Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

jag är en amerikan

Bröllopet var otroligt, lätt den bästa dagen i mitt liv. Smekmånaden var en fortsättning på just det; 2 veckor i himlen för att starta ett underbart äktenskap. Jag har mycket att prata om båda dessa frågor, men med tanke på betydelsen av dagens datum kommer jag att prata om en speciell sak som hände när vi var iväg på vår smekmånad.

Vi var på väg tillbaka till vårt hotell en natt och när vi klev ur hytten och gick till entrén till hotellet kom en ung kille (jag skulle säga sent 20-tal) med en drink bredvid mig och sa “hej kompis.” Jag tittade på honom när han sa “Jag trodde att du var Osamas bror.” Jag ignorerade honom och gick därifrån.

Nu är jag född i det här landet, jag är amerikansk medborgare, jag betalar mina skatter, jag donerar till välgörenhetsorganisationer, jag röstar, jag bidrar till ekonomin, jag älskar mitt land och jag skulle inte hellre flytta till någon annan plats, men för första gången i mitt liv kände jag mig främmande än natten. Jag kände mig ovälkommen i det land som jag hade rätt att vara i, jag hade lika mycket rätt att vara där som killen som fick mig att känna mig så väldigt fel för att vara där men på grund av hans enda linje kände jag att jag verkligen gjorde det. t tillhör. Jag trodde inte att något sådant skulle störa mig så mycket, jag är trots allt ganska bra på att ta saker så lättvindigt som möjligt, men den ena incidenten slog hem.

Och jag började undra, hade jag bara haft tur sedan 9/11? Fanns det fler som han som skulle se mig och baserat på min hudfärg skulle stämpla mig som terrorist? Vad gjorde mig mindre till en amerikan än honom? Har vi inte varit med om det här förut? Jag trodde att medborgarrättsrörelsen förde fram tanken att vi inte bara kan peka ut en grupp människor baserat på deras hudfärg. För första gången i mitt liv ville jag lämna, jag ville vara hemma och jag ville inte att det hemmet skulle vara här.

Det kanske inte verkar så mycket, trots allt var det bara en 5 sekunders interaktion med någon berusad tönt; berusade människor säger saker hela tiden, kom över det eller hur? Jag är över det, men det betyder inte att jag är rädd för att något sådant ska hända igen. Jag har sagt det förut, att allt handlar om utbildning och förståelse för andra människor och kulturer än vår egen.

Muslimer hatar inte amerikaner, det är bara inte så saker fungerar. Min mamma är muslim och hon skulle aldrig skada en fluga, hon grät den 11 september, hon donerade till hjälpfonden, hon fördömde de som gjorde det – precis som alla andra. Hon är inte en fanatiker, jag skulle säga att hon följer Qua-ran som många människor följer Bibeln, hon tolkar den inte strikt men hon ser det som en uppsättning moral som hon försöker upprätthålla i sitt dagliga liv . Och för de som inte tror det, måste muslimer vara precis så. De går inte runt med AK-47:or och planerar sätt att attackera väst, de lever normala liv och har normala familjer precis som alla andra. Jag har varit i Iran runt 5 gånger nu, det enda aktuella exemplet på en sann islamisk stat – såg jag människor springa genom gatorna och planera för att döda amerikaner? Nej, jag såg normala människor göra normala saker. Visst är deras seder annorlunda, men ingen av dessa seder inkluderar att hata amerikaner. Ändå läser jag igenom några av diskussionerna som sker online, även i våra egna forum, och jag är äcklad. Jag läser uttalanden från människor som är uppenbart okunniga om vad de pratar om, attackerar människor och kulturer som de inte förstår. Tänk om vi alla bedömdes av DC-sniperns, McVeigh eller Dahlmers handlingar? Alla skulle tro att vilken amerikan som helst var en galen massmördande psykopat.

När jag skriver detta är jag orolig att min poäng inte kommer fram, att allt jag har sagt här kommer att avfärdas på hatet kommer att fortsätta. Jag var lika arg som alla andra när tornen föll, jag ville se någon betala, jag ville hämnas – men vi måste alla förstå att hämnden inte är mot varje mellanöstern man ser. En grupp människor hatade vår regering, så de tog ilskan och hatet inte ut på regeringen, utan på över 3000 oskyldiga människor. Vilken mening är det att attackera den gruppen människor genom att rikta in sig på de som ärligt talat inte har något med det att göra, av vilka några är lika amerikanska som alla andra i detta land.

Idag bör vi alla minnas tragedin den 11 september, men vi måste också komma ihåg att inte låta en tragedi leda oss till en annan. Amerikansk betyder inte vit; kom ihåg hur detta land grundades, smältdegeln har utvecklats till att inkludera några nya nyanser men faktum är detsamma att vi alla är amerikaner. Jag kanske inte ser ut som alla andra, men jag känner samma fäste till det här landet – snälla få mig inte att känna mig ovälkommen.

Ta hand om dig.