iOS 8 Jailbreak Future För närvarande okänd

0 Shares

iOS 8.1.1 släpptes officiellt idag, och det kommer med en handfull buggfixar och prestandaförbättringar för de äldre iPhone 4s och iPad 2, som är de två äldsta iOS-enheterna som stöder den senaste iOS 8. Uppdateringen är dock också lappar upp Pangus iOS 8-jailbreak.

Det har faktiskt varit känt i flera veckor att iOS 8.1.1 skulle patcha upp iOS 8 jailbreak, som gav användarna en varning om att uppdatera till iOS 8.1 innan iOS 8.1.1 släpptes, på det sättet skulle de vara låsta för den senaste versionen som stödde jailbreak.

Det här är verkligen inte så förvånande, eftersom Apple har varit känt för att korrigera jailbreak-utnyttjande med nästa iOS-uppdatering, och lyckligtvis är uppdateringen fortfarande i beta och har inte släppts för allmänheten än.

Om du inte redan har uppdaterat din iPhone eller iPad till iOS 8.1 är det en bra idé att göra det nu så att du kommer att vara låst och kommer att kunna jailbreak även om iOS 8.1.1 redan släppts. Apple signerar fortfarande iOS 8.1, så du kan ladda ner iOS 8.1 IPSW-filen och installera den på din iPhone eller iPad.

iOS 8 jailbreak

För att göra detta, öppna iTunes med din iPhone eller iPad inkopplad, håll ner Alternativ / Alt-tangenten och klicka sedan på Återställ. Därifrån öppnar du IPSW-filen för att uppdatera till iOS 8.1 även om iOS 8.1.1 är den senaste versionen.

Varför göra detta? För nu när Apple släppte iOS 8.1.1 för allmänheten slutar de snart att underteckna iOS 8.1, vilket innebär att du inte kommer att kunna uppdatera till iOS 8.1 och tvingas uppdatera till iOS 8.1.1, vilket gör din iPhone eller iPad ej jailbreakable. Och om du uppdaterar till iOS 8.1.1 kommer du inte att kunna jailbreak din enhet förrän Pangu-teamet kan räkna ut ett utnyttjande till iOS 8.1.1 och göra det jailbreakable.

Pangu släppte iOS 8 jailbreak förra månaden. Det är samma dev-team som var ansvarig för iOS 7.1-jailbreak som släpptes tidigare i år, och det kom i princip från ingenstans. Nu är de tillbaka med en iOS 8-iOS 8.1 jailbreak, som upplevde lite av en buggy-lansering.

Till att börja med hade Jailbreak inte Cydia inkluderat ännu, helt enkelt för att det inte var helt klart för iOS 8, men Saurik (den aktiva utvecklaren för Cydia) arbetade snabbt med en uppdatering, och medan det fortfarande finns några knep att träna , Cydia arbetar äntligen med iOS 8 jailbreak.

Den goda nyheten är dock att denna iOS 8-jailbreak fungerar med alla enheter som kan köra iOS 8, inklusive iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad mini 3 och iPad Air 2, samt äldre enheter som iPhone 5s och iPad Air.

iOS-8-Cydia-tweaks

Medan många av de populära tweaks fungerar med iOS 8 nu, finns det fortfarande många tweaks som behöver uppdateras för iOS 8, inklusive Springtomize. Dessutom behöver Cydia fortfarande några korrigeringar som gör det möjligt för jailbreakers att ladda ner betalda tweaks, som inte fungerar än.

I alla fall är det konstigt att vi ser en iOS 8-jailbreak så snart i iOS 8-livscykeln, med tanke på att iOS 7 inte hade jailbreak förrän i december. Men detta jailbreak kommer från samma team som gav oss den fantastiska iOS 7.1 jailbreak tidigare i år.

Ända sedan det första tillkännagivandet av iOS 8 förra månaden var jailbreak-communityn ganska nyfiken på när ett iOS 8-jailbreak skulle drabba allmänheten. Naturligtvis kunde vi ha förlitat oss på tidigare historia så långt som när vi kunde förvänta oss det, men även det är lite skakigt.

Vi skulle inte bli förvånade över att se iOS 8.1.1 bli knäckt så småningom, men vi skulle inte hålla andan och se hur det kan ta lite tid. Icke desto mindre är iOS 8.1.1 inte en uppdatering som i första hand är kritisk, så oroa dig inte för mycket att den inte kan jailbreakas, eftersom du verkligen inte behöver den om du har en nyare enhet.

0 Shares