Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Iwill Slocket II Socket-370 till Slot-1 Adapter

För överklockningsfans erbjuder Intels nya Pentium III en mängd nya alternativ som förklaras i FC-PGA överklockningsguiden del 1 och del 2. Men nästan alla moderkort som för närvarande stöder FSB-hastigheter på 133MHz är Slot 1 — alltså återuppkomsten av adaptrarna Socket-370 till Slot-1.

AnandTech tog nyligen tag i Jag ska’s Slocket II-adapter — en av två från en stor tillverkare med FC-PGA-stöd som är tillgänglig för närvarande. Det finns dock några problem att vara försiktig med när du försöker konvertera en FC-PGA Pentium III till Slot-1. Eftersom stiftdefinitionerna har ändrats mellan Socket-370 PPGA Celeron och FC-PGA Pentium III, stöder inte äldre Socket-370 till Slot-1-adaptrar Pentium III. Därför är det viktigt att se till att adaptern är FC-PGA-kompatibel.

När du försöker använda en Slocket II i ett äldre moderkort, glöm inte att se till att moderkortet stöder den lägre spänningen hos FC-PGA Pentium III och att BIOS nyligen har uppdaterats för att möjliggöra korrekt upptäckt av chipet. Lyckligtvis minskar inte adaptern systemets stabilitet alls, men två sockets kan inte användas i ett Dual CPU-system.

Förutom introduktionen till adaptern ville AnandTech förklara byglingsinställningarna eftersom många Slocket II:s har skickats utan instruktioner. Iwill-adaptern är översvämmad med byglar som möjliggör optimal anpassning för överklockningssituationer som beskrivs i specifikationsblad till vänster. Byglarna 1 till 5 används för att ställa in kärnspänningen och kan ställas in från 1,30 – 2,10V i steg om 0,05V och från 2,10V upp till 3,50V i steg om 0,10V. Byglarna 6 och 7 justerar tillståndet för stiften som manipulerar om moderkortet upptäcker processorn som en 66, 100 eller 133MHz FSB-processor. Även om de många nya korten tillåter att dessa tillstånd ändras manuellt, är det här alternativet användbart för kort som tvingar fram användningen av den upptäckta FSB. Jumper 8 är den viktigaste bygeln för FC-PGA-överklockning helt enkelt för att den måste ställas in för att överensstämma med FC-PGA-chip. Thär är två inställningar — PPGA för Celerons och FC-PGA för Pentium III men standard är PPGA. Den sista bygeln, J9, måste ändras från standardinställningen för Intel-processorer när man använder Cyrix rivaliserande processor, Joshua. Men eftersom det ännu inte är tillgängligt har vi inte kunnat testa det i våra labb.

När Pentium III väl vinner full popularitet på marknaden kommer moderkortstillverkarna nästan alltid att välja Socket-370-gränssnitt framför Slot-1 eftersom det är billigare att tillverka Socket-370-chips. Tills dess kommer adaptrar som Slocket II att vara mycket efterfrågade för överklockningsentusiaster.