Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 8.2 på iPhone 6: intryck och prestanda

Idag ersatte Apple iOS 8.1.3-uppdateringen med en helt ny iOS 8.2-uppdatering för iPhone, iPad och iPod touch som levererar den nya Apple Watch-appen, nya förbättringar och buggfixar. Det är en väsentlig uppdatering för iPhone och vi vill ta en titt på hur iOS 8.2-uppdateringen fungerar på iPhone 6. Detta är vår tidiga iPhone 6 iOS 8.2-recension.

I slutet av förra året släppte Apple en iOS 8.2-uppdatering i sitt betaprogram för utvecklare. Släppet bekräftade en kommande ankomst för iOS 8-drivna iPhones, iPads och iPod touch, men det bekräftade inte det offentliga iOS 8.2-släppdatumet.

Under månaderna efter den första betaversionen av iOS 8.2 släppte Apple flera betaversioner av iOS 8.2 i ett försök att ta bort problem och säkerställa en smidig övergång från iOS 8.1.3. Och idag, efter fem offentliga betor, släppte Apple äntligen iOS 8.2-uppdateringen till allmänheten.

iPhone-6-kopia

Som förväntat är iOS 8.2-uppdateringen en stor. Det ger inte bara den nya Apple Watch-applikationen före Apple Watch-utgåvan, den levererar också ett antal förbättringar av Health-applikationen, korrigeringar för Mail-appen och ett antal andra buggfixar som är avsedda att lindra kvarvarande iOS 8 problem. Det är den största uppdateringen sedan Apples iOS 8.1.

Som många av er vet, kan inkrementella uppdateringar som iOS 8.2 ha en enorm inverkan på prestanda. I iOS 8.0.1 dödades till exempel Touch ID och mobildata på iPhone 6. Därför tittar vi på dessa mindre uppdateringar. Vi vill ge dig feedback.

Efter en del förberedelser installerade jag Apples helt nya iOS 8.2-uppdatering i ett försök att ge dig iPhone- och iPad-användare några första intryck av Apples nya programvara. Dessa intryck fungerar inte som en slutlig recension, men de hjälper de av er som sträcker sig över staketet om huruvida man ska installera företagets senaste iOS 8-uppgradering.

Här är mina första intryck av iOS 8.2 på iPhone 6.

iOS 8.2 Installation

IOS 8.2-uppdateringen för iPhone 6 är en nyans under 500 MB i storlek. Om du inte har en snabb Wi-Fi-anslutning och du vill installera uppdateringen Over-the-Air via Inställningar, kommer det att ta en stund. Under en höghastighetsanslutning tog det mig cirka 30 minuter att ladda ner och installera från början till slut. Det är mycket längre än de flesta iOS-uppdateringar.

Lyckligtvis stötte jag inte på några problem med processen, förutom längden. Jag installerade den också under högtimmar, så om du inte har gjort omkopplaren och planerar att göra den i framtiden, borde du ha det bra. Utför en återställning om du stöter på installationsproblem. Håll ner strömbrytaren och hemknappen samtidigt och du borde vara bra att gå.

En sak att notera. Uppdateringen av iOS 8.2 för Apple-appen till din iPhone 6. Den kommer att visas på din startskärm när installationen är klar. I huvudsak fungerar den som en annons för Apple Watch eftersom det inte finns något sätt att radera den. Åtminstone inte just nu.

iOS 8.2 på iPhone 6-prestanda

Jag har tillbringat flera timmar med iOS 8.2 på iPhone 6. Innan jag går in i den tidiga granskningen av prestanda bör jag notera att körsträckan kommer att variera från enhet till enhet, person till person. Det vill säga att jag antagligen inte har samma appar installerade och det finns en chans att jag använder Google Chrome, LTE eller min startskärm mer än du gör. Så betrakta detta som en allmän guide när du försöker bestämma om iOS 8.2 är värt att installera på din iPhone 6.

Appar

Ibland bryter iOS-uppdateringar tredjepartsapplikationer. Det har inte varit fallet med iOS 8 och iPhone 6, åtminstone inte på min enhet. Min iPhone 6 och mina kärnapplikationer har erbjudit utmärkt prestanda från iOS 8-uppdatering till iOS 8-uppdatering och hittills får jag samma typ av upplevelse av iOS 8.2. Jag inser att det fortfarande är mycket tidigt men appproblem hoppar vanligtvis från sidan.

incipio-offgrid-express-iphone-6-7

Jag har använt alla mina kärnapplikationer idag och det inkluderar Slack, Asana, Instagram, Twitter, Dark Sky, Google Chrome, Google Hangouts, YouTube och Spotify. Alla presterar bra efter övergången till iOS 8.2. Google Chrome har kraschat mycket och jag hoppas att prestanda förbättras med iOS 8.2. Jag tvivlar på det, men vi får se.

