Jag säger bara “OK Google” i beställningarna till Android Assistant

0 Shares

Jag säger bara

Google slutar inte integrera förändringar som försöker förbättra driften av Android-terminaler, vilket gör den lite i taget smartare och mer kapabel, men en av nyheterna som vi inte kände till på Google I/O som hölls för några veckor sedan och som har överraskat av sina möjligheter dyker nu upp på scenen. Den välkända frasen “Ok Google” som vi var tvungna att säga ja eller ja innan varje beställning till assistenten försvinner.

Som XDA-utvecklarna har kunnat ta reda på, efter den senaste uppdateringen av Google-appen, har indikationer upptäckts i den interna koden att guiden kommer att bli mycket mer intelligent och kommer att tillåta automatiskt upptäcka beställningar utan att behöva åtföljas av den där muntliga koden som gör assistenten på beredskap och uppmärksamhet. Denna nyhet skulle komma, till skillnad från vad vi ser i andra fall, till alla Android-smartphones snart, eftersom det för närvarande är omöjligt att få det att fungera.

Mobilen kommer att lyssna på oss utan att säga Ok Google

Upptäckten kallas snabba fraser , vilket vi förstår av vad vi ser i koden som gör att smartphones kan svara eller göra ändringar i systemet utan att behöva säga något annat än den fras som den har programmerats för. För närvarande är dessa kampanjer bara tre, men låt oss se deras potential:

  • Hoppa över “Ok Google” om snabbfraser som “% 1 $ s” eller “% 2 $ s” används för ett larm.
  • Hoppa över “Ok Google” om snabbfraser som “% 1 $ s” eller “% 2 $ s” används för inkommande samtal.
  • Hoppa över “Ok Google” om det används med snabbfraser som “% 1 $ s” för att skapa en timer.

Detta gör att vi kan drömma om att vi kan skapa ett larm bara genom att säga till mobiltelefonen “ställ ett alarm klockan 8 på morgonen”, förutom att “svara på samtalet” eller “ställa in en 5 minuters timer”. Allt detta utan att behöva åtföljas av “Ok Google” som vi har blivit vana vid att använda. Avsikten verkar vara fokuserad på att lägga till fler snabba fraser som vi kan använda dagligen, även om vi också kan tillåta oss att lägga till nya fraser som vi använder regelbundet.

Detta kommer att sätta i schack alla de som fruktar att mobilen kommer att lyssna på oss, även om sanningen är att eftersom den har fungerat med “Ok Google” kommer den från och med nu att lyssna och uppmärksamma endast när den upptäcker sökord som larm , samtal eller timer. Vi måste vänja oss vid ett nytt sätt att använda mobilen med rösten, även om “Ok Google” också kommer att förbli aktivt. Det finns inget datum för det här alternativet att börja fungera, men om det finns i Google-kod kan det saknas mindre än vi tror.

0 Shares