iPhone 6 vs Samsung Galaxy S3: Tidig titt på vad du kan förvänta dig

Senare i år fyller Samsung Galaxy S3 två år. Och när det gör det kommer det att finnas gott om människor som går på kontrakt och letar efter en helt ny smartphone. Ett av alternativen kommer nästan säkert att vara en helt ny iPhone, en enhet som kallas iPhone 6, som ryktas komma ut senare i år.

Hela vägen tillbaka i maj 2012 tillkännagav Samsung Galaxy S3, en enhet som ersatte Galaxy S2 och slutligen blev företagets mest sålda smartphone. Enheten, som lanserades i USA i juni och juli samma år, tappades av konsumenter, varav många tecknade tvååriga kontrakt med sina respektive transportörer. Det var två år sedan.

I år fyller Samsung Galaxy S3 två år och det kommer sannolikt att få en ännu nyare smartphone än Galaxy S4 som kom i april förra året för att ersätta den. Rykten tyder på att Galaxy S5 kommer att ersätta Galaxy S4 någon gång i början av 2014, något som sannolikt kommer att driva Galaxy S3 ännu längre ner i totempolen.

Konsumenter kommer sannolikt också att titta på ett par andra telefoner med stort namn. En av dessa telefoner kommer förmodligen att vara Apples iPhone 2014, en enhet som för närvarande dubbas, iPhone 6.

Vissa konsumenter kommer att väga budgeten Galaxy S3 mot årets iPhone, vad den än är, vad den än heter. Och det kommer att finnas gott om Galaxy S3 -användare som slutar på kontrakt senare i år som sannolikt kommer att vara intresserade av vad Apple har på sig. Just nu är det fortfarande tidigt vilket betyder att det fortfarande är grumligt. Men det betyder inte att vi inte har hört något och inte heller att vi inte kan göra några välutbildade förutsägelser.

Här tittar vi tidigt på hur vi förväntar oss att iPhone 6 kommer att staplas med Samsung Galaxy S3.

Utgivningsdatum

Samsung Galaxy S3 har legat på hyllor på vissa ställen sedan maj 2012. I USA har den varit tillgänglig som tillval sedan juni och juli 2012. Senare i år kommer den att fira sin andra födelsedag, något som gör det en fossil i den snabba världen av smartphones. Så de som köper Galaxy S3 när som helst under 2014 kommer att titta på en telefon som är i slutet av sitt liv. Detta är en viktig sak att tänka på eftersom programuppdateringar inte varar för evigt och prestanda tenderar att försämras med tiden.

De flesta som läser detta försöker inte välja mellan iPhone 6 och en ny Galaxy S3, men undrar istället om iPhone 6 kommer att stapla sig mot Galaxy S3 -smarttelefonen som de för närvarande äger. Och kanske är en av de största frågorna som nuvarande Galaxy S3 -ägare har om när de kanske kan hämta en iPhone 6 för att ersätta Galaxy S3.

iPhone-6-Rykten-001-620x386

För närvarande har rykten inte fastställt ett exakt utgivningsdatum för iPhone 6. Istället spänner rykten över hela 2014 -kalendern som tyder på en release så sent som på hösten, på sommaren eller så tidigt som i maj. Med tanke på Apples meritlista med att använda antingen WWDC i juni eller hösten som en startplatta för sin nya iPhone -modell, räknar vi med att lanserings- och släppdatum för nästa iPhone kommer att falla under en av dessa säsonger.

För många kommer detta att vara en no-brainer. Men för dem som inte håller koll, vet att en ny iPhone -lansering inte är runt hörnet, det är sannolikt några månader bort åtminstone och det betyder att Galaxy S3 måste hålla sig kvar en liten stund till.

Design

När Samsung Galaxy S3 först anlände var dess design en stor förändring från Samsung tack vare en ny, mer hållbar polykarbonatplast och kurvor som drog den blockliknande formfaktorn för Samsung Galaxy S2. Samsung kunde också trimma designen till bara 8,6 mm tunn och 133 gram lätt. Dessa är fortfarande extremt fasta dimensioner för en smartphone, särskilt en som pågår två år gammal.

Det ryktas att Samsung Galaxy S4 kommer med en välbekant plastdesign.

Nu, hur kommer Galaxy S3 -designen att jämföras med iPhone 6 -designen? För närvarande är det en extremt svår fråga att svara på eftersom vi inte har sett några designrykten läcka ut ur Cupertino ännu. Vi är dock ganska säkra på att nästa iPhone kommer att utrustas med några olika variabler.

