Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iPhone 15 & 15 Pro: Komplett guide för att tvinga omstart, återställningsläge, inaktivera Face ID, DFU-läge och mer

Om du är en ny iPhone 15 eller 15 Pro-ägare kanske du undrar hur du utför vissa uppgifter som att tvinga omstart av din enhet, gå in i återställningsläge, inaktivera Face ID eller gå in i DFU-läge.

Dessa är alla viktiga färdigheter att ha om din enhet stöter på ett problem eller inte svarar. Lyckligtvis är det lätt att lära sig hur man gör dessa saker, och i den här artikeln visar vi dig hur.

Låt oss först diskutera hur du tvingar omstart av din iPhone 15 eller 15 Pro. Detta är en enkel process som innebär att du trycker på en kombination av knappar på din enhet. Om din telefon är frusen eller inte svarar är detta ofta det snabbaste sättet att få den att fungera igen. Vi kommer också att ta upp hur du går in i återställningsläge, vilket är ett användbart verktyg för att felsöka problem med din enhets programvara.

Dessutom kommer vi att visa dig hur du inaktiverar Face ID, som är Apples ansiktsigenkänningsteknik som låter dig låsa upp din enhet och göra inköp med bara en blick. Detta kan vara användbart om du är i en situation där du inte vill att andra ska kunna komma åt din telefon utan din tillåtelse.

Slutligen kommer vi att täcka hur du går in i DFU-läge, vilket är en mer avancerad metod för att felsöka din enhet som kan användas för att återställa telefonens firmware.

iPhone 15 & 15 Pro Översikt

Om du är en stolt ägare av iPhone 15 eller 15 Pro vet du att dessa enheter är fulla av funktioner som gör att de sticker ut från mängden. Från deras eleganta design till deras kraftfulla processorer, det finns mycket att älska med dessa telefoner.

En av de mest anmärkningsvärda funktionerna i iPhone 15 och 15 Pro är deras Face ID-teknik. Detta gör att du kan låsa upp din telefon med bara en blick, vilket gör den snabbare och bekvämare än någonsin tidigare.

Det kan dock finnas tillfällen då du behöver inaktivera Face ID, till exempel när du bär en mask eller när någon annan behöver använda din telefon. För att göra detta, gå helt enkelt till Inställningar > Face ID & Lösenord och stänger av alternativen du inte vill använda.

En annan viktig egenskap hos iPhone 15 och 15 Pro är deras förmåga att gå in i återställningsläge eller DFU-läge. Detta kan vara användbart om du behöver felsöka din enhet eller återställa den till fabriksinställningarna.

Om du någonsin upptäcker att din iPhone är frusen eller inte svarar kan du behöva tvinga omstart av den. Detta kan göras genom att trycka och släppa volym upp-knappen, sedan trycka och släppa volym ned-knappen och slutligen hålla ned sidoknappen tills Apple-logotypen visas.

Sammantaget är iPhone 15 och 15 Pro kraftfulla och mångsidiga enheter som kan hjälpa dig att hålla kontakten, produktiv och underhållen.

Oavsett om du använder dem för arbete eller lek går det inte att förneka att dessa telefoner är några av de bästa på marknaden idag.

iPhone 15 & 15 Pro: Så här tvingar du omstart, återställningsläge, inaktivera Face ID, DFU-läge och annat

Om du har problem med din iPhone 15 eller 15 Pro kan det vara nödvändigt att utföra en tvångsomstart, gå in i återställningsläge eller använda DFU-läge. Här är de tekniska stegen för att utföra dessa åtgärder:

Hur man stänger av

För att stänga av din iPhone 15 eller 15 Pro, tryck och håll in sidoknappen och endera volymknappen tills skjutreglaget visas. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten.

Så här tvingar du omstart

Om din iPhone är frusen eller inte svarar kan du tvinga omstart av den genom att följa dessa steg:

 1. Tryck och släpp snabbt volym upp-knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt volym ned-knappen.
 3. Tryck och håll in sidoknappen tills Apple-logotypen visas.

