Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iPhone SE 2 vs iPhone SE: 7 saker du behöver veta

Funderar du på att släppa din nuvarande telefon för iPhone SE eller den ryktade iPhone SE 2? Eller kanske du funderar på att ersätta din iPhone SE med iPhone SE 2? Om du är, här är några saker du behöver veta när vi trycker mot Apples första hårdvaruutgåva.

Om du vill ha en iPhone men inte är särskilt intresserad av en stor skärm har du några alternativ. Du kan hitta en billig iPhone 5 eller iPhone 5c på återförsäljningsmarknaden, men vi rekommenderar inte det. Enheterna har fastnat på iOS 10 och prestanda började dra för många användare på iOS 10.3.3.

IPhone 5s kan vara frestande. Det är billigt och det kör iOS 11. Problemet är att det förmodligen inte kommer att få iOS 12. Om det händer kommer det att missa nästa stora mängd funktioner, säkerhetsuppdateringar, buggfixar och nya emojis.

Det gör att uppgraderare har två legitima alternativ, den nuvarande iPhone SE (om du inte redan äger den) och den ryktade iPhone SE 2.

Rykten om iPhone SE 2 har virvlat i flera månader och ryktena om släppdatum pekar på ett av tre potentiella fönster för den mycket efterlängtade enheten.

Ingenting bekräftas, men idag vill vi ta uppgraderare och iPhone SE-användare genom allt vi för närvarande vet om iPhone SE 2-släppdatum, pris, funktioner och mer. Vi hjälper dig att fastna och ställa rätt förväntningar när vi stänger in i det första fönstret.

När kan du uppgradera till iPhone SE 2?

Om du vill uppgradera din nuvarande enhet, vare sig det är iPhone SE eller något annat, till en annan iPhone med liten skärm, kanske du får ditt skott i år.

Rykten om iPhone SE 2 har upprepade gånger pekat på en lansering 2018. Med detta sagt kommer en majoritet av dessa rykten från försörjningskedjekällor och publikationer med hit-or-miss-spår som Digitimes. Så det borde inte bli någon överraskning att lära sig rykten om iPhone SE 2 släppdatum överallt.

Medan de är överens om en release 2018 kan de inte komma överens om ett fönster. Vissa källor hävdar att iPhone SE 2 kommer att lanseras i Apples vårstartfönster medan andra hävdar att enheten kommer fram runt WWDC 2018.

Den ensamma trovärdiga källan i ämnet, respekterad KGI Securities-analytiker Ming-Chi Kuo, tvivlar på dessa iPhone SE 2-rykten och hävdar att Apple inte har tillräckligt med ”utvecklingsresurser” för att få ut en ny iPhone SE i år.

Om det på något sätt kan få ut en enhet i år, tror Kuo att lanseringen kommer senare under året, ungefär när Apple lanserar sin nya iPhone 11. Så vad betyder det för dig som vill uppgradera?

Det betyder att du inte kan räkna med att Apple levererar en ny iPhone SE 2018. Det finns många anledningar att vänta på en potentiell lansering, men många av er bör börja titta på alternativ.

iPhone SE 2 vs. iPhone SE: Design

IPhone SE: s utseende är nästan identiskt med iPhone 5s. Det är en gedigen design, men den har blivit föråldrad med introduktionen av iPhone X och iPhone 8. iPhone SE 2 kan förändra det.

Ett skissartat kinesiskt iPhone SE 2-rykt hävdar att enheten kommer med en klassisk design och en större skärm. Flera rapporter hävdar dock att enheten kommer med några designuppgraderingar inklusive trådlös laddning och glas tillbaka, båda lånade från iPhone X och iPhone 8.

Från och med nu är iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X de enda iPhones som kan laddas på en trådlös laddningsdocka.

Medan flera rykten pekar på en renoverad design, tror Kuo att iPhone SE 2 kommer att vara en blygsam uppgradering jämfört med den nuvarande modellen.

Om Apple vill hålla nere kostnaden för iPhone SE 2 kommer det förmodligen inte att göra enheten till en miniatyrversion av iPhone X.

Som sagt, Apple är ett företag som älskar att glädja sina kunder så det finns en chans att det går ut för att behaga dem som vill ha en soppad 4-tums iPhone.

iPhone SE 2 vs iPhone SE: Kamera

Den nuvarande iPhone SE tar utmärkta foton och videor till en telefon som pågår två år gammal.

Den bakre 12MP-kameran levereras med 5x digital zoom, burst-läge, Live Photos, Auto HDR och ansiktsavkänning som ger fotografer och många alternativ. IPhone SE tar också 1080p HD-video med 30 fps eller 60 fps.

Om du gillar att ta selfies eller ta FaceTime-videosamtal på din telefon är den framåtvända kameran på 1,2 megapixel användbar.