Den första, en smal, lätt formfaktor. Apple kommer inte att gå tillbaka till sin skrymmande design. Det kommer att hålla nästa iPhone smal och hanterbar. Om iPhone 6 har en större skärm, som rykten antyder, förväntar vi oss att Apple kommer att tunna ut ramarna, som det gjorde på iPad Air för att rymma fastigheten med extra skärm. Vi har sett andra företag använda detta, ett utmärkt exempel är 4,7-tums Moto X som kan ses bredvid 4-tums iPhone 5s nedan. Förvänta dig att iPhone 6 kommer att konkurrera med 4,8-tums Galaxy S3: s mått och storlek.

IPhone 6 kan lägga till en stor skärm utan en betydligt större iPhone.

IPhone 6 kan lägga till en stor skärm utan en betydligt större iPhone.

Vi förväntar oss också en förstklassig iPhone 6 -byggnad. Återigen kan vi inte se Apple backa och gå tillbaka till plast med nästa iPhone. Det kommer nästan säkert att vara av metall eller något liknande. Galaxy S3 är plast, genom och igenom, och även om det är snygg plast, förväntar vi oss inte att det kommer att jämföra med kvaliteten som finns på iPhone 6.

Visa

Tillbaka 2012 var Samsung Galaxy S3 -skärmen en av de bästa på marknaden. 4,8 tum, 720p upplösning, 306 pixlar per tum. Även om det fortfarande passar dem som inte tittar på mycket innehåll på sin telefon, har det överträffats av skärmar av bättre kvalitet. Galaxy S4, till exempel, har en 1080p kaliber display.

Retina Display på iPhone visar också sin ålder i en era med 1080p upplösning. Det är fortfarande bra och jämförbart med många av de stora namnen smartphones där ute, men ack displayteknik börjar få det att se gammalt ut. Rykten tyder på att Apple känner på samma sätt. De föreslår också att iPhone 6 kan ha en skärm som är lika stor som Galaxy S3, om inte större.

iPhone 6

Rapporter tyder på att iPhone 6 kommer med en skärm som är större än någon iPhone -skärm hittills. Hittills har iPhone 6 display rykten centrerats kring en skärm mellan 4,5 och 5 tum, även om en specifik storlek ännu inte har bestämts. Det finns också rykten som tyder på att Apple kommer att komma ut med en skärmstorlek som är större än 5 tum.

NPD DisplaySearch, som exakt förutspådde iPad 3: s Retina Display, hävdar att Apple arbetar med två olika skärmstorlekar, inklusive en 4,7-tums 1280 × 720-skärm och en 5,7-tums 1920 × 1080-skärm. Den respekterade KGI-värdepappersanalytikern Ming Chi Kuo tror att Apple planerar en iPhone 6 med en 4,5-tums till 5-tums skärm 2014. Kuo förutspådde noggrant många av iPhone 5s-funktionerna inför lanseringen. NPD och Kuo är inte ensamma och det är det som gör rykten om en större iPhone mycket mer trovärdig den här gången.

Rykten om iPhone 6 - 003

Med tanke på efterfrågan och med tanke på vem dessa rykten kommer från, är det svårt att tro att Apple kommer att behålla en 4-tums skärm med iPhone 6. Vi förväntar oss att Apple kommer att höja iPhone-storleken för att tävla med Galaxy-liknande. S3 och vi förväntar oss att skärmens kvalitet äntligen kommer att förbättras.

De som valde Galaxy S3 över iPhone på grund av skärmens storlek och kvalitet borde ha händerna fulla senare i år.

Specifikationer

Vid ett tillfälle var specifikationerna på Galaxy S3 toppen av linjen. En dual-core Snapdragon S4-processor var bland de bästa tillgängliga chipsen för ett år sedan och hjälpte till att leverera högkvalitativ prestanda i uppgifter som spel, batteritid och multitasking. Dess 8MP kamerasensor, men inte den bästa av de bästa, var solid och kan fortfarande ta bra foton och video. Men precis som displayen visar Galaxy S3 -specifikationerna deras ålder.

Galaxy S3 Recension Best Of

Mobiltekniken har kommit långt sedan maj 2012. Fyrkärniga chips är nu normen. Vi har sett kraftigt uppgraderade 8MP kamerasensorer och 13MP kamerasensorer utplacerade på flaggskepp. Batterilivslängden är en enorm stridsplats när företag försöker överträffa sina konkurrenter. Telefonerna från 2013 skrytte med specifikationer som överträffade specifikationerna som finns på Galaxy S3 så det finns ingen anledning att tro att en iPhone 6, en telefon från 2014, inte kommer att göra detsamma.

