iRobot Roomba i7+ Recension: Helautomatisk rengöring

0 Shares

IRobot Roomba i7+ är en anständig mellanstor renare och har inte riktigt kraften i sin avancerade tävling. Du kan köpa den som i7 om du vill spara pengar, men i7+ kommer här med Clean Base, som automatiskt rensar ut roboten efter en session, vilket sparar tid och besvär.

Medan robotdammsugare är byggda för att slippa besväret med att hålla ditt hem rent, kräver de fortfarande att du tömmer papperskorgen manuellt. Med iRobot Roomba i7+ får du en vakuumbas som suger ut all smuts ur vakuumet till en engångspåse, vilket avsevärt minskar underhållsnivån.

En utmärkt app som erbjuder helt anpassningsbara kartor och kvalitetsnavigering gör detta till en robotrobotare av hög kvalitet, men sugkraften är inte lika bra som konkurrerande modeller.

  • Utmärkt app och kontroller
  • Smart tömning av behållare

Robotdammsugardelen på iRobot Roomba i7+ liknar alla andra: du får en rundstädare som är bredare än den är hög. Det betyder att det kan passa under många möbler, men det kan vara lite för brett för att komma mellan några stolben.

iRobot Roomba i7+ rengöring

Du hittar också en standardlayout på rengöringsmedlets undersida: du får en sopborste för att skjuta in smuts i huvudsugbanan och det finns två gummivalsar. Dessa är designade för att fungera bra på både matta och hårda golv, och bör inte trassla med hår lika mycket som en vanlig borstvals. Jag hade inga problem med håret alls under testet.

iRobot Roomba i7+ under

Denna modell innehåller en 0,4-liters behållare, som är en ganska standardstorlek så långt som robotdammsugare når, och den dras ut från enhetens baksida. Inte för att du behöver tömma den manuellt – den här modellen levereras med laddningsstationen Clean Base, som automatiskt tömmer din robots behållare i slutet av rengöringen.

iRobot Roomba i7+ behållare

Smuts sugs in i påsen som kläms fast i toppen av Clean Base. När du drar ut väskan förseglar den sig själv, så att du inte hamnar med smuts överallt. Du får två påsar i lådan, men ersättningar kostar £ 21,95 för ett paket med tre.

iRobot Roomba i7+behållare

Varje påse kan rymma 30 sopkärl med smuts, så du tittar på att byta ut en påse varannan månad, beroende på hur ofta du använder din robot.

Även om Clean Base inte tar mer golvyta än en vanlig laddare, är den betydligt högre och passar inte under möbler, så du måste placera den någonstans ute i det fria.

Även om dammsugaren har kontroller ovanpå den för att sätta av den, är det bäst att koppla in den via appen när du har anslutit roboten till ditt Wi-Fi-nätverk. Innan du kan använda appens fulla kraft behöver du roboten för att skapa en karta över ditt hem.

iRobot Roomba i7+ -knappar

Det kan göra detta när det städar – även om det kommer att ta några rengöringspass; eller så kan du skicka av iRobot Roomba i7 + på en kartläggningscykel. Här rengör inte roboten grundligt utan lär sig omgivningen. Trots det krävs det några kartläggningar för att en karta ska kunna skapas. Kontrast detta med Roborock S7, som kan bygga en detaljerad karta efter en enda kartläggning.

När du har en karta kan du dela upp den i rum och ange no-go och no-clean områden. Om du verkligen vill, så finns det också den gammaldags batteridrivna barriären i lådan: ställ in den på ett rad- eller radiusläge och plocka dit dit du inte vill att roboten ska gå. Jag tror att hanteringen av kartan är lättare.

iRobot Roomba i7+ karta

När du väl har sorterat rummen kan du få roboten att städa bara ett specifikt rum eller hela ditt hus. Detsamma gäller för schemaläggning, så att du kan rengöra olika delar av ditt hem vid olika tidpunkter.

Jag kunde inte hitta några effektinställningar för roboten; det har precis rengjorts med standardinställningen. Det enda alternativet för att öka rengöringen är att ändra läget från automatisk till dubbelpass, så att iRobot Roomba i7+ täcker varje del av ditt hem i två svep. I automatiskt läge kommer roboten att göra två svep för mindre rum och ett svep av ett större område.

iRobot Roomba i7+ appalternativ

När du är ansluten till ditt hemnätverk kan du använda Amazon Alexa och Google Assistant -färdigheter för att styra din robot utan att behöva nå appen eller manuella kontroller.