Om du ser onormal appaktivitet efter installationen av iOS 8.2, eller om du ser det just nu på iOS 8.1.3 eller senare, är mitt förslag att installera de senaste buggfixuppdateringarna. Om det inte fungerar kan du försöka installera om appen. Om det inte fungerar, kontakta utvecklaren så att de är medvetna om problemet eller problemen.

iOS 8.2 Batterilivslängd

Jag har använt iOS 8.2 i ungefär fyra timmar nu och jag har inte märkt något konstigt batteriladdning. Jag får fortfarande batterilivslängd av hög kvalitet när jag använder en kombination av LTE och Wi-Fi.

Batterilivsdagsklagomål är vanliga efter stora iOS-uppdateringar och jag har sett massor av människor klagar över iOS 8-batterilivslängdsproblem. Även iOS 8.1.3 förorenade saker för vissa människor. Inte för mig. Mitt iPhone 6-batteri har varit stabilt sedan första dagen och jag har ännu inte upplevt några huvudskrapningsprestanda efter en uppdatering.

iOS-uppdateringar som iOS 8.2 är inte tänkta att ge batterilivslängdsproblem för iPhone 6. Vanligtvis orsakas dålig batteritid av appar från tredje part eller av användare själva.

Jag har skisserat ett antal strategier för att få bättre batteritid på iOS 8.1.3 och samma råd gäller för Apples iOS 8.2-uppdatering. Ta en titt på dem om du installerar iOS 8.2 och börjar märka problem med din batteritid. Du kan säkert stöta på problem men jag förväntar mig att en majoritet av er kommer oskadd från iOS 8.2-uppdateringen.

Wi-Fi, mobildata och Bluetooth

Jag har hanterat en irriterande Wi-Fi-fråga i några veckor nu, en där min iPhone 6 slumpmässigt tappar min Wi-Fi-anslutning. Det är problematiskt eftersom jag inte har en obegränsad dataplan och ibland kommer jag inte att märka att jag använder LTE och inte Wi-Fi. Hittills har enheten inte tappat min Wi-Fi-anslutning men det är fortfarande tidigt. Mitt hopp är att uppdateringen löser problemet, men det finns ingen garanti med tanke på att en fix inte listades i ändringsloggen. Hittills så bra men.

tvångströja-iphone-6-fodral-5

LTE och Bluetooth håller båda bra efter iOS 8.2-utgåvan. AT & T: s LTE-nätverk är fortfarande mycket starkt och jag har kunnat ansluta min enhet till ett antal Bluetooth-enheter inklusive en Bose Soundlink Mini. Jag har inte kunnat prova det inuti en bil ännu men jag bör notera att det finns förbättringar för Bluetooth i bilen. Så om du kämpar med din anslutning kanske du vill tänka på att installera iOS 8.2 idag.

Fel och problem

Jag har också behandlat liggande frågor där enheten fastnar i liggande läge när man flyttar till porträtt. Jag har inte stött på problemet efter installationen av iOS 8.2 men jag släpper inte min vakt ännu.

Detta har hänt någonsin varje enskild iOS-uppdatering. Landskapsfrågor frustrerar mig. iOS-uppdatering anländer. Landskapsfrågor försvinner. Landskapsfrågor återkommer med hämnd. Detta har hänt efter varje iOS 8-uppdatering och det kan hända igen. Det finns några tillfälliga korrigeringar för problemet men jag hoppas fortfarande på en permanent.

Hittills har jag inte stött på några andra märkbara problem. Det betyder inte att det inte finns några iOS 8.2-buggar ombord. Mindre problem är extremt svåra att fånga. Större problem är lättare att upptäcka men de förblir ofta i skuggan under timmarna efter en släpp. Jag kommer att fortsätta peka runt men hittills ser det bra ut.

Inte förvånande med tanke på att iOS 8.2 tillbringade flera månader i Apples beta-program. Utgivningen följer också sex buggfixuppdateringar. Det ska vara stabilt. Låt oss hoppas att det förblir så.

Hastighet

IPhone 6 är fortfarande extremt snabb med iOS 8.2 ombord. Jag kan fortfarande zooma igenom mina startskärmar och mappar som öppnas så snabbt som de gjorde på iOS 8.1.3 och senare. Jag har inte märkt någon tröghet och jag förväntar mig inte det. iOS 8 har behandlat iPhone 6 bra.

Ska du installera iOS 8.2 idag?

Här är vad jag säger just nu. Om du har att göra med iOS 8-problem som du inte kan åtgärda, gå vidare och installera iOS 8.2-uppdateringen just nu. Den levereras med ett antal buggfixar och förbättringar som ska hjälpa till att stabilisera din iPhone 6.

incipio-offgrid-express-iphone-6-5

Om du inte stöter på några problem, vänta en dag eller två tills röken har lagt sig innan du fattar ditt beslut. iOS 8.2 verkar vara stabil på min iPhone 6 men jag är bara en man med en iPhone 6. Du vill samla lite mer feedback innan du gör ditt drag. iOS 8.2 går ingenstans och du har gott om tid innan Apple släpper nästa iOS-uppdatering.