Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 9.1 Jailbreak-release: 7 saker att veta nu

Släppdatum för iOS 9.1 för jailbreak kom denna vecka som en överraskning för många användare och slog iPhones och iPads bara dagar före det ryktade iOS 9.3-släppdatumet.

Detta är en intressant ny iOS 9-jailbreak som kommer att hjälpa vissa användare, men det kommer efter att Apple släppte iOS 9.2 och iOS 9.2.1, som inte fungerar med det nya verktyget.

Om du fortfarande är en av användarna på iOS 9.1-uppdateringen kan du nu använda det här verktyget för att uppgradera. Specifikt är detta användbart för användare som köpte en ny iPhone eller iPad efter iOS 9.1-versionen, men innan Apple uppdaterade enheter till iOS 9.2 eller senare.

Pangu-teamet meddelade också att det finns en Apple TV 4-jailbreak som kommer nettoveckan. Detta kommer sannolikt inte att leverera många användarfunktioner från bat, men det kommer att ge ett viktigt steg i rätt riktning.

Här är en snabb genomgång av vad du behöver veta om iOS 9.1 jailbreak release datum, kompatibilitet, nedgradering och hur detta spelar in i iOS 9.2 jailbreak release eller en iOS 9.3 jailbreak release.

iOS 9.1 Jailbreak-utgåva

Vad du behöver veta om iOS 9.1 jailbreak, inklusive kompatibilitet, problem, korrigeringar och vad Cydia tweaks fungerar.

Vad du behöver veta om iOS 9.1 jailbreak, inklusive kompatibilitet, problem, korrigeringar och vad Cydia tweaks fungerar.

Utan att vänta eller hantera teasers kan du ladda ner iOS 9.1 jailbreak-verktyget från Pangu nu och jailbreak din iPhone eller iPad med verktyget.

Pangu iOS 9.1-jailbreak-verktyget finns på Mac och Windows och är knappt 80 MB att ladda ner.

iOS 9.1 Jailbreak-kompatibilitet

Det finns vissa begränsningar för Pangu iOS 9.1-jailbreak-utgåvan utöver att bara arbeta på en äldre version av iOS.

Det nya iOS 9.1-jailbreak-verktyget fungerar bara på iPhones och iPads med en 64-bitars processor. Du kan fortfarande använda detta verktyg för att jailbreak iOS 9 på 32-bitars enheter.

 • iPhone 5s
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 6s
 • Ipad Air
 • iPad Air 2
 • iPad mini 2
 • iPad mini 3
 • iPad mini 4
 • iPod touch 6: e generationen

Om du har en äldre iPad eller iPhone på iOS 9.1 kan du inte använda det här verktyget.

Ingen iOS 9.1 Nedgradering tillgänglig

jailbreak-ios-9-mac-2

Om du redan använder iOS 9.2 eller iOS 9.2.1 har du tur. Det finns inte längre ett iOS 9.2-nedgraderingsalternativ för att gå tillbaka till iOS 9.1 på din iPhone eller iPad.

Apple tillåter normalt en nedgradering under en kort period, vilket företaget erbjöd förra året. Sedan dess är iOS 9.1-uppdateringen inte längre signerad av Apple.

Även om du laddar ner iOS 9.1-uppdateringsfilen kan du inte nedgradera till den, vilket innebär att det inte finns någon jailbreak.

Fortfarande ingen iOS 9.2 Jailbreak-release eller iOS 9.3 Jailbreak

Tänk på att detta inte är ett bevis på att ett iOS 9.2 jailbreak eller iOS 9.2.1 jailbreak är nära.

Apple stängde kryphålet som detta jailbreak använder i iOS 9.2-uppdateringen och det är säkert fortfarande stängt i iOS 9.3.

Med iOS 9.3 släppdatum så nära kan du se ett iOS 9.2.1 jailbreak eller du kan behöva vänta på att någon ska utveckla ett iOS 9.3 jailbreak. Det blir svårare för jailbreak, eller åtminstone är väntetiden längre.

Det finns vissa bevis för att en iOS 9.2-jailbreak är möjlig på en enda enhet och användarstatistiken att detta verktyg levererar en iOS 9.2.1-jailbreak och det fungerar på iOS 9.3 beta. Om detta fortfarande är användbart kan vi se att det anländer efter en offentlig iOS 9.3-utgåva.

iOS 9.1 Jailbreak-problem

Det finns några iOS 9.1 jailbreak-problem som du kan stöta på när du försöker använda det här verktyget. Vanligtvis uppstår problem oftare om du installerade iOS 9.1-uppdateringen över luft.

På Reddit delar EvoBrah sina problem inklusive,

 • 100% komplett men ingen Jailbreak komplett metod.
 • Fastnat vid 30%
 • Fast vid 90% “Lås upp enheten och kör Pangu-appen”

Andra problem inkluderar en bootloop som fortsätter att gå tills du kopplar ur eller tvingar en omstart. Se till att du säkerhetskopierar din iPhone eller iPad innan du försöker använda iOS 9.1-jailbreak-verktyget på Mac eller PC.

Åtgärda Jailbreak-problem med iOS 9.1

Om du upplever problemen ovan kan du behöva starta om din iPhone, återställa nätverksinställningarna eller prova jailbreaking igen.

Andra användare rapporterar ett bootloop-problem efter att ha använt iOS 9.1-jailbreak-verktyget. Att koppla ur telefonen efter tio slingor och vänta på tre till verkar fungera. Om det misslyckas kan du försöka hålla strömmen och hemma för att starta om iPhone.

Vissa användare rapporterar att appen efter att ha tryckt på Cydia avslutas bara. Om du upplever detta iOS 9.1-jailbreak-problem kan du försöka använda den här lösningen som fungerade på iOS 9.

iOS 9.1 Jailbreak Tweak-kompatibilitet

Många av de bästa iOS 9-jailbreak-tweaksna och apparna fungerar med iOS 9.1-jailbreak. Du kan använda den här listan på Reddit för att se vad som fungerar och vad som inte fungerar med iOS 9.1-jailbreak.

Under vår tid med att undersöka iOS 9.1 jailbreak-appkompatibilitet fungerar de flesta appar, men det finns några som kraschar och andra som till och med kraschar Springboard.

Bästa iOS 10-teman för iPhone: Cydia-teman för Winterboard & Anemone

Aeyris-tema

Aeyris-tema

Ayeris är ett fantastiskt iPhone-tema som ser bra ut på iPhone och de större iPhone 6s Plus samt äldre iPhones. Temat är ett som vi har använt i flera år, och det ser fortfarande bra ut på iOS 9: s lite justerade utseende. Det finns 300 ikoner inkluderade, systemövergripande användargränssnittsskinn, statusfältikoner och olika dockningslägen.

Ayeris för iOS kostar 2,99 dollar på Cydia