iPad mini 6 design och senaste lanseringsrykten

Är en iPad mini 6 vettig med denna design?

Med ankomsten av iPhone ‘Plus’ först och senare med iPhone ‘Pro Max’, verkade det som att detta ‘mini’-sortiment av iPad var avsett att försvinna. Inget är längre från verkligheten, eftersom Apple 2019 presenterade en femte generation där den klassiska designen bibehölls och intressanta prestandaförbättringar lades till. Den fick till och med kompatibilitet med Apple Pencil, vilket igen ökade dess chanser att bli en idealisk iPad för studenter. Denna utsikt för 2021 ser dock komplicerad ut.

Först var det Sony Dickson som publicerade ett fotografi på sitt Twitter-konto för två veckor sedan av en påstådd iPad mini 6 med identisk design som de nuvarande och nu 9to5Mac som upprepar identiska prognoser från Wedbush-analytiker. De bekräftade att den skulle vara utrustad med ett kraftfullt A14 Bionic-chip, som avsevärt överstiger A12 som nuvarande modeller monterar. Detta får oss dock att undra om det är skäl nog att förnya den, eftersom prestandan hos A12 fortfarande är utmärkt och för en terminal med detta tillvägagångssätt verkar det mer än tillräckligt.

Om denna processorförändring äntligen kom med en designförändring som gör det möjligt att optimera fronten med färre ramar och lägga till en funktion som Touch ID under skärmen (något som ryktades för månader sedan) skulle det kunna vara mer vettigt. Det verkar absurt, åtminstone enligt vår mening, att återlansera denna iPad utan att göra en förändring i linje med vad iPad Air 2020 gjorde.

Inga överraskningar för 9:e generationens iPad

Den normala iPaden skulle idag kunna nå sin nionde version med en design som kommer att förändras i förhållande till sin senaste generation som lanserades i september, men utan att vara något nytt i Apples surfplattelandskap. Det förväntas att dess komponenter är praktiskt taget identiska med vad som var iPad Air 2019 vid den tiden och det är från detta sortiment som Apple iPad tar sina nyheter under de följande åren. Därför skulle den komma med en näthinnapanel på 10,5 tum med de 10,2 som den har för närvarande. Det återstår att se om det tar steget till A13 Bionic-chippet, eftersom det för närvarande har A12 som redan hade den tidigare nämnda iPad Air vid den tiden.

Rykten om iPad 9

Idag kl 19:00 (spansk tid) lämnar vi tvivel. Då börjar sändningen av ett nytt Apple Event där Apple kommer att presentera nya produkter. Det kommer att finnas utrymme för överraskning möjligen, men dessa senaste rykten som följer med Cupertino-företaget måste beaktas.

Relaterade Artiklar

Back to top button