobilen , även om beslutet inte är lätt. Vi är kvar med S20 FE eftersom den har OIS stabilisator och telefoto, men tvärtom om vi är oroliga för autonomi och detta är vår prioritet, Motorola Moto G 100 är en bra tillgång med sin kapacitet och Android-lager bak som lovar oss den smidighet och enkelhet som många vill ha i en mobil. När det gäller allt annat är de två smartphones som potentiellt är i nivå och deras skillnader kommer att vara drastiska i köpbeslutet. En tydlig skillnad kommer även finnas i 5G, där om vi vill ha en Samsung-modell får vi bestämma oss för om vi ska spara lite för att gå till 5G eller nöja oss med 4G.

0 Shares