Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iPhone 15-modellen jag ska välja

Hoppa över basmodellen

Även om icke-Pro-varianterna, ofta kallade basmodellerna, skryter med imponerande funktionalitet och kapacitet, stämmer de inte överens med mina preferenser. Förra årets erfarenhet av den grundläggande iPhone 14 visade att den missade en enastående funktion – den dynamiska ön. Vanligtvis är kvantsprånget när det gäller innovationer mer uttalat när man väljer pro-serien, i motsats till standarden.

Den enda omständigheten som skulle kunna få mig att ta mig mot basmodellen av iPhone 15 skulle vara om Apple introducerade ett särskilt slående nytt färgschema. Under sådana omständigheter kan jag överväga att välja basmodellen enbart för dess designattraktionskraft, utan att några andra betydande faktorer påverkar mitt val.

iphone 15 knappar

Full omfamning av Pro-modellen

En sak står resolut klart i mitt sinne: min nästa iPhone kommer onekligen att vara den mest kompakta varianten av iPhone 15. Inom iPhone Pro-sortimentet lutar min affinitet långt från Pro Max-modellerna – ungefär som min brist på entusiasm för Plus-modellerna i tidigare iterationer. Lockelsen med att ha en stor iPhone överskuggas av de olägenheter det medför. En kompakt enhet erbjuder fördelen att vara lätt och lätt att få i fickan. Dessutom är möjligheten att använda iPhone på egen hand överklagande; den besvärliga karaktären hos modeller med stor skärm gör att det känns otympligt att skriva.

Även om mindre enheter naturligtvis kan medföra något minskad batterilivslängd, stör detta mig inte särskilt mycket. Att arbeta hemifrån ger mig lyxen att ladda min iPhone när det behövs. När du ger dig ut på resor fungerar packning av en laddkabel eller ett externt batteri som en enkel lösning.

Kamerakvaliteten spelar en stor roll i mitt val av iPhone. Dess framträdande plats i mitt beslutsfattande har dock gradvis avtagit med tiden. Den potentiella inkluderingen av en periskopkamera i iPhone Pro Max-modellen – oavsett om den debuterar med iPhone 15 eller kanske väntar på iPhone 16 – väcker min nyfikenhet. Ändå är jag benägen att tro att dess användbarhet i min dagliga användning kan vara begränsad. Således borde de förbättrade kamerorna i Pro-modellen mer än väl räcka.

Medan färgvalet enbart tillgodoser estetik, är jag angelägen om att se Apple introducera fräscha nyanser för iPhone 15 Pro-serien i år. Rykten om en spännande kopparorange nyans har cirkulerat, och om det insågs skulle det säkra min preferens. I avsaknad av nya färgerbjudanden skulle mitt val avgjort dras mot rymdgrått eller vitt, och avfärda silver som ett alternativ. Fjolårets djuplila nyans, enligt mig, föll ganska platt när det gäller visuell attraktion.

iPhone 13 mini skärm

Optimistiskt väntar på en iPhone 15 Mini

Jag hyser hopp om återkomsten av en iPhone 15 Mini, även om jag inser att oddsen är små. Det skulle vara fantastiskt om Apple kunde återuppliva denna modell och förbättra dess funktioner. I mitt perspektiv står det som den finaste iterationen av iPhone som någonsin skapats. Visst, det finns några brister, särskilt i batteriprestanda, men det som verkligen upphetsar mig är potentialen att lyfta en iPhone Mini till en iPhone Pro-modells kaliber. Att uppnå en sådan bedrift skulle vara riktigt anmärkningsvärt, även om jag är realistisk när det gäller att förstå att detta kanske inte blir verklighet i årets presentation.