Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iPhone-temperatur: Hur man kyler ner en iPhone snabbt

Det finns ingen anledning till panik om din iPhone plötsligt visar en temperaturvarning som talar om för dig att den måste svalna innan du kan använda den. Din iPhone behöver helt enkelt en andningspaus och den är inte permanent skadad. Den här guiden kommer att förklara vad varningen betyder och hur du kyler ner din iPhone så att du kan börja använda den igen.

Apple uppger att det ideala driftstemperaturintervallet för iPhone är från 32F till 95F. Kom ihåg att officiella temperaturer mäts i skuggan, men strandbesökare, de som arbetar utomhus och andra använder ofta sina iPhones i solen.

Hur man kyler ner en iPhone

 1. Ta bort din iPhone från direkt solljus. Att lämna din iPhone utsatt för direkt solljus även i måttliga temperaturer kan värma upp din iPhone.
 2. Ta bort din iPhones skal. Att ta bort din iPhones skal kan hjälpa till att kyla ner den, särskilt om den är mörk eller skrymmande.
 3. Gå någonstans svalare. Om du behöver använda din iPhone brådskande och de två ovanstående stegen inte fungerar, kan du prova att föra in den i en svalare miljö om det är möjligt.
 4. Kyl den med bilens luftkonditionering. Du kan spränga din iPhone med kall luft från bilens luftkonditioneringsventiler för att kyla ner din iPhone snabbt. Det här tricket fungerar ännu bättre om du har ett iPhone-fäste som passar över en ventil på bilens instrumentbräda.
 5. Ta bort iPhone från laddaren. Om du får en överhettningsvarning och du råkar ladda din iPhone bör du sluta ladda tills varningen försvinner och du kan ta dig till en svalare plats.
 6. Häll vatten på iPhone. Från och med iPhone 7 är alla iPhones vattentåliga. Om du behöver använda din iPhone brådskande kan du prova att hälla vatten över den för att påskynda nedkylningsprocessen. Använd inte isvatten och se till att din iPhone inte har några sprickor innan du provar detta.

Hur man håller en iPhone sval

När du väl har blivit av med iPhones temperaturvarning kommer du sannolikt att vilja använda din iPhone utan att se varningen dyka upp igen. För att minska risken för att det händer bör du:

 1. Undvik att spela tv-spel. Spel använder mycket resurser och kan värma upp din iPhone inifrån och ut.
 2. Strömma inte videor. Strömmande videor kan värma upp saker. Ta en paus från dina shower för att hålla saker coola.
 3. Använd din iPhone i kortare serier. Istället för att använda din iPhone under en lång sträcka, försök dela upp dina uppgifter i kortare sträckor så att din iPhone inte har en chans att bli varm.
 4. Minska iPhones skärmljusstyrka. Hög skärmljusstyrka drar ur batteriet och avger extra värme. Slå på automatisk skärmljusstyrka eller sänk den helt enkelt till lägsta möjliga ljusstyrka.
 5. Förvara din iPhone i en ficka eller väska. Istället för att gå runt i värmen med din iPhone klistrad på handen, stoppa ner den i en väska, handväska eller ficka. Det kommer att hålla din iPhone skuggad när du inte använder den.

iPhone temperaturvarning är normal

Om du ser iPhone-temperaturvarningen bör du inte oroa dig för mycket. Apple byggde denna varning som en funktion för att förhindra att din iPhone lider permanent skada. Naturligtvis vill du inte utlösa varningen konsekvent, men det är vanligt att användare ser varningen då och då. Apple varnar för att användning av din iPhone i överdriven värme kan skada batteriet.

När varningen försvinner kan du komma åt alla dina iPhone-appar och data som vanligt. Med andra ord indikerar temperaturvarningen inte någon dataförlust eller permanent skada.