Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 9.2 Jailbreak-release: Vad vi vet

Det har inte skett någon ny jailbreak på ett tag, men ett iOS 9.2 jailbreak har ryktats i flera veckor nu. När kommer vi att se det? Här är vad vi vet om en iOS 9.2-jailbreak-release hittills.

En iOS 9-jailbreak släpptes ursprungligen i oktober ungefär en månad efter att iOS 9 släpptes för allmänheten för första gången, vilket gör det till det snabbaste jailbreak-släppet vi har sett på ett tag, men det undertrycktes snabbt när Apple släppte iOS 9.1 om en vecka senare, lappa upp alla utnyttjade exploater och dödade jailbreak i processen.

Sedan dess har iOS 9.2 och iOS 9.2.1 släppts, och vi har ännu inte sett ett nytt jailbreak, även om användare som fortfarande använder iOS 9.0 kan jailbreaka sina iPhones med Pangus jailbreak-verktyg.

Det råder ingen tvekan om att Pangu eller TaiG arbetar med ett nytt jailbreak, men mysteriet är vilken iOS-version de jobbar med och när de släpper det, särskilt när iOS 9.3 kommer upp.

Läs: 11 skäl att jailbreaka iPhone 6 och iPhone 6s

Ett iOS 9.2-jailbreak har ryktats ett tag nu, men ingenting har officiellt gjorts tillgängligt ännu, vilket är lite nedslående. Jailbreak-communityn är emellertid känd för sitt tålamod, så medan användare kan bli antsy vet de att jailbreak-utgåvor kan ta ett tag.

ios-9.2-jailbreak

Dessutom håller många jailbreak-entusiaster fortfarande en positiv attityd och hoppas kunna se ett nytt jailbreak ganska snart.

Här är vad vi hittills vet om ett iOS 9.2-jailbreak.

En iOS 9.2-jailbreak finns redan någonstans

Vi har redan sett en iOS 9.2-jailbreak retad, och den specifika instansen kom från en enskild utvecklare.

Vidare retade samma utvecklare nyligen en video av en iOS 9.2-jailbreak som körs på sin iPhone (ovan), och han hävdar också att han redan har en fungerande iOS 9.3-jailbreak, liksom en iOS 9.2.1-jailbreak.

Baserat på det skulle det förväntas att ett jailbreak-team som Pangu eller TaiG också skulle ha ett fungerande jailbreak och släppa det någon gång, eftersom ovanstående utvecklare har sagt att han inte kommer att släppa exploaterna.

Naturligtvis är det möjligt att retas av den enskilda utvecklaren kunde ha varit förfalskad, men det är väldigt svårt att fejka något i jailbreak-samhället utan att bli fast.

Med detta sagt skulle vi inte bli förvånade om ett iOS 9.2-jailbreak redan fanns och för närvarande laddas i kammaren, men den stora frågan är när pistolen ska skjutas.

Vilken dag som helst

En sak vi vet, eller åtminstone förutsäger utifrån vår nuvarande kunskap om jailbreaking, är att vi har svårt att tro att Pangu eller TaiG väntar på att iOS 9.3 ska släppas för att släppa ett nytt jailbreak.

iPhone-6-3

iOS 9.3 är sannolikt minst en månad ute, så vi har svårt att tro att de skulle vänta så länge för att släppa ett jailbreak som inte blir lappat så snabbt.

Nu när iOS 9.2.1 sannolikt är den senaste iOS 9.2-baserade uppdateringen, vore det vettigt för Pangu eller TaiG att släppa sin iOS 9.2-jailbreak någon dag nu.

Det har dock varit gott om tid för dev-team att göra det och vi har fortfarande inte sett ett iOS 9.2-jailbreak, vilket får oss att undra om de faktiskt kommer att vänta tills iOS 9.3 är ute innan vi släpper ett nytt jailbreak.

Om en iOS 9.2.x-jailbreak inte har släppts kan det komma aldrig förrän iOS 9.3 släpps. En utvecklare som går med enMTW har dock nyligen sagt att en iOS 9.2-jailbreak kommer att släppas inom några veckor.

Informationen avslöjades i en video (ovan) som säger att ett nytt jailbreak förväntas komma snart, och det kommer sannolikt att vara mars när det händer. enMTW säger också att en Mac-version av jailbreak-verktyget kommer att finnas tillgängligt när det släpps, vilket inte händer alltför ofta med lanseringen av ett nytt jailbreak-verktyg.

iOS 9.2.1 Jailbreak-status

Vad som kan komma som en överraskning är att om Pangu eller TaiG släpper ett iOS 9.2-jailbreak är det kanske inte kompatibelt med iOS 9.2.1, eftersom den lilla uppdateringen faktiskt innehöll en handfull säkerhetsfixar som sannolikt trasslat med alla exploater som jailbreakers kan ha använt.

iPhone-6-10

Plus säger PP att en ny jailbreak sannolikt kommer att hända med iOS 9.2 och inte iOS 9.2.1. PP har varit partner med Pangu ett tag nu, så de har sannolikt lite insiderinformation om detta.

