Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Jämförelse av webbläsare på iPhone: Safari vs Chrome vs Firefox

Firefox släpptes nyligen för iOS, vilket ger iPhone- och iPad-användare ännu fler alternativ när det gäller mobila webbläsare ovanpå Safari och Chrome. Så här jämför de stora tre iPhone-webbläsarna.

Safari, Chrome och Firefox är utan tvekan de tre mest populära webbläsarna som du kan få för iPhone, men vilken bör du använda?

Medan Safari är standardwebbläsaren på iPhone och integreras med iOS snyggt, erbjuder Googles Chrome-webbläsare några unika funktioner för iPhone-användare och kan vara ett bra alternativ för ivrig Google-användare. Och de som är lojala mot Firefox på skrivbordet kommer sannolikt att föredra iPhone-versionen också, särskilt eftersom du kan synkronisera bokmärken och annan information över plattformar.

Men om du är delaktig i alla tre alternativen och bara inte är säker på vilken iPhone-webbläsare du ska använda, har vi beslutat att testa alla tre och jämföra dem för att se vilken som skulle fungera bäst för de flesta användare på Apples smartphone.

safari-krom-firefox

Alla tre webbläsare är gratis att ladda ner, vilket innebär att du kan använda dem utan risk, men om du hellre inte vill krossa din iPhone med fler appar på din startskärm, här är en snabb översikt över Safari, Chrome och Firefox på iPhone, liksom vilken av webbläsarna du ska använda.

Safari

Standardwebbläsaren som ingår på din iPhone är Safari. Kanske en av de största fördelarna med Safari är att den integreras snyggt med iOS och är specifikt optimerad för att köras på din iPhone.

safari-iphone

Funktionerna är dock ganska grundläggande jämfört med Chrome eller Firefox, men den goda nyheten är att den fortfarande har de viktigaste funktionerna som du vill ha i en mobil webbläsare, som privat surfläge, snabb åtkomst till bokmärken och favoriter och möjligheten att dela webbsidor på olika sätt.

Läs: Så här visar du nyligen stängda flikar i Safari på iPhone

Safari är också kanske den renaste iPhone-webbläsaren av de tre, vilket inte är så förvånande eftersom Apples designspel vanligtvis är på plats. Företaget handlar om att göra saker enkla och enkla att använda.

Krom

Liksom Safari kommer Chrome med alla viktiga funktioner du vill ha i en mobil webbläsare, men navigering är lite enklare än Safari, vilket ger dig snabbare tillgång till inkognitoläge.

krom-iphone

Med ett tryck på menyknappen i det övre högra hörnet får du snabb åtkomst till ett antal saker i Chrome, inklusive inkognitoläge, bokmärken, senaste flikar, historik och till och med begära skrivbordswebbplatsen för den webbsida du är på.

Och naturligtvis, om du är en Chrome-användare på skrivbordet, kan du synkronisera dina bokmärken och andra surfdata till Chrome-webbläsaren på iPhone.

Den kanske bästa funktionen i Chrome är dock möjligheten att göra röstsökningar i webbläsaren. Klicka bara på mikrofonikonen och tala sedan bort för att utföra Googles sökningar handsfree.

Firefox

Firefox har många likheter med de andra två iPhone-webbläsarna, inklusive snabb åtkomst till flikar i det övre högra hörnet.

firefox-iphone

Firefox kommer dock med ett coolt verktygsfält av sorten precis under URL-adressfältet, där du snabbt kan komma åt bokmärken, historik, synkronisera data och din läslista med bara ett tryck.

Sedan, när du öppnar en webbsida, finns det ett verktygsfält som visas längst ned som gör att du snabbt kan gå framåt eller bakåt och ladda om webbsidan, samt snabbt dela webbsidan på ett antal sätt. Det finns också en stjärnikon som du kan trycka på för att omedelbart spara webbsidan du befinner dig i dina favoriter för att snabbt komma åt den i framtiden.

En annan cool funktion i Firefox är möjligheten att söka på specifika webbplatser, som Amazon eller Wikipedia, så när du börjar skriva i sökrutan kommer rätt om tangentbordet att vara en handfull webbplatser att söka från. Att skriva in din sökfråga och trycka på en av dessa knappar tar dig till webbplatsens sökresultat för din fråga.

Vilken iPhone-webbläsare ska du använda?

Detta är en tuff fråga, särskilt eftersom var och en av de tre webbläsarna har sina egna fördelar och nackdelar.

Det är vettigt att använda samma webbläsare på iPhone som du använder på skrivbordet, men detta behöver inte vara fallet för alla användare.

iphone-safari-krom-Firefox

Om du surfar mycket på din iPhone är det vettigt att använda samma webbläsare och synkronisera dina data mellan enheter, men jag personligen surfar inte mycket på webben på min iPhone, så jag håller mig bara med Safari eftersom den möts mina grundläggande behov, även om jag använder Chrome på min Mac.

Läs: Hur man sparar webbplatsgenvägar till din iPhone-startskärm

Men om du använder Chrome på din dator kan du dra nytta av att använda Chrome-webbläsaren på din iPhone, särskilt om du surfar mycket när du är på språng. Dessutom kan du använda Handoff för att skicka länkar till din iPhone från din dator, vilket du inte kan göra om du använder olika webbläsare på dina två enheter.

Ingenting sticker verkligen ut mellan de tre webbläsarna förutom kanske röstsökning i Chrome, vilket kan vara ganska coolt. Jag skulle säga att om du brukar gå på din iPhone för att söka efter något, skulle du dra nytta av en sådan funktion, även om jag inte skulle ladda ner Chrome bara för att ha den röstsökningsfunktion som jag kan använda varje gång på länge .

Sammantaget, om du bara gör grundläggande webbsurfning på din iPhone, är Safari ett bra alternativ att använda, men om du är en hård Chrome- eller Firefox-användare på skrivbordet, finns det ingen skada att ladda ner respektive appar till din iPhone så att du kan spegla webbupplevelsen.