Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 8-tips: 10 hemligheter för att ta snyggare iPhone-foton

Den gratis iOS 8-uppdateringen lägger till flera viktiga nya iPhone-kamerafunktioner som hjälper dig att ta snyggare iPhone-foton. Du behöver inte köpa en ny iPhone för att använda dessa iOS 8-tips, men om du äger en iPhone 6 kommer du att kunna ta ännu långsammare slow motion-videor.

Med den kostnadsfria iOS 8-uppdateringen lägger Apple till ett nytt läge för att ta time-lapse-videor på iPhone och förbättrar dina alternativ för att styra iPhone-kameran som ett proffs.

Om du någonsin har tittat på iPhone-foton som vänner postar på Facebook och undrat hur de kunde ta ett så snyggt foto kommer vi att visa dig hemligheterna för att ta fantastiska iPhone-foton.

Lär dig hur du använder iOS 8-kameraappen för att ta snyggare iPhone-foton med dessa tips.

Lär dig hur du använder iOS 8-kameraappen för att ta snyggare iPhone-foton med dessa tips.

Du behöver inte ladda ner några speciella iPhone-kameraappar eller memorera komplicerade steg. Grunderna för att ta snyggare iPhone-foton på iOS 8 är bara ett tryck och en bild. Därefter visar vi dig hur du ser till att du kan se personen i ditt foto, även om de först täcks av en skugga, hur man använder burst-läge och hur man tar tidsfördröjning och slow motion-videor.

iOS 8-tips: iPhone-kamerahandbok

Om du spenderar nio minuter på att titta på den här iOS 8-tipsvideon för iPhone-kameran går du igenom grunderna för att ta snyggare iPhone-foton.

Här är en snabb sammanfattning av vad den här iOS 8-tipsvideoen lär dig om iPhone-kameran. Några av dessa funktioner är inte nya, men de är fortfarande viktiga för att ta snyggare iPhone-foton.

  1. HDR – ta flera bilder som kameran slår ihop för att leverera ett foto som visar mörka och ljusa motiv och lägger till detaljer i skuggorna.
  2. Lås fokus och lås exponering – Du kan hålla på en plats för att låsa fokus och låsa exponeringen. Det här är praktiskt om du behöver ställa in fokus eller exponering och sedan ändra motivets position för att få ett snyggare foto.
  3. Klicka på ämnet – Det viktigaste du kan göra för att ta snyggare iPhone-foton är att trycka på ämnet. Detta sätter fokus på den personen eller objektet och ställer automatiskt in exponeringen. Vi visar dig hur man ändrar exponering manuellt nedan, men många gånger om du trycker på rätt plats ger det natt- och dagskillnader.
  4. Panorama – Videon täcker också hur du kan ta ett panorama på iPhone med iOS 8. Detta gör att du kan flytta kameran från ena sidan till den andra för att fånga en vidvinkelvy av landskap och andra motiv.
  5. Filter – Du kan använda filter när du ställer in ditt foto genom att trycka på filteralternativet till höger om avtryckaren. Detta låter dig lägga till ett Instagram-liknande filter medan du ställer in bilden för ett enklare sätt att få det foto du vill ha.

Härifrån kommer vi att dyka in i nya lägen som alternativet för iOS 8 time-lapse-foto, hur man använder den nya timern i kameraappen och hur man ställer in manuell exponering och varför du skulle vilja.

Manuell exponering för iOS 8

När du börjar trycka på för att fokusera och ställa in exponering kommer du att märka att du tar dramatiskt bättre iPhone-foton, men du kan ändå förbättra bilderna genom att ställa in exponeringen manuellt. När du har tryckt på för att fokusera och ställt in exponeringen kan du trycka på den lilla solikonen till höger och skjuta uppåt för att lägga till mer ljus till fotot eller ner för att göra bilden mörkare.

Med detta tips och resten av artiklarna i den här guiden har du låst upp hemligheten att ta snyggare iPhone-foton utan att köpa några appar eller tillbehör.

iOS 8 kameratimer

I iOS 8-kameraprogrammet finns en timer så att du kan se till att du är med på bilden eller så att du kan bli klar för den perfekta selfien.

Så här kan du använda timern i iOS 8-kameraprogrammet.

Så här kan du använda timern i iOS 8-kameraprogrammet.

Öppna kameraappen och tryck på den lilla klockikonen i menyraden till vänster i liggande och högst upp i stående läge. Välj mellan en 3 eller 10 sekunders timer eller stäng av den här om du inte behöver den.

iOS 8 Time Lapse Guide

I iOS 8 lägger Apple till ett nytt kameraläge som kallas time lapse. Detta tar en serie bilder med specifika intervaller för att fånga rörelse som den sedan kan visa upp. Detta är perfekt för att visa rörelse på en upptagen stadsgata, en blomma som blommar, storm som kommer in eller någon annan scen med rörelse.

I videon ovan beskrivs hur man använder det nya iOS 8-tidsfördröjningsläget på iPhone. Du kan se ett exempel nedan som vi lade till musik i en filmredigeringsapp för en mer dramatisk och intressant video.

Det bästa sättet att ta en av dessa är med ett stativ så att du kan hålla kameran stadig, men det är inte helt tillbehör.

iOS 8 Slow Motion Video

Apple lade till ett slowmotion-läge på iOS 7 förra året och med iPhone 6 och iOS 8 kan vi nu ta ännu långsammare slowmotion-videor på iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Videon nedan täcker grunderna för att använda detta.

Vi använder iPhone 6 i den här videon som tar 240 bilder per sekund, men du kan också använda iPhone 5s för att ta 120 bilder per sekund också.

iOS 8 Burst Photo

Med iOS 8 på iPhone 5s, iPhone 6 och iPhone 6 Plus kan du ta en serie bilder. Allt du behöver göra är att hålla ned avtryckaren eller volym ned-knappen och det tar en serie bilder i en otrolig hastighet. Du kan sedan välja de bästa bilderna eller bilderna för att behålla och dela.

Om du alltid försöker få ett barn att le, det perfekta husdjuret eller fånga ett fantastiskt ögonblick vid ett sportevenemang är det det enklaste sättet att göra det.