IPhone SE 2 ryktas ha några uppgraderingar vilket är vettigt eftersom Apple alltid fäster uppgraderade sensorer till nya iPhone-modeller.

Ett skissartat rykte hävdar att iPhone SE 2 kommer med iPhone 7s 12MP-sensor och iPhone 6s 5MP framåtvända kamera. Om detta går ut, skulle det vara en stor uppgradering.

Hittills har vi inte hört eller sett några trovärdiga rykten om att Face ID ersätter Touch ID på iPhone SE 2. Återigen, om Apple vill hålla nere kostnaden för enheten, kommer vi förmodligen inte att se Apple ta med iPhone X: s TrueDepth kamerasystem över till 4-tums formfaktor.

iPhone SE 2 vs iPhone SE: Processor

IPhone SE: s prestanda fortsätter att imponera på oss när vi pressar mot lanseringen av iOS 12 och enhetens andra födelsedag. Vi fortsätter att få en solid batteritid och enheten hanterar enkelt iOS 11.

Rykten om iPhone SE 2 pekar inte överraskande på vissa uppgraderingar. Ett skissartat rykte hävdar att det kan ha samma A10-processor som finns i iPhone 7 och en annan hävdar att den kommer att ha 2 GB RAM med en A10 Fusion-processor. I den verkliga världen skulle detta innebära bättre batterilivslängd, en snabb telefon och förbättrat spel.

Om Apple släpper en iPhone SE 2 kommer den förmodligen inte att dela en processor med den tidigare modellen.

iPhone SE 2 vs. iPhone SE: Programvara

IPhone SE kör iOS 11 och kör det bra. Med tanke på dess ålder förväntar vi oss att det kommer att få iOS 11 och iOS 12 och det finns en utomstående chans att det också får iOS 13.

När det gäller iPhone SE 2 körs den senaste versionen av iOS ur lådan. Var det iOS 11.3, iOS 12 eller någon annan version. Men det är inte det som betyder något.

Det viktiga är att iPhone SE 2 kommer att ha ett par år på iPhone SE vilket innebär att den kommer att hålla längre. Apple uppdaterar vanligtvis telefoner i fyra år innan supporten stoppas.

iPhone SE 2 vs iPhone SE: Pris

IPhone SE är mycket billigare än det en gång gjorde det till ett spännande alternativ för dem som vill uppgradera från en iPhone 5 eller iPhone 5s utan att bryta banken. Vi förväntar oss att det bara blir billigare när vi drar djupare in i året mot en iPhone 11-utgåva.

Vi har inte hört någonting trovärdigt om iPhone SE 2-priset, men om Apple använder det för att ersätta iPhone SE, kommer det troligtvis att gå in på iPhone SE: s nuvarande ($ 349) eller tidigare prispunkt ($ 399).

Vad ska jag göra om Apple inte släpper en iPhone SE 2?

Om Apple inte lanserar iPhone SE 2 under våren eller sommaren, och det finns en god chans för det, måste du uppenbarligen söka någon annanstans.

Det finns massor av alternativ där ute. Om du verkligen vill ha en liten skärm har du enheter som Sony Xperia X Compact och Moto E4. Du har också billiga enheter som iPhone 6s och iPhone 7, som båda är utmärkta alternativ och Samsung Galaxy S8.

Du kan också överväga att vänta på iPhone 11. Enligt Kuo arbetar Apple med tre iPhones för hösten, varav ingen är planerad att ha en 4-tums skärm.

Medan 5,8-tums efterträdare till iPhone X och 6,5-tums iPhone X ‘Plus’ kan vara för stor eller dyr för din smak, är företagets ryktade 6,1-tums LCD iPhone-modell ett intressant alternativ till iPhone SE och iPhone SE 2.

Kuo tror att det kommer med flera anmärkningsvärda hårdvaruuppgraderingar till en något överkomlig $ 649-749 prispunkt. Som jämförelse är den billigaste iPhone X $ 1000 och iPhone X Plus förväntas ge en ännu högre prislapp.

4 skäl att inte installera iOS 11.4.1 och 8 skäl som du borde

Installera iOS 11.4.1 för bättre säkerhet

Installera iOS 11.4.1 för bättre säkerhet

Apples iOS 11.4.1-uppdatering kommer med 15 korrigeringar för potentiella säkerhetsproblem. Om du värdesätter din säkerhet bör du tänka på att installera den idag.

iOS 11.4.1 levereras också med ett USB-begränsat läge som inaktiverar blixtporten på din iPhone eller iPad om en enhet inte har låsts upp eller är ansluten till en dator med ett lösenord inom en viss tid.

Den nya inställningen finns i Inställningar> Face ID / Touch ID och lösenord. Där ser du en ny växling för USB-tillbehör. Det är avstängt som standard.