Istället borde det erbjuda bättre prestanda på nästan alla områden. Det kommer mer än sannolikt att ha en 64-bitars processor, samma som iPhone 5s. Vi borde se de årliga justeringarna till kameran. IPhone 5s -kameran är redan bättre än Galaxy S3: s så ytterligare förbättringar kommer att göra gapet så mycket större. Apple kommer säkert att erbjuda fantastisk, optimerad batteritid. Och den ska komma med en TouchID -fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen, något Galaxy S3 inte har och aldrig kommer att ha.

Rykten om iPhone 6 - 006

Den stora poängen här är detta. De som vill förbättra kvaliteten på sina foton, kvaliteten på deras videor, deras spel utseende och känsla, deras multitasking och deras dagliga användning kommer sannolikt att hitta allt detta med en uppgradering till iPhone 6. Förvänta sig att dess prestanda kommer att blåsa Galaxy S3 ur vattnet.

programvara

Samsung Galaxy S3 kör för närvarande Android 4.3 Jelly Bean med Samsungs TouchWiz överst. Om några månader tyder ryktet om att det kommer att köra Android 4.4 KitKat med Samsungs TouchWiz över toppen. Hur som helst kommer Galaxy S3 att köra annan programvara än iPhone 6.

Apples iPhone 6 borde debutera med iOS 8 ombord. Apple erbjuder en årlig mjukvaruuppgradering till sin iPhone och med tanke på att förra året markerade ankomsten av iOS 7 borde detta år ge en iOS 8 -uppdatering. Detaljer om en sådan uppdatering är knappa men konsumenterna kan förvänta sig att Apple kommer att detaljera programvaran i år tillsammans med alla iPhone -meddelanden. De kan också förvänta sig att programvaran har ett annat utseende och erbjuder en funktionsuppsättning till skillnad från den som finns på Galaxy S3.

Ännu viktigare är att iPhone 6 troligen får tre års programvarusupport. Det betyder att användare som tecknar ett kontrakt i år sannolikt inte bara kommer att få iOS 8 utan iOS 9, iOS 10 och iOS 11 också. De som köper Galaxy S3 eller behåller den kommer att ha tur att få en uppdatering till i Android 4.4 KitKat.

Google rekommenderar att tillverkare dödar programvarusupport efter 18 månader och Galaxy S3 är precis i den åldern. Android 4.4 KitKat är troligt, men allt annat än det är det inte. Och det är något som nuvarande Galaxy S3 -ägare och de som tittar på enheten måste tänka på framöver.

Bärare

Samsung släppte Galaxy S3 på ett sortiment av bärare i USA. Enheten var och är tillgänglig på AT&T, Sprint, T-Mobile, US Cellular och Verizon förutom flera mindre och förbetalda operatörer. Galaxy S3 körs med 4G LTE vilket innebär att den kan dra ner superhöga datahastigheter.

Samsung Galaxy S3 trådlös laddare recension - 006

Vi förväntar oss att iPhone 6 följer en liknande väg. En lansering på AT&T, Sprint, T-Mobile, US Cellular och Verizon, och en ankomst på flera mindre transportörer och förbetalda operatörer. Apple, precis som Samsung, har gått denna väg i många år nu. Och precis som Galaxy S3 kommer iPhone 6 nästan säkert att vara en 4G LTE -kompatibel enhet.

Pris

En gång i tiden var Galaxy S3 en smartphone på 199,99 dollar. Nu, transportörer och återförsäljare, på vissa ställen, ger telefonen bort till dem som är villiga att teckna ett kontrakt. Det är en billig telefon och en som kommer att tilltala dem som inte vill ponny upp massor av pengar i förväg för en helt ny smartphone.

Pris på iPhone 6

Apples iPhone 6 kommer utan tvekan att bli dyrare än Galaxy S3. Apple har visat en vilja att stanna vid en prisnivå på 199,99 dollar, men det finns mumlande från analytiker som tyder på att det kan överväga en prishöjning upp till 100 dollar. Vi köper inte in det ännu, men det är klart att när den kommer kommer den billigaste iPhone 6 att bli dyrare än någon Galaxy S3 -variant.

Relaterade Artiklar

Back to top button