Jämförelse av Redmi Note 10S vs Moto G30

0 Shares

Redmi Note 10S vs Moto G30

Mellanklassen fortsätter att förse oss med förstklassiga telefoner, med funktioner som normalt sett i andra terminaler skulle vara svåra att hitta om det inte fanns ett stort utlägg av pengar framför oss. Två bra exempel är de telefoner vi jämför idag, den Redmi Note 10S och den Motorola Moto G30 , liknande terminaler för ett lite annorlunda pris.

Om du är ute efter att skaffa en mellanklasstelefon som inte saknar någonting, bör självklart en av dessa två modeller vara din huvudkandidat. Något som du kommer att kunna verifiera nu, när du jämför deras egenskaper ansikte mot ansikte, två utmärkta mobiler som bara kommer att vara det bästa för dig om de anpassar sig efter dina behov.

Skärm och mått

Vi står inför två telefoner med liknande skärmstorlek, fast med skillnader i teknik och upplösning. Sedan medan Motorola har en LCD-skärm, med 6,5 tum, HD+-upplösning och 90Hz uppdateringsfrekvens erbjuder Redmi oss en AMOLED, 6,43 tum och mer upplösning, Full HD+ , samt en perforerad kamera. Så de är väldigt olika skärmar, men konstigt nog sticker de ut av olika anledningar.

Redmi Note 10S

Båda har också ett ultrabrett bildförhållande på 20:9, vilket gör den perfekt för att titta på panoramavideoinnehåll. När det gäller måtten, den Redmi är mer kompakt, med en storlek på 160,5 x 74,5 x 8,3 mm, medan Moto mäter 165,2 x 75,7 x 9,1 mm. Två telefoner som ger oss en helt annan vikt, Redmi är också lättare, med 178,8 gram, medan Motorola väger 200 gram.

Moto G30 rosa

Prestanda

Vi står inför två mellanklassmobiler med olika processorer, och därför erbjuder de oss ett annat sätt att hantera uppgifter. Redmi sticker ut för en Helio G95 processor, som är en av de mest kraftfulla i mellanklassen, är 12nm, med en Mali-G76 MC4 GPU och med AnTuTu-resultat på mer än 320 000 poäng.

Moto G30

Motorola har för sin del en Snadpragon 662 med en Adreno 610 GPU, som, även om den har visat sig vara en lösningsmedelsprocessor, ger oss ett mer blygsamt AnTuTu-resultat, och som ligger kvar på 170 000, vilket gör den mindre kraftfull. RAM och lagring av Redmi är 6GB och 64GB, medan det i Moto G30 är 4GB RAM och 128GB internminne, i båda fallen utbyggbart via microSD-kort.

Kamera

Två telefoner som i den fotografiska delen erbjuder oss praktiskt taget samma sak. Eftersom båda telefonerna har en 64 megapixel huvudsensor , samt en 8-megapixel ultravidvinkel, ett 2-megapixel makro och en 2-megapixel djupsensor.

Redmi Note 10s

Den enda skillnaden mellan de två är att bländaren på huvudsensorn i Xiaomi är f / 1.8 och i Moto är den f / 1.7. Framför båda telefonerna har en 13 megapixel kamera. I fallet med Xiaomi, den kan spela in video med maximal 4K-kvalitet , medan Motorola gör det i Full HD. Framför är videoinspelningen av båda i Full HD.

Moto G30 trasera

Batteri, anslutning och mjukvara

I det här avsnittet erbjuder båda telefonerna samma kapacitet, 5000mAh , även om det inte är samma snabbladdning, som är mer kraftfull i Redmi, som är 33W, medan den i Motorola förblir på en traditionell 20W. När det gäller anslutning erbjuder båda Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac , så att de kan ansluta till 5G Wi-Fi-nätverk. De har även Bluetooth 5.1, samt NFC för att kunna göra betalningar i etableringar, en USB typ C-kontakt, samt FM-radio.

Redmi Note 10s färger

Redmi erbjuder oss också, som vanligt, en infraröd port för att styra enheter som en fjärrkontroll. När det gäller programvaran har båda Android 11, en av dem, Redmi, med MIUI 12.5 , medan Motorola har sin UX med en mycket liknande aspekt som Android-lager, och är ett av de mindre invasiva lagren i det här fallet.

Moto g30

Pris och slutsats

Vi står inför två telefoner med många olika aspekter, men som rör sig i också olika priser inom mellanklassen. Detta borde redan tvinga oss att tänka på dem på ett annat sätt och se dem från ett annat prisma. Eftersom medan Motorola är nu prissatt till 165 euro, Redmi Note 10S är prissatt till 229 euro , så skillnaden är anmärkningsvärd, trots att det är två mellanklasstelefoner. Bland punkterna till Motorolas fördel hittar vi en skärm som är 90Hz, något som är en trend idag, samt dubbla tillgänglig lagring. Och även om den inte sticker ut i andra aspekter, som kameran eller batteriet, är verkligheten att den inte har sämre egenskaper i detta avseende, så den har inget att avundas.

För sin del Redmi Note 10S erbjuder oss andra mer lösningsmedelsfunktioner , som dess AMOLED-skärm, med en högre Full HD+-upplösning. Dessutom är dess processor snabbare och kraftfullare, och den har mer RAM-minne. När det gäller batteriet laddas det snabbare, vilket är en poäng till dess fördel. Och även för att gynna den estetiska aspekten har fingeravtrycksläsaren den integrerad i sidoströmknappen. Därför kan vi rekommendera Motorola om du vill göra en lägre investering och har Toppfunktioner som 90Hz-skärmen , också njuta av en fantastisk kamera. Medan om du letar efter en bättre mobil i alla aspekter är det bäst att skaffa Redmi, som sticker ut i många fler sektioner, och inte är mycket dyrare, något som överstiger 200 euro.

0 Shares