Detta ger ett extra skydd och förhindrar användning av sprickverktyg som GrayKey.

Om du hoppade över iOS 11.4 kommer din iOS 11.4.1-uppdatering med mer än 30 korrigeringar som syftar till att förbättra enhetens säkerhet. Detta gör det till en viktig nedladdning för de flesta iPhone- och iPad-användare.

Om du saknade någon av Apples tidigare iOS-uppdateringar kommer din iOS 11.4.1-uppdatering med mycket mer.

Om du hoppade över iOS 11.3.1 kommer din version av iOS 11.4.1 med iOS 11.3.1: s fyra säkerhetsuppdateringar.

Om du hoppade över iOS 11.3 kommer din iOS 11.4.1-uppdatering med 27 ytterligare korrigeringar för potentiella exploateringar. De av er som dröjer kvar på iOS 11.2.6 skulle vara klokt att göra flytten snarare än senare.

Om du saknade iOS 11.3 innehåller din iOS 11.4.1-uppdatering också en ny sekretessfunktion. När en Apple-funktion vill använda din personliga information visas en ikon med en länk för att få detaljerad information om hur dina data kommer att användas och skyddas.

Om du kör iOS 11.2.5 eller äldre är du för närvarande utsatt för ett problem som låter människor skicka en viss karaktär som kraschar en iOS-driven enhet och blockerar åtkomst till appen Meddelanden. Det kan också blockera appar som Facebook Messenger, Gmail, Outlook och WhatsApp.

IOS 11.2.6-uppdateringens huvudsyfte var att korrigera problemet. Om du hoppade över iOS 11.2.6 får du dessa förbättringar med iOS 11.4.1.

Om du hoppade över iOS 11.2.5 får du ytterligare 10 säkerhetsuppdateringar inklusive en för den skadliga chaiOS-länkutnyttjandet.

Om du kör iOS 11.2.2 eller senare och får en viss GitHub-länk via din Messages-app kan din iPhone eller iPad låsa upp eller återuppta. Appen Meddelanden blir också oanvändbar.

Om du använder iOS 11.2.1 innehåller din iOS 11.4.1-uppdatering säkerhetsförbättringar av Safari och WebKit för att mildra effekterna av Spectre.

Apples iOS 11.2-uppdatering fixade flera problem, men det medförde också egna problem inklusive en potentiellt otäck nolldagars iOS HomeKit-sårbarhet.

Sårbarheten, upptäckt av Tian Zhang, möjliggjorde obehörig kontroll av HomeKit-tillbehör inklusive garageportöppnare och smarta lås.

Apple rullade snabbt ut en fix på serversidan, men företaget återställde full funktionalitet med lanseringen av iOS 11.2.1. Om du hoppade över iOS 11.2.1 och använder HomeKit bör du ladda ner iOS 11.4.1 just nu.

Om du hoppade över iOS 11.2 får du några fler korrigeringar med din iOS 11.4.1-uppdatering. Apples iOS 11.2-uppdatering levererade 11 korrigeringar inklusive en för Mail och en för Wi-Fi.

Uppdateringarna av iOS 11.2 och iOS 11.2.1 lappade också upp ett utbrett säkerhetsproblem som heter “Meltdown”. Apple säger att dess analys antyder att den “har mest potential att utnyttjas.”

Meltdown påverkar alla iOS 11-enheter, så vi rekommenderar starkt att du laddar ner iOS 11.4.1 om du hoppade över iOS 11.2.

Om du hoppade över iOS 11.1.2, iOS 11.1.1 och iOS 11.1 får du ytterligare korrigeringar med din iOS 11.4.1-uppdatering.

IOS 11.1-uppdateringen levererade åtta säkerhetsuppdateringar inklusive en korrigering för en allvarlig Wi-Fi-sårbarhet som heter KRACK eller Key Reinstallation Attack. KRACK är ett utnyttjande som riktar sig till det gemensamma WPA2-krypteringsprotokollet.

Om du just nu vill flytta från iOS 10 (eller vad du än använder) till iOS 11 kommer din iOS 11.4.1-uppdatering att komma med ännu fler säkerhetsrelaterade funktioner.

Apples första iOS 11-uppdatering levererade flera korrigeringar för potentiella exploateringar. iOS 11 kommer också med nya säkerhetsfunktioner som syftar till att skydda dina data.

I iOS 11 kan du inte skapa förtroende med en dator som bara använder fingeravtryck. Du måste också ange ett fullständigt lösenord för att få det förtroendet.

Om du vill skydda data som du lagrar på din iPhone, iPad eller iPod touch bör du gå över till den senaste versionen av iOS. Detta är särskilt viktigt för de av er som kör äldre versioner av iOS.