Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iPhone XR Review: Är iPhone XR en bra iPhone?

IPhone XR är den bästa iPhone för pengarna för de flesta köpare. Du får nästan identisk prestanda, utmärkt programvara, de flesta av iPhone XS-funktionerna, trådlös laddning, Face ID och en bra kamera för $ 250 mindre än den billigaste iPhone XS. Du kan få erbjudanden så låga som $ 449 när du byter in en iPhone som en del av din uppgradering.

Du måste ge upp den vackra OLED-skärmen som iPhone XS har, men iPhone XR-skärmen är tillräckligt bra för de flesta. En funktion jag saknar är den andra kameran på baksidan av iPhone XS och iPhone XS Max som möjliggör en optisk zoom och bättre porträttläge, men i slutändan är det inte en affärsbrytare. IPhone XR är gjord av aluminium som kan skrapa lite lättare, men du får fler färgval och med ett fodral är det ett problem.

Är iPhone XR en bra iPhone?

Är iPhone XR en bra iPhone?

Är iPhone XR en bra iPhone?

IPhone XR är den bästa iPhone till priset, och för många användare kommer det att vara mer än tillräckligt med iPhone. I slutändan känns det som att Apple för dyrt iPhone XR med $ 50. Detta känns som ett bättre värde för 699 $, och tack och lov kan du fortfarande hitta några erbjudanden där ute som sänker priset med och utan en handel.

Jag har testat iPhone XR i Verizon i en månad. Jag har lagt den här telefonen hemma och på vägen. När jag åkte till CES och Detroit Auto Show var iPhone XR min primära videokamera för resan. Nästan alla bilder spelades in på iPhone XR med en DJI Osmo-gimbal och en Rode-mikrofon. Det kanske bästa exemplet är tangentbordet på Brydge iPad Pro, som jag sköt på iPhone XR, Airdropped till iPad Pro, redigerade med LumaFusion och sedan laddade upp till YouTube med min iPhone som en hotspot.

Medan jag saknade att kunna zooma in ibland gör XR ett bra jobb med att spela in 4K-video och ta bilder. Det hanterade också alla mina spel-, sociala medier och kommunikationsbehov.

Min personliga telefon är iPhone XS Max, och jag märkte aldrig någon avmattning i prestanda när jag bytte till iPhone XR. Storleken är fortfarande väldigt fin och den är fortfarande hanterbar att hålla. Jag är fortfarande glad att jag gick med iPhone XS Max för OLED-skärmen och den optiska zoomen, men för de flesta användare kommer iPhone XR att göra mer än tillräckligt.

I slutändan vill de flesta gå med $ 799-versionen för att få 128 GB lagringsutrymme. Det driver priset väl över budgetnivåerna. Jag rekommenderar att du letar efter en affär på iPhone XR eller handlar med din gamla telefon till din operatör eller till Gazelle för att hjälpa till att sänka det priset. Verizon, som lånade oss iPhone XR för testning, erbjuder en Buy One Få $ 750 av en annan när du köper den nya iPhone eller $ 100 + med utvalda insatser. En av dessa måste vara en ny smartphone-linje för att få besparingarna.

[letsreview]

iPhone XR-kamera

IPhone XR-kameran är utmärkt.

IPhone XR-kameran är utmärkt.

Kameran är den mest använda appen på min smartphone. Jag älskar att använda den för att ta bilder av våra två Toy Poodles och av alla mina små kusiner. Jag använder den också för att ta bilder för gadget- och bilrecensioner.

Apple använder samma sensor i iPhone XR- och iPhone XS-kameran, vilket innebär att iPhone XR tar snygga foton även i svagt ljus och i områden där det lyser något som annars kan förstöra ett skott.

Du får fortfarande porträttläge på iPhone XR, vilket är ett av mina favoritlägen att skjuta in när du tar bilder av familj och husdjur. Det gör att bilderna dyker upp och med redigeringsalternativen gör bilderna verkligen markerade på sociala medier eller när de skrivs ut. Den stora fångsten är att iPhone XR använder programvara för att göra porträttlägesfoton. Det betyder att du inte kan göra bilder i porträttläge av föremål eller husdjur – bara människor. Det betyder också ett annat utseende än iPhone XS porträttläge där du befinner dig längre bort från ditt motiv. Det fungerar fortfarande och producerar fina bilder, men det är inte lika bra som iPhone XS eller Pixel 3 XL, och det är inte bra för husdjur foton. Du får också stående läge på den främre kameran.

