Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Jabra Evolve2 75 hörlurar recension

Jabra är en dansk tillverkare av ljudutrustning som först blev framträdande när billiga Bluetooth-headset över örat blev populära.

Även om de fortfarande tillverkar en del hårdvara på nybörjarnivå, säljer de också några avancerade lösningar perfekta för företagsanvändare.

Idag ska vi titta på en ny produkt som ersätter en av Jabras mest framgångsrika design, Evolve 75.

Den nya Evolve2 75 lovar samma trådlösa anslutning, avancerad brusreducering och kompatibilitet med både USA och Microsoft Teams som sin föregångare, så är det värt att få detta över det fortfarande tillgängliga originalet?

Pris och tillgänglighet

Jabra Evolve2 75 kommer i två lösningsfokuserade varianter och antingen hörlurarna ensamma eller tillsammans med en stationär laddningsbas.

Alla Evolve2 75 kan vara antingen USB-A- eller USB-C-versioner, och laddningsbasen är endast USB-A. De andra valen att göra är Microsoft Teams eller UC-kompatibla, och alla dessa modeller kommer i svart eller beige.

Både MS Teams och UC-headset på egen hand kostar £374 ($374,39), och med laddningsbasen som ökar till £418 ($396,49) direkt från Jabra i Storbritannien eller via de vanliga onlinekanalerna.

Det gör den marginellt dyrare än den ursprungliga Jabra Evolve 75 som fortfarande kan köpas.

Design

Vanligtvis, när hörlurstillverkare producerar en andra version av en framgångsrik design, behåller de ofta mycket av den ursprungliga strukturen och tekniken, främst för att minska kostnaderna.

Jabra valde att inte göra det här, och Evolve2 75 skiljer sig markant från den ursprungliga Evolve 75 som den ersätter både i form och funktion.

Allt med den nya designen är smidigare och mer elegant, med en kortare infällbar mikrofonbom och en diskret laddningsbas.

När jag plockade upp dessa för första gången, stod ingenting ut som felplacerat eller ogenomtänkt. De kändes lätta men ändå fint utformade och bekväma att hålla och bära.

Vår recension av Evolve2 75-exemplet var det Microsoft Teams-kompatibla USB-A-headsetet med laddningsbasen som kommer med Jabra Link 380 Bluetooth-adaptern. Headsetet har en mjuk väska som innehåller en ficka för Bluetooth-adaptern och en USB-A till USB-C-kabel för att ladda headsetet eller direkt ansluta det till en dator via USB.

Vad den saknar är alla alternativ för ljudjack som gör den exklusivt antingen Bluetooth eller USB ansluten.

Bluetooth på Evolve2 är version 5.2, stöder ihopparning av hörlurarna med upp till åtta olika enheter och kan ansluta till två av dem samtidigt. Denna funktion låter dig använda två olika datorer eller enheter och sömlöst växla mellan dem.

Även om det här headsetet i sig kan vara lättare för en högerhänt person att använda, är denna fördom inte lika uppenbar som vi har sett på andra håll, och knappvalet är ganska väl spridd mellan de två sidorna.

På höger sida monteras spårkontrollerna för ljudlyssning, Teams-knappen som besvarar eller avslutar samtal, och en knapp i änden av mikrofonen kan stänga av/avaktivera eller aktivera en röstassistent.

Den vänstra sidan har stift som ansluter till laddningsbasen, strömknappen som dubblar för Bluetooth-parning, USB-C-laddningsporten och en knapp som styr den brusreducerande funktionen.

En tillräckligt enkel layout som de flesta borde ta till sig efter att ha fått en relativt kort genomgång av hur man använder dem. Det som särskilt imponerade på oss var hur lätt dessa kan placeras på laddaren, vilket minskar möjligheterna för de där obekväma ögonblicken när du kommer till jobbet och sedan inser att headsetet inte är laddat.

För dem som helt glömmer bort att ladda, tar dessa 2 timmar och 40 minuter att nå den totala batterikapaciteten, vilket ger en teoretisk livslängd på 36 timmar. Men i ett nafs kan bara 15 minuter på laddaren ge 6 timmars användning, och de kan laddas med en USB-kabel medan de används.

I användning

De flesta användare kommer att ta bort dessa hörlurar från sin mjuka ficka, trycka in USB Bluetooth-dongeln i sin dator och inte tänka mer på dem från den punkten och framåt.

De är så lätta att få att fungera. Om du vill använda multiparningsfunktionen krävs lite extra arbete, men för mindre sofistikerade system är de redo att användas direkt.

