iOS 8 Jailbreak Release gör framsteg

0 Shares

Det har gått lite mer än en månad sedan iOS 8 släpptes först för allmänheten, med den första stora uppdateringen som släpptes tidigare denna månad i form av iOS 8.1, och redan har ett iOS 8 -jailbreak släppts något. Även om du inte borde få upp dina förhoppningar ännu, går framstegen med en mindre buggy jailbreak-version långsamt.

Pangu släppte iOS 8 -jailbreak tidigare denna månad och det är samma dev -team som ansvarade för iOS 7.1 -jailbreak tidigare i år, och det kom i princip från ingenstans. Nu är de tillbaka med ett iOS 8-iOS 8.1-jailbreak, men det finns ett par saker att tänka på.

Till att börja med har denna jailbreak inte inkluderat Cydia ännu, helt enkelt för att det inte är helt klart för iOS 8, men Saurik (den aktiva utvecklaren för Cydia) säger att han arbetar med det medan vi pratar. Under tiden kan denna jailbreak -version betraktas som en utvecklarversion som egentligen bara är avsedd för jailbreak -utvecklare att uppdatera sina tweaks för att vara kompatibla med OS 8.

Saurik har dock uppdaterat Cydia för iOS 8, men det måste fortfarande ingå i iOS 8 -jailbreaken. Annars måste jailbreakers installera Cydia separat via SSH, vilket inte är något som många användare skulle veta hur man gör, särskilt eftersom jailbreak -installationer har blivit enklare och lättare genom åren.

Dessutom är jailbreaken endast kompatibel på Windows, med en OS X -version som kommer senare, vilket var samma sak när Pangu släppte iOS 7.1 -jailbreaket tidigare i år. Och det verkar inte finnas någon engelsk version än, men vi borde se dessa saker så småningom.

iOS 8 jailbreak

Den goda nyheten är dock att detta iOS 8 -jailbreak fungerar med alla enheter som kan köra iOS 8, inklusive iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad mini 3 och iPad Air 2, samt äldre enheter som iPhone 5s och iPad Air.

Du måste också ha Hitta min iPhone och lösenordet inaktiverat för att jailbreak -verktyget ska fungera, vilket är något som inte behövde göras för iOS 7.1 -jailbreak.

I alla fall är dagens iOS 8 -jailbreak -version tekniskt sett inte för allmänna användare, och är bara avsedd för utvecklare att testa sina tweaks. Dessutom är Cydia inte ens tillgängligt i den här första versionen ännu, så du har verkligen inget incitament att jailbreak i första hand, åtminstone inte ännu.

Det är konstigt nog att vi ser ett iOS 8 -jailbreak så snart i iOS 8 -livscykeln, med tanke på att iOS 7 inte hade ett jailbreak förrän i december. Denna jailbreak kommer dock från samma team som gav oss den fantastiska iOS 7.1 jailbreak tidigare i år.

iOS-7-Cydia-tweaks

Ända sedan det första tillkännagivandet av iOS 8 förra månaden var jailbreak -gemenskapen ganska nyfiken på när en iOS 8 -jailbreak skulle drabba allmänheten. Naturligtvis hade vi kunnat förlita oss på tidigare historia så långt som när vi skulle förvänta oss det, men även det är lite skakigt.

Jailbreak -gemenskapen på Reddit surrar vanligtvis med jailbreak -hype på en ny version av iOS, men det har varit extremt tyst fram till idag, vilket är lite udda, men kanske inte så förvånande med tanke på att ingen hade fått sina förhoppningar ännu.

Många av de stora namnen i jailbreak -samhället har varit skeptiska till ett iOS 8 -jailbreak, men det beror mest på att många av dessa stora namn inte arbetade aktivt med ett i första hand. Även Evad3rs dev -teamet som var ansvarigt för det första iOS 7 -jailbreaket sa att jailbreaking blev “tråkigt” för dem. Det här är inte så förvånande att höra, eftersom jailbreaking verkligen inte är lika spännande som när iPhone första gången kom 2007, och att komma ut med ett nytt jailbreak -verktyg varje år kan vara lite ansträngande minst sagt.

Sammantaget verkar det som att många av de populära jailbreak -utvecklarna som har varit i scenen ett tag börjar bli lite trötta. Medan många av dem fortfarande arbetar med olika tweaks för jailbroken -enheter är själva jailbreak något som inte många utvecklare arbetar med för tillfället, vilket ger mer utrymme för okända utvecklare som Pangu -teamet att bryta sig in i jailbreak -scenen.

0 Shares