Emellertid har enMTW sagt att iOS 9.2.1 kommer att vara jailbreakable och säger att “du kommer att kunna uppdatera till iOS 9.2.1” och jailbreak din enhet, med släpp kommer inom de närmaste veckorna, men ett solidt släppdatum är inte inställt än, och det är möjligt att iOS 9.3 kan vara ute då.

Nya utvecklare

Medan TaiG och Pangu för närvarande är dominerande dev-lag i jailbreak-samhället, sägs det att några nya spelare går med på fältet.

iOS-9-Cydia

Enligt iDigitalTimes finns det några nya utvecklare som undersöker jailbreaking. Tyvärr är detaljerna om detta knappa, men det sägs att inga framsteg har gjorts ännu så långt som de nya utvecklarna skapar ett jailbreak.

enMTW retade nyligen en iOS 9.3-jailbreak som körs på den senaste betaversionen av den nya uppdateringen, och han har till och med sagt att han kommer att släppa sitt jailbreak, men vi är inte säkra på när det kommer att bli.

Om han släpper den medan iOS 9.3 fortfarande är i sitt beta-skede, är det möjligt att Apple kan svepa in och korrigera jailbreak innan den slutliga versionen av iOS 9.3 släpps.

Men fler utvecklare är alltid en bra sak, och det ger fler möjligheter för nya jailbreak-utgåvor och förhoppningsvis mer konkurrens bland dev-team för att släppa nya jailbreaks, men vi får se hur det spelar ut de närmaste månaderna.

Akta dig för falska jailbreaks

Uppriktigt sagt är jailbreak-samhället aldrig utan några ögonblick där ett falskt jailbreak retas eller släpps.

Skärmdump 2016-02-15 kl 10.35.42

Nyligen retade ett falskt jailbreak-team med namnet Taoyi ett nytt jailbreak, men erkände så småningom sin förfalskning tillsammans med ett meddelande att aldrig falla för falska jailbreak och bedrägerier.

Detta hände för några år sedan, liksom, och även om vissa användare kan falla för det, gör jailbreak-samhället som helhet ett ganska anständigt jobb med att rensa bort förfalskningarna, så det är verkligen svårt att fejka en jailbreak och komma undan med det .

Bästa iOS 10 Cydia Tweaks: The Ultimate Collection för iOS 10, 10.1 & 10.2

Bästa iOS 10 Cydia Tweaks

Bästa iOS 10 Cydia Tweaks

Aktivator

En av de mest populära jailbreak-tweaksna genom tiderna är Activator, och det är lätt att se varför. Med Activator kan du ställa in automatiseringar såväl som genvägar för alla möjliga olika åtgärder, som att automatiskt slå på dina larm nästa dag och till och med ändra låtar med volymknapparna.

Detta gäller särskilt nu när Activator fungerar på iOS 10, så du kan kombinera det med allt som Apple lade till iOS 10 och iOS 10.2.

AppDrawer

En av de bästa funktionerna i Android är applådan, där alla dina installerade appar visas när du tar upp den. Något som detta är fantastiskt, eftersom du inte behöver ha alla dina appar på startskärmen, och nu är funktionen på iOS via Cydia tack vare AppDrawer.

Browser Changer

Använder du en webbläsare på din iPhone annat än Safari? Då kan det vara trevligt att faktiskt ändra iOS: s standardwebbläsare till din favorit med Browser Changer. Detta innebär att alla länkar från andra appar nu öppnas i den webbläsare du väljer och inte bara är standard för Safari.

Bytafont 3

iOS 9 lade till ett nytt San Francisco-teckensnitt som fortfarande finns i iOS 10. Om du inte är ett stort fan av det kan du använda Bytafont 3 för att ändra teckensnittet till vad du vill. Möjligheterna är oändliga här.

Radera för alltid

Inte ett stort fan av den nyligen borttagna mappen i appen Foton? Även om det inte finns en iOS 10 Cydia-tweak för att bli av med mappen kan du åtminstone kringgå den helt när du tar bort ett foto.

DeleteForever gör att du kan ta bort foton permanent med ett slag, istället för att ta bort ett foto och sedan behöva ta bort det igen från mappen Nyligen borttaget.