  • Bra täckning
  • Hanterar inte tunga spill så bra
  • Edge -prestanda kan vara bättre

Jag ställde in iRobot Roomba i7+ på en rengöringskörning och ställde in den för att ta två passningar över varje plats. Täckningen är utmärkt, med roboten som rör sig runt möbler och genom benen på några knepiga matsalsstolar. Det fastnade på en strömkabel vid ett tillfälle, men det kan hända alla robotdammsugare.

När det gäller buller mätte jag iRobot Roomba i7+ till 65,1 dB, vilket är ungefär genomsnittligt för robotdammsugare. Det är högt, men inte till en nivå som det är distraherande.

För att se hur bra iRobot Roomba i7+ kan rengöra, lägger jag den genom Trusted standard uppsättning tester. Först sprinklade jag ett “X” mjöl på min testmatta. Även om i7+ rörde sig över området ordentligt, var det inte tillräckligt kraftfullt för att dra upp allt röra. Som du kan se på bilderna nedan rensade roboten smutsen på högsta nivå, men kunde inte dra ut de sista spåren av mjöl som låg djupare i matthögen.

iRobot Roomba i7+ smutsig matta

iRobot Roomba i7+ren matta

När jag gick vidare till testet för hårda golv, sprinklade jag ett ‘X’ på golvet i mitten av rummet och lät rengöraren passera över det. Här var resultaten mycket bättre, med praktiskt taget allt mjöl avlägsnat.

iRobot Roomba i7+ smutsigt hårt golv

iRobot Roomba i7+ rent hårt golv

Slutligen gick jag på det svårare kantprovet och strös mjöl på golvet ända upp till sockeln i köket. Detta test kräver att iRobot Roomba i7+ rör sig längs sockeln i rätt riktning så att sidoborsten kan skjuta in smutsen i huvudsugbanan. Resultatet här var inte särskilt bra, med mjöl som sprids över golvet, snarare än att samlas upp.

iRobot Roomba i7+smutsig kant

iRobot Roomba i7+ren kant

Dessa tester är medvetet knepiga, och du kommer sannolikt att stöta på mindre röra i ett vanligt hem. Andra städare har dock presterat bättre: Dyson 360 Heurist är överlag mycket bättre och drar smuts ur mattan, medan huvudborsten är utmärkt för att rengöra kanterna på rum.

Vad du får här är regelbunden underhållsrengöring: Roomba i7+ klarar de flesta dagliga spill, men du måste ta ut din vanliga dammsugare en gång i veckan eller så för att hantera ditt hem fullt ut.

Batteriet är utformat för att hålla i 120 minuters rengöring. I mina tester hade jag tillräckligt med kraft för att rengöra hela min trappa ner och starta en andra körning.

Det jag inte kan klaga på är Clean Base. Genom att ramla upp till 82,4 dB i några sekunder drar allt smuts ur robotens papperskorg så att du inte behöver tömma det. Det är en lysande idé som hjälper till att hålla ditt hem rent utan manuellt ingripande.

Till skillnad från andra webbplatser testar vi varje robotdammsugare vi granskar noggrant under en längre tid. Vi använder branschstandardtester för att jämföra funktioner på rätt sätt. Vi kommer alltid att avslöja vad vi hittar. Vi accepterar aldrig pengar för att granska en produkt.

Läs mer om hur vi testar i vår etikpolicy.

Används som vår huvudsakliga robotdammsugare under översynsperioden

Vi testar i minst en vecka

Testad med verklig smuts i verkliga situationer för rättvisa jämförelser med andra dammsugare

Trusted Reviews Testdata

iRobot Roomba i7+

65,1 Db

Specifikationer

Rekommenderat pris för Storbritannien

USA RRP

EU RRP

CA RRP

AUD RRP

Tillverkare

Storlek (mått)

Vikt

SOM I

Utgivningsdatum

Första granskade datumet

Modellnummer

Dammsugartyp

Fackets kapacitet

Lägen

Filter

Körtid

Laddningstid

Borstar

Moppalternativ

Smarta assistenter

iRobot Roomba i7+

799,99 £

$ 799

Inte tillgänglig

Inte tillgänglig

Inte tillgänglig

jag robot

340 x 342 x 93 MM

3,38 kg

B07V9LD1HZ

2018

29/07/2021

iRobot Roomba i7+

Robotdammsugare

12 liter

Rena

1 (tvättbar)

60 minuter

3 timmar

1x sidoborste, 1x golvborste

Ingen

Ja

0 Shares