Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iPhone-produktionen når 1 miljard dollar i export i Indien

Apple och Samsung är de största exportörerna av mobiltelefoner från Indien. Regeringstjänstemän uppgav att Apple i november överträffade Samsung för att bli den främsta mobiltelefonexportören och nådde 1 miljard dollar i export för december, enligt en rapport från ET.

Rapporten säger att Apple är det första företaget i Indien som nådde 1 miljard dollar (8 100 crore) i smartphoneexport på en enda månad, och uppnådde denna milstolpe i december 2022, enligt data från ET.

Uppgifterna visar också att december var en rekordmånad för mobiltelefonindustrin, med en export på totalt över 10 000 crore Rs. Apple producerar och exporterar iPhone 12, 13, 14 och 14 Plus-modeller från Indien genom sina tre kontraktstillverkare. Dessutom exporterar små indiska exportörer också iPhones, enligt tjänstemän.

Dessutom deltar Apples kontraktstillverkare Foxconn Hon Hai och Pegatron baserade i Tamil Nadu, och Wistron i Karnataka, i regeringens smartphone production linked incentive-system (PLI), som lanserades i april 2020. Tidigare rapporter indikerade att Tata var nära att förvärva Wistrons iPhone-fabrik. Affären förväntas vara slutförd den 31 mars 2023.

Indien förutspådde att exportera mobiler värda 9 miljarder dollar under räkenskapsåret 2022-2023

Alla tre tillverkarna är skyldiga att lämna uppgifter om produktion, export, investeringar och jobb till regeringen som en del av deras deltagande i PLI-systemet. Regeringen uppskattar att Indien kommer att exportera mobiltelefoner värda runt 9 miljarder dollar under räkenskapsåret 2022-2023, en ökning från 5,8 miljarder dollar föregående år, eftersom tillverkarna ökar produktionen och leveranserna.

Enligt tjänstemän, uppnåendet av 1 miljard dollar i export inom en månad av iPhone gör det till ett ledande exempel på regeringens ambitiösa PLI-system, som har utvidgats till 13 sektorer förutom smartphones.

Tjänstemännen tillade vidare att mobiltelefonexporten kunde ha varit högre om Samsungs enhet fungerade med full kapacitet, men den stängde för regelbundet underhåll i 1015 dagar vilket ledde till en minskning av produktion och export.

Pankaj Mohindroo, ordförande för India Cellular and Electronics Association (ICEA), berättade för ET när han talade om rapporten.

Mobilexport är ledstjärnan för regeringens visionära PLI-system. Att sänka insatstarifferna, med början med den kommande unionens budget, är avgörande för att hålla Indiens smartphoneexport konkurrenskraftig och växande. Vi uppmanar också regeringen att utforma liknande system för komponenter, hörbara och bärbara enheter.

Källa