Hur man går in i återställningsläge

Om din iPhone 15 eller 15 Pro inte svarar kan du prova att gå in i återställningsläge för att återställa den. Här är stegen:

 1. Anslut din iPhone till din dator med en USB-kabel.
 2. Tryck och släpp snabbt volym upp-knappen.
 3. Tryck och släpp snabbt volym ned-knappen.
 4. Tryck och håll in sidoknappen tills skärmen för återställningsläge visas.

Hur man avslutar återställningsläget

Följ dessa steg för att avsluta återställningsläget:

 1. Tryck och håll in sidoknappen tills skärmen “Skjut för att stänga av” visas.
 2. Dra reglaget för att stänga av din iPhone.
 3. Tryck och håll in sidoknappen tills Apple-logotypen visas.

Hur man går in i DFU-läge

DFU-läge är ett djupare återställningsläge som kan hjälpa till att lösa problem med din iPhones programvara. Så här går du till DFU-läge:

 1. Anslut din iPhone till din dator med en USB-kabel.
 2. Tryck och släpp snabbt volym upp-knappen.
 3. Tryck och släpp snabbt volym ned-knappen.
 4. Håll sidoknappen intryckt i 10 sekunder.
 5. Medan du fortfarande håller ned sidoknappen, tryck och håll ned volymknappen i 5 sekunder.
 6. Släpp sidoknappen men fortsätt att hålla ned volymknappen i ytterligare 10 sekunder.

Hur man avslutar DFU-läget

Följ dessa steg för att avsluta DFU-läget:

 1. Tryck och håll in sidoknappen och volym ned-knappen tills Apple-logotypen visas.

Hur man inaktiverar Face ID

Om du vill inaktivera Face ID, gå till Inställningar > Face ID & Lösenord. Ange ditt lösenord och stäng sedan av Face ID.

Hur man använder Emergency SOS

Emergency SOS låter dig snabbt ringa efter hjälp och larma dina nödkontakter. För att använda Emergency SOS, tryck och håll in sidoknappen och endera volymknappen tills Emergency SOS-reglaget visas. Dra skjutreglaget för att ringa efter hjälp.

Så här inaktiverar du Hitta min när du stänger av

För att inaktivera Hitta mitt när du stänger av din iPhone 15 eller 15 Pro, gå till Inställningar > [Your Name] > Hitta min > Hitta min iPhone. Stäng av reglaget bredvid Hitta min iPhone.

Slutsats

Sammanfattningsvis, att veta hur man tvingar omstart, går in i återställningsläge, DFU-läge och inaktiverar Face ID på din iPhone 15 eller 15 Pro kan vara till stor hjälp för att lösa vanliga problem som kan uppstå.

Om din iPhone inte svarar kan det lösa problemet genom att tvinga omstart av den. För att göra detta, tryck och håll in sidoknappen och någon av volymknapparna tills skjutreglaget visas. Skjut sedan för att stänga av. För att slå på den igen, tryck och håll in sidoknappen tills Apple-logotypen visas.

Att gå in i återställningsläge kan vara användbart om din iPhone har fastnat i en slinga eller inte kan slås på. För att gå in i återställningsläge, anslut din iPhone till en dator, tryck och håll sedan sidoknappen och någon av volymknapparna tills skärmen för återställningsläge visas. Härifrån kan du återställa din iPhone med iTunes eller Finder.

DFU-läge är ett djupare återställningsläge som kan hjälpa till att åtgärda allvarligare problem, till exempel problem med den fasta programvaran. För att gå in i DFU-läge, följ stegen i snabb följd: tryck och släpp volym upp-knappen, tryck och släpp sedan volym ned-knappen, och slutligen, tryck och håll in sidoknappen tills skärmen blir svart. Släpp sedan sidoknappen och håll ned volymknappen i 5 sekunder. Om det görs på rätt sätt bör skärmen förbli svart.

Att inaktivera Face ID kan vara till hjälp om du vill förhindra att någon låser upp din iPhone utan din tillåtelse. För att inaktivera Face ID, gå till Inställningar > Face ID & Lösenord och slå sedan av strömbrytarna för iPhone Unlock, iTunes & App Store och andra funktioner som använder Face ID.

Sammantaget kan behärska dessa tekniker hjälpa dig att felsöka och åtgärda vanliga problem med din iPhone 15 eller 15 Pro, och se till att din enhet alltid fungerar korrekt.