Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iPhone 14 Pro ryktas ha 8 GB RAM, två mer än iPhone 13 Pro

Apples kommande iPhone 14 Pro-modeller kan komma att öka mängden RAM från 6 GB i Pro-märkta iPhone 13-modeller till 8 GB, vilket matchar Samsungs senaste Galaxy S22.

Bildkredit: iFixit

  • iPhone 14 Pro-modeller kan ha 8 GB RAM istället för 6 GB
  • Om så är fallet kommer nästa iPhone att matcha Samsungs Galaxy-smartphones
  • Extra RAM-minne kan indikera betydande nya fotograferingsfunktioner

iPhone 14 Pro kan ha 8 GB RAM

“yeux1122” delade den här nyheten, baserat på källor i försörjningskedjan, på den koreanska bloggen Naver.

Användaren hävdar att Pro-märkta modeller av Apples kommande iPhone 14 kommer att innehålla åtta gigabyte RAM. Inlägget fortsätter med att säga att Apple nu har bekräftat minneskomponenterna som kommer att gå in i modellerna iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max.

Hartley Charlton, MacRumors:

Detta är det första ryktet som kräver en 8GB iPhone.

RAM shootout: iPhone vs Galaxy

Skulle det visa sig vara korrekt, kommer nästa iPhone att visa sig ha mest RAM-minne av alla iPhone-modeller före den. Även om den nuvarande iPhone 13 överträffar den senaste Galaxy S22, har Samsungs Galaxy-telefoner använt åtta gigabyte RAM sedan 2019 års Galaxy S10-modell. Läs: Kolla in 40+ tips för hur du sparar batteritid på din iPhone

Å andra sidan, Apples vertikala integration gör det möjligt för Apple att optimera sina enheter för att fungera smidigt utan att behöva lika mycket RAM som Android-smarttelefoner. Det är därför iPhones klarar sig med nästan hälften så mycket RAM som sina Android-motsvarigheter.

Hur iPhone 14 Pro kunde använda det extra RAM-minnet

De nuvarande iPhone 13 Pro och Max-modellerna är utrustade med sex gigabyte RAM.

Närhelst Apple ökade mängden RAM i en iPhone, är det av en mycket god anledning. Vanligtvis är det för att stödja en stor ny funktion. Till exempel var iPhone 7 Plus Apples första enhet med dubbla linser och den modellen hade femtio procent mer RAM än den vanliga iPhone 7. Det extra minnet användes för att behandla data från två bakre kameror samtidigt, samt stödja resurskrävande bildbehandling uppgifter som att ta porträtt i skärpedjupsfotograferingsläget. Läs: 5 viktiga iPhone-kameratips för icke-fotografer

Nu sägs iPhone 14-serien medföra stora förändringar för alla kameror. Kamerauppgraderingen inkluderar tydligen huvudkameran på baksidan som stöts från tolv till 48 megapixlar för stillbilder och 8K-videoinspelning. Den nya sensorn kommer att ta iPhone-fotografering till en ny nivå, och extra RAM kommer att hjälpa till att bearbeta alla dessa megapixlar.

Som en bieffekt av Pro-märkta iPhones med extra RAM, ger dessa modeller också smidigare multitasking än deras icke-Pro motsvarigheter som har mindre RAM.