En annan aspekt som kräver väldigt lite ingripande är ANC, eller avancerad brusreducering. Den här funktionen har bara två lägen, på eller av, men hur bra den fungerar när den är aktiv är imponerande.

Vår testmiljö är full av utrustning och fylld med surrande kylfläktar, alla dessa tystnade helt när Evolve2 75 användes. Men det som är väldigt smart är att även om detta bakgrundsljud är helt eliminerat är det fortfarande möjligt att höra klicket från vårt mekaniska tangentbord.

Därför, skulle någon komma och försöka prata med dig medan du har ANC aktivt, bör du kunna höra dem.

Den enda nackdelen med ANC är att det minskar batteritiden, vilket minskar samtalstiden från 24 timmar till bara 18 timmar. Som sagt, såvida inte de skift som arbetas är helt olagliga, är detta inte ett problem som de flesta bärare sannolikt någonsin kommer att stöta på.

Även om det är möjligt att ladda dessa med enbart en USB-kabel rekommenderar vi att du investerar i laddaren, eftersom den har en dramatiskt bättre design än originalet Evolve. Istället för den stora och otympliga ramen som headsetet hängde på är den nya laddaren liten, diskret och sättet som hörlurarna landar på är elegant.

Det är en extra kostnad för vad som inte är billiga hörlurar, men att ha den här artikeln mindre sannolikt att stöta på en oladdad enhet.

För dem som använder dessa på en Windows-dator eller Apple Mac tillhandahåller Jabra Jabra Direct, ett verktyg för att hantera hörlurarna och tillämpa firmware-förbättringar vid behov. Softphone-stöd tillhandahålls som standard för Microsoft Teams och Zoom på MS Teams-varianten. Dessa bör också fungera bra med Skype och Mitac, bland andra populära verktyg.

För dem som använder en Apple iOS- eller Android-telefon har Jabra liknande funktionalitet som Jabra Direct-appen Jabra Sound+.

Ljudprestanda

Vanligtvis är detta punkten i våra affärshörlursrecensioner där vi förklarar att ljudlösningen i dessa hörlurar har optimerats för maximal taltydlighet och inte musikalisk trohet.

Oväntat är dessa bra för andra ändamål. Audiofiler kanske hör några av de kompromisser som gjorts för att uppnå sin ljudprofil och effekten av brusreducerande teknik. Men de är inte lika tydliga som vi har upplevt på andra affärshörlurar, särskilt när det gäller de högre frekvenserna. Det finns bas, inte överdrivna mängder, men det erbjuder en del.

De som använder programvaran Jabra Direct kan göra justeringar för att öka eller minska uteffekten över bas, mellanregister och diskant efter behov.

Sammantaget lät dessa mycket bättre än vi hade förväntat oss, och vi kan inte se någon bra anledning till varför dessa inte skulle kunna användas för andra ändamål än konferenssamtal när behovet uppstår.

Vad som är svårare att bedöma är tydligheten i att tala för dem i andra änden av linjen, eftersom det potentiellt är viktigare än bärarens erfarenhet.

En stor förbättring jämfört med den tidigare designen är mikrofonerna på den nya modellen, med åtta oberoende sensorer som fångar upp ljud från den infällbara bommen och från högtalarhusen. Det är bearbetningen av dessa källor som gör att ANC kan vara så effektiv, eftersom uppsättningen lätt kan skilja mellan bakgrundsljud och mer relevant ljud.

Slutlig dom

Det stora problemet här är priset. För nästan allt annat med Jabra Evolve2 75 är lämpligt för dem som behöver kommunicera effektivt under sin arbetsdag.

De är bekväma för längre användning, lätta att släppa på laddaren och de fungerar elegant med Teams (eller UC) beroende på dina preferenser.

De är också en betydande förbättring jämfört med den ursprungliga Evolve 75-designen, inte för att de är dåliga på något betydande sätt.

Det är frestande att önska att dessa var billigare, så någon som köper headset för många anställda skulle inte eliminera dessa från en upphandlingsövning enbart baserat på kostnaden per enhet.

Men eftersom det var realistiskt gjorde Jabra Evolve2 75-serien med exakt denna prispunkt i åtanke, och de är konstruerade och specificerade därefter. Och därför skulle en billigare version av denna design förmodligen inte fungera lika bra eller hålla lika länge vid frontlinjeanvändning.

Kort sagt, de är dyra men på gränsen till en rimlig kostnad.

Jabra Evolve2 75: Prisjämförelse