ipconfig: hur och när den ska användas

0 Shares

DE ipconfig är ett grundläggande Windows-kommando, som via CMD eller Kommandotolken visar information om ditt TCP/IP-nätverk.

Det används ofta av tekniker för att lösa eventuella anslutningsproblem. Med ipconfig är det till exempel möjligt att veta om nätverket är trådbundet eller Wi-Fi. Huvudingång från din router.

Hur och när man använder ipconfig

För att använda detta kommando måste du först köra Windows-kommandotolken. För att öppna den i Windows kan du prova följande alternativ:

1. I Windows 10 startmeny skriv “Kommandotolk” utan citattecken;

2. Vänsterklicka för att öppna terminalen omedelbart eller vänsterklicka för att öppna den som administratör;Skriv kommandotolken i startmenyn - Ipconfig hur och när du ska använda

Öppnar cmd genom att köra

1. Ett annat sätt att öppna kommandotolken är genom att trycka på Windows + R-tangenterna, körningen öppnas i det nedre högra hörnet av skärmen;

2. Skriv “cmd” utan citattecken, tryck på Retur.

med hjälp av kommandot

1. Skriv “ipconfig” vid kommandotolken och tryck på Enter;

2. Din anslutningstyp, IP-adress, subnätmask och standardgateway kommer att presenteras för dig.Skriv ipconfig i cmd - Ipconfig hur och när du ska använda

IP-adressen är en numerisk form som tilldelas varje enhet för att identifiera den och ansluta till ett datornätverk som använder Internet Protocol för kommunikation. Så om du tänker identifiera din enhet på routern är IP-adressen (IPv4) ett av sätten att identifiera den.

Du kan också använda andra parametrar tillsammans med Ipconfig för att visa annan “dold” information. Se några parametrar nedan:

Parametrar

Nu vet du vad ipconfig-kommandot är till för i Windows 10. Och nu kan du imponera på alla i ditt hus, en riktig hackare! (men inte)

Gillade du vår artikel eller har du några frågor? Lämna det där i kommentarerna, vi hjälper dig gärna!

0 Shares