iPhone 6-klagomål pekar på lättskrapade skärmar

0 Shares

Medan iPhone 6 sägs ha jonförstärkt glas som förmodligen är mer hållbart än den senaste generationen, rapporterar användare att skärmen repar ganska lätt, även om de tar mycket väl hand om telefonen.

Många användare har tagit till Apples supportgemenskaper för att uttrycka sin frustration över glasdisplayen på iPhone 6 och iPhone 6 Plus och säger att deras enheter producerar ytskador även om de tar extremt bra hand om sina enheter.

Tråden har nästan 700 svar, vilket bevisar att det bara inte är ett mindre problem med en handfull användare utan snarare påverkar ett stort antal iPhone 6-ägare. Vissa användare jämför till och med skärmens hållbarhet med iPhone 5s, med en användare som hävdar att han aldrig fick en repa på sin oskyddade iPhone 5s, men mindre än en vecka in i iPhone 6 uppträdde en repa på skärmen.

För att ge dig ett exempel på vad användare har att göra med exakt har AppleInsider ett foto av en repad iPhone 6 som har hållits säker i en mikrofiberhylsa (nedan). Bilden visar iPhone 6 med flera små repor nära varandra, vilket tyder på att skärmen gnuggade mot en slipande yta av något slag.

iphone-6-repa

Det är inte officiellt känt vilken typ av glas iPhone 6 har, eftersom Apple aldrig avslöjade det för allmänheten, men enheten använder troligen Cornings Gorilla Glass 3, som är en härdad version av glas som tål repor mer än normalt glas.

Medan denna fråga förmodligen inte kommer att orsaka så mycket uppståndelse som iPhone 6-böjproblem har orsakat, verkar det definitivt fortfarande vara ett stort bekymmer för många iPhone 6-ägare.

Medan lanseringen av iPhone 6 var en av Apples bästa öppningshelgsläpp någonsin för iPhone, blir företaget verkligen inte lätt. Internet har surrat på senare tid över att vissa användare märker att deras iPhone 6 Plus-enheter böjer sig något medan de ligger i fickan, men det här “fiaskot” är förmodligen inget att oroa sig för i alla fall.

Apple har varit ganska tyst om den här specifika frågan, och det verkar som att företaget inte ersätter böjda iPhone 6-enheter eftersom det inte verkar täckas av den traditionella AppleCare-garantin. Apple har dock tidigare sagt att “undersöka det här med en vansinnig mängd detaljer”, men det ser ut som om det inte finns något de verkligen kan göra för att förhindra att problemet uppstår igen, eftersom de skulle behöva redesigna telefonen helt för att stärka dess strukturella integritet. Företaget måste vänta tills iPhone 6s eller iPhone 7 innan de gör ändringar.

iPhone 6

I vilket fall som helst kommer en telefon gjord av tunt aluminium att böjas med rätt kraft, så vi ser inte detta som något otroligt överraskande. Faktum är att det fanns flera rapporter tillbaka när iPhone 5s släpptes av enheter som böjdes i människans fickor. Naturligtvis var mängden uppmärksamhet problemet ingenting jämfört med vad iPhone 6 “bendgate” får nu, vilket är ganska olyckligt, eftersom det här problemet inte är nytt.

Så vad kan du göra för att förhindra att din iPhone 6 böjer sig så här? Till att börja med går lite sunt förnuft långt: lägg inte din iPhone 6 i bakfickan och sitt på den. Dessutom är det en bra idé att inte placera snäva byxor med snäva fickor som kan begränsa rörelsen för iPhone 6 i din framficka, vilket kan leda till en långsam böjning i enheten när du går ner.

Många användare lägger sina smartphones på skrivbordet eller bordet framför dem om de sitter ner, inte bara för att ha lätt tillgång till den när de behöver det, men det förhindrar också att någon form av oavsiktlig skada uppstår.

Annars, om du märker att din iPhone 6 är böjd, ta den till din lokala Apple Store och se om du kan få en gratis ersättning. Du kanske eller kanske inte kan, men det är åtminstone värt ett skott. Sedan, baserat på statistik, är det mycket osannolikt att du kommer att stöta på en böjd iPhone 6.

0 Shares