iOS 8 kan lägga till Beats Music som standardapp i framtida uppdatering

0 Shares

Som om användarna behövde fler appar för att lägga undan i en “oanvänd” -mapp sägs det att Beats Music-streaming-appen kan förvandlas till en standardapp på iOS-enheter, som går med i Safari, Notes, Mail och andra inbyggda iOS. appar som alla iPhone- och iPad-användare får med sin enhet.

Enligt Financial Times kommer Apple att samla Beats Music-appen i iOS med början någon gång i början av nästa år, och troligen kommer den till en större iOS 8-uppdatering i form av iOS 8.2 eller iOS 8.3.

Detta skulle inte vara ett överraskande drag, med tanke på att Beats Music-appen redan ingår som standard på Apple TV.

Apple köpte Beats för coola 3 miljarder dollar tidigare i år, och medan hörlurstillverkaren till stor del har varit oberoende för det mesta sedan förvärvet, har Apple gjort små förändringar de senaste månaderna genom att integrera Beats i det Cupertino-baserade företaget.

Senast har Apple Stores lagt till Beats-hörlurar i sin repertoar, och Genius Bar-anställda kommer att kunna betjäna Beats-produkter, i motsats till bara Apple-produkter, vilket verkligen är goda nyheter för alla som äger ett par Beats-burkar som behöver fixas .

takter

Sammantaget har Apple dock ansträngt sig för att hålla sitt varumärke åtskilt från Beats-märket, även med de nya hörlurarna som tillkännagavs förra veckan, Apple-logotypen visas ingenstans på hörlurarna, vilket möjligen pekar på att Apple vill behålla Beats-affärer är separata för tillfället, med den enda indikationen på att ett Apple-ägt företag har en finstil på förpackningen.

Detta är inte så förvånande, med tanke på att Apple förmodligen inte vill röra med den vinnande formeln som Beats Electronics har använt i flera år för att göra det till ett så framgångsrikt företag, och vi klandrar inte Tim Cook och företaget för att de inte ville att röra med det.

Strömmande musikindustri är dock något som Apple saknat, och med tanke på att musik är det som höjde Apple, skulle det vara vettigt för företaget att komma in på detta nyare sätt att konsumera musik.

iPhone-6

Det är här Beats Music kommer in, och medan tjänstens användarbas fortfarande är ganska liten jämfört med juggernauts som Spotify, Rdio och Pandora, kan Apple enkelt ändra det med ett enkelt drag: att sätta Beats Music-appen på varje enskild iPhone och iPad.

Om detta skulle hända skulle inte alla användare använda appen, självklart, men det skulle öka chanserna för miljontals användare åtminstone att prova den. Från att snöbollseffekten kan äga rum och innan du vet ordet av det kan Beats Music vara på topp.

En sak som inte är helt klart är hur den inbyggda Beats Music-appen kommer att ingå i iOS. Financial Times säger att det kommer att finnas under iTunes-märket och gå med i App Store och iTunes Store som redan finns på iOS, men det ser ut som om det är något som vi bara måste vänta och se vad som händer.

0 Shares