Exempelfoton på iPhone XR - 11

Den enda andra verkliga skillnaden mellan iPhone XS och XR-kamerorna är bristen på optisk zoom. Med iPhone XS och XS Max kan du zooma in med det andra objektivet utan att förlora någon kvalitet. IPhone XR har ingen andra lins, så det enda sättet att komma närmare utan att förlora kvalitet är att fysiskt gå närmare. Du kan zooma digitalt, men sedan tappar du en del av den totala kvaliteten på fotot.

I slutet av dagen kan iPhone XR-kameran göra 90% av vad jag behöver för att använda den för arbete och nästan allt jag behöver i en smarttelefonkamera. Oroa dig inte för att du missar det här området om du väljer iPhone XR, såvida du inte vet att du behöver optisk zoom eller älskar att ta bilder i porträttläge av husdjur och föremål.

iPhone XR-skärm

Även om det är LCD är iPhone XR-skärmen väldigt trevlig.

Även om det är LCD är iPhone XR-skärmen väldigt trevlig.

IPhone XR har en 6,1 tums LCD-skärm. Det här är inte lika bra som OLED-skärmen på iPhone XS och iPhone XS Max, och den saknar 3D Touch-funktionen som du kanske eller inte är van vid att använda.

Medan jag gillar OLED-skärmen på iPhone XS Max och uppskattar den extra storlek den erbjuder, är iPhone XR-skärmen fortfarande mycket bra. De flesta användare som tittar på enheterna sida vid sida kommer inte att märka någon större skillnad och om du tittar på iPhone XR på egen hand kommer du att bli svårt att känna att du valde en större nedgradering.

Foton, videor och spel ser fortfarande bra ut på iPhone XR och 6,1-tums skärmen är märkbart större än iPhone XS-skärmen. Det gör det till ett bra val för användare som vill stöta på teckenstorleken på iOS för att göra texten lättare att läsa.

Jag saknar 3D Touch eftersom jag använder det här dagligen för genvägar och för att förhandsgranska länkar och foton. Apple stöder haptisk beröring, som vibrerar iPhone XR något när du trycker hårt. Det är ett trevligt alternativ, men jag saknar fortfarande 3D Touch. Det är inte klart vad Apple planerar att göra med 3D-touch och inte många användare vet att 3D Touch till och med är ett alternativ, så besluta om det är viktigt för dig och om det är $ 250 viktigt.

iPhone XR-design

Jag är ett stort fan av de större iPhone-modellerna, men de är för stora för många användare. Om du letar efter iPhones guldlock kan iPhone XR vara precis rätt för dig. Den är definitivt större än iPhone XS och den har en större skärm än iPhone 8 Plus, men den är faktiskt mindre än iPhone 8 Plus och iPhone XS Max. För många användare är det precis rätt och storleken fungerar ännu bättre när du inte behöver trycka på en hemknapp.

IPhone XR-designen liknar iPhone XS och XS Max, men med aluminiumsidor.

IPhone XR-designen liknar iPhone XS och XS Max, men med aluminiumsidor.

Apple fäster Face ID i iPhone XR så att du låser upp med ett utseende och inte ett fingeravtryck. Utan hemknappen är telefonen lättare att hålla och använda även med en stor skärm. Istället för att trycka på en knapp sveper du och använder gester för att styra telefonen. Det tar ungefär en vecka att anpassa sig till om du har använt en iPhone med en hemknapp i flera år och sedan blir det andra.

Du får mycket fler färgalternativ än på någon aktuell iPhone med rött, gult, vitt, korall, blått och svart. Baksidan är gjord av glas som iPhone XS. Den övergripande stilen är väldigt lik iPhone XS och XS Max. Istället för att ett stålband går runt kanterna använder XR aluminium som matchar telefonens färg.

Liksom de andra nuvarande iPhone-modellerna är den enda porten ett blixtuttag, så du måste byta hörlurar, gå trådlöst eller köpa en dongel om du föredrar att ansluta andra hörlurar.

iPhone XR batterilivslängd

IPhone XR-batteriets livslängd är solid. Även vid tung användning varade det ofta en hel dag med lite utrymme att skona. Det är bra nyheter för kraftanvändare, och många användare kommer att gå igenom de flesta normala dagar utan att oroa sig för batteriets livslängd.

IPhone XR kan snabbt laddas när du använder en kapabel laddare och en USB C till Lightning-kabel, som låter dig ansluta och få 50% batteriström under 30 minuters laddning. Den stöder också trådlös laddning, vilket är mitt favorit sätt att ladda dagligen på iPhone.