Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iPhone 14 ringer nödsituationer av misstag: var försiktig vid attraktioner

Tidigare har videon av en innehållsskapare som kontrollerat effektiviteten hos iPhone 14 olycksdetektor gick viralt och resultaten kunde inte ha varit mer framgångsrika. Funktionen kändes perfekt när en krasch inträffade, även om den har problem om det finns liknande höghastighetsupplevelser.

iPhone 14 ringer nödsituationer av misstag

Din iPhone 14 är inte galen

Detta är vad som har hänt med vissa användare som besökte en nöjespark och hamnade i en berg-och dalbana. När de klev av attraktionen insåg de att deras iPhone 14 hade ringt räddningstjänsten flera gånger att anmäla en trafikolycka.

Detta är något som enligt The Wall Street Journal är händer massivt medan individer njuta av nöjesparker. Rapporter tyder på att en viss Sara White, en tandläkare som bar med sig sin iPhone 14 Pro när hon besökte Kings Islands, larmade nödsituationer under sitt 80 km/h äventyr.

Faktum är att du kan höra samtalet på din iPhone 14 Pro till Warren County Communications Center. I den meddelar en automatiserad röst räddningstjänsten att “ägaren till denna iPhone har råkat ut för en allvarlig trafikolycka och inte svarar i telefonen.”

När Sara uppmärksammade felet i sin iPhones olycksdetekteringsfunktion tog det inte lång tid innan hon ringde räddningstjänsten igen för att meddela att hon mådde bra. Först kan det verka dumt, men denna tidsförlust kan vara avgörande i en annan farlig situation.

ett falskt larm

Det bör noteras att detta verktyg för att upptäcka olyckor inte bara ber om hjälp från nödsituationer, utan också skickar en meddelande till de angivna kontakterna , som vänner, familj. Utan tvekan ett fel som kan orsaka mycket rädsla hos användarens nära och kära.

pantalla siempre encendida no funciona iphone 14

Wall Street Journal visar det det är inte ett isolerat fall och att iPhone 14 ringer räddningstjänsten när det inte är någon fara. Warren County Communications Center har upp till 6 andra inspelningar av en falsk kraschdetektering på Kings Islands nöjespark.

Även om det är sant att det inte är särskilt utbrett, men eftersom fler människor bestämmer sig för att köpa iPhone 14 eller någon av dess varianter, kan antalet fall öka. Från det amerikanska företaget självt är de inte oroliga och bekräftar att “teknik ger sinnesfrid, och Apple kommer att fortsätta att förbättra den över tiden.” Å andra sidan finns det användare som påpekar att deras nya iPhone också ringde genom att ramla under körning eller direkt efter.