Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Jämföra iPhone15, 14,13 och 12: Vilket ger bäst valuta för pengarna?

Material och design

Alla iPhone-modeller från iPhone 12 till iPhone 14 delar liknande material och designelement, inklusive glasbaksidor. Men iPhone 15 sticker ut med ett bakmaterial som kombinerar glas med matt, erbjuder en annan textur och lite mer rundade hörn för bättre grepp. iPhone 15 har också en Dynamic Island, vilket eliminerar skåran som finns i de andra generationerna, vilket ger den en fördel i design.

En annan anmärkningsvärd förändring är införandet av USB-C, exklusivt tillgängligt på iPhone 15, medan resten har Lightning-porten. Iphone 12 är den lättaste i gruppen, väger runt 160 gram, medan de andra väger cirka 170 gram.

Skillnader i batterier

Batterikapacitet och livslängd varierar mellan dessa modeller. iPhone 12, som är den lättaste, har det minsta batteriet och ger cirka 7 timmars användning. iPhone 13 har ett anmärkningsvärt batteri med 8 timmars livslängd. Samtidigt har iPhone 14 och 15 batterier med liknande kapacitet, vilket ger 8 timmar respektive 30 minuter och 8 timmar respektive 15 minuters användning. iPhone 15 har sett den mest betydande ökningen av batterikapacitet jämfört med iPhone 12.

iPhone 14 Pro

Skärmar

Alla dessa iPhone-modeller har OLED-skärmar med utmärkt bildkvalitet. Den viktigaste skillnaden ligger i ljusstyrkan. iPhone 15 har en betydande fördel på detta område, och erbjuder upp till 1 000 nits ljusstyrka och toppnivåer på 2 000 nits.

Däremot ger iPhone 12 625 nits ljusstyrka, medan iPhone 13 och 14 når 825 nits. Den förbättrade ljusstyrkan i iPhone 15 ger exceptionell prestanda, särskilt när den används utomhus.

iPhone 13 mini

Rekommendation

Artikeln föreslår att du undviker iPhone 12, främst på grund av dess låga startlagringskapacitet på 64 GB. Att börja med iPhone 13 rekommenderas för de flesta användare eftersom skillnaderna mellan iPhone 13 och 14 är minimala. Valet mellan dessa två modeller bör bestämmas av pris och specifika preferenser.

iPhone 15 rekommenderas för användare som vill ha funktioner som Dynamic Island och USB-C-anslutning. Dessa aspekter ger en uppfriskande upplevelse, vilket gör att den känns som en helt ny enhet jämfört med sina föregångare.

iPhone 12

Sammanfattningsvis beror valet av rätt iPhone på individuella preferenser, budget och vikten av specifika funktioner som lagringskapacitet, displayens ljusstyrka och innovativa designelement.