iOS 8.1: 5 saker iPhone 6 -användare behöver veta

0 Shares

Tidigare denna månad levererade Apple sin andra stora iOS 8 -uppdatering i form av iOS 8.1. iOS 8.1 levererar nya funktioner och buggfixar till iPhone -användare inklusive ägare till den åldrande iPhone 5. När iOS 8.1 går in i sin andra existensvecka vill vi titta på de fem viktigaste sakerna som iPhone 6 -användare behöver veta om sina iOS 8.1 uppdatering.

För flera veckor sedan släppte Apple iOS 8.1 -uppdateringen till betaprogrammet. I flera veckor petade Apple och dess utvecklarpartners på uppdateringen före publiceringsdatumet. I mitten av oktober tog Apple scenen för att tillkännage flera nya produkter och där bekräftade det en oktoberversion för den efterlängtade iOS 8.1-uppgraderingen för iPhone och iPad.

För en vecka sedan rullades Apples iOS 8.1 -uppdatering ut till iPhone-, iPad- och iPod touch -användare över hela världen och, som vi har noterat i våra recensioner, verkar iOS 8.1 -uppdateringen för dessa enheter ha hanterat några av de irriterande problemen som framkom förra månaden i iOS 8.0. Det verkar dock som om iOS 8.1 -uppdateringen inte lyckades krossa dem alla.

iPhone 6 Plus recension - 10

Dessa iOS 8.1 -problem har lämnat vissa iPhone -användare vacklande. iPhone 6 -användare har talat om sina kampar och vi har hört från flera som har problem med att bestämma mellan deras nuvarande programvara och iOS 8.1. Detta kommer inte som någon överraskning. Både iPhone 6 och iPhone 6 Plus kämpade båda efter uppdateringarna iOS 8.0, iOS 8.0.1 och iOS 8.0.2.

Med dina iPhone 6 -användare i åtanke vill vi ta en titt på de viktigaste sakerna som iPhone 6 -användare behöver veta om deras iOS 8.1 -uppdatering, en uppdatering är liten i storlek men en som har massor av potential.

iOS 8.1 åtgärdar några iOS 8 -problem

Jag har använt iPhone 6 och iOS 8 sedan dagen de kom ut. För det mesta har jag haft min erfarenhet av Apples helt nya smartphone. Jag stötte dock på några frustrerande problem i iOS 8 som dämpade saker dagarna efter enhetens ankomst. Lyckligtvis fixade iOS 8.1 många av dessa problem.

iPhone 6 Plus recension - 2

Jag har sagt det här i en vecka nu och jag säger det igen här. iOS 8.1 är den uppdatering som Apple borde ha släppt med iPhone 6 Plus och iPhone 6. Visst, den skulle fortfarande behöva släppa en buggfix här eller där men den här programvaran är klart mer redo för bästa sändningstid. Det är mycket mer stabilt och mycket mer pålitligt än de tidigare tre iOS 8 -uppdateringarna.

IPhone 6: s programvara är fortfarande inte perfekt men det är mycket bättre med iOS 8.1 ombord. Jag löste många av mina första problem och jag har en känsla av att det kommer att lösa många av er också. För mer information om vad som är nytt i iOS 8.1 på iPhone 6, ta en titt på min fullständiga recension.

Landskapsfrågor kvarstår

iOS 8.1 är mer stabil än iOS 8.0.2 och iOS 8.0 men det betyder inte att det inte är utan egna problem. Under den senaste veckan har jag stött på ett extremt irriterande problem. Landskapsproblem där iPhone 6 skulle fastna i liggande läge efter att ha flyttat från stående läge fanns i iOS 8.0. och iOS 8.0.2. iOS 8.1 dödade en del av problemet men det skar inte av hela huvudet.

iPhone-6-par

Även om problemet inte händer så ofta som det en gång, fastnar jag fortfarande i liggande läge när jag använder iMessages. Det är extremt irriterande och det enda sättet jag kan få det lossnat är genom att stänga iMessage genom att dubbelklicka på hemknappen och visa multitaskingsskärmen. Detta händer minst 20-30 gånger om dagen, jag är mycket på meddelanden för arbete, och hittills har jag inte hittat någon form av permanent lösning.

Återställning av min iPhone 6 verkar ha tonat ner problemet lite men det har fortfarande hänt flera gånger under den senaste timmen. Jag hoppas att Apple permanent klämmer bort detta fel i iOS 8.1, det är därför jag uppmärksammar det här.

Om dina iOS 8 -problem kvarstår i iOS 8.1, ta en titt på våra korrigeringar för vanliga problem.

Fler iOS 8.1 -problem

Jag har också haft att göra med ett antal andra iMessage -problem. Igår såg jag en grupptråd delas upp i tre olika grupptrådar för första gången. Problemet hände efter att en person aktiverat Stör ej och strax efter att någon ändrat grupptrådarnamn. Jag är inte säker på om de orsakade det, men jag började se tre av samma tråd under minuterna efter dessa ändringar.

I morse fick jag ett flöde av iMessage -varningar som tyder på att iMessages jag skickade ut igår inte hade tagits emot även om personen jag pratade med tydligt hade tagit emot dem. Jag vet detta eftersom han svarade på mina kommentarer. Jag såg inga av dessa problem i iOS 8.0.2 eller iOS 8.0 och jag hoppas att de inte blir en vanlig förekomst.

iPhone 6

Jag kommer att säga att mina egna iMessage -korrigeringar verkar ha lindrat problemen, åtminstone för tillfället. Det första jag gjorde var att slå av och på iMessage. Efter det startade jag om telefonen. Och sedan, för att vara säker, återställer jag mina nätverksinställningar.

För att göra det, gå in på Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ nätverksinställningar. Telefonen kommer att starta om, och medan de lagrade Wi-Fi-nätverken kommer att gå förlorade, är det ett litet pris att betala iMessages för att ange ett Wi-Fi-lösenord igen. Jag har inte upplevt några iMessage -hicka sedan dess.

Jag har också börjat få döda Wi-Fi-signaler. Återställning av mina nätverksinställningar verkade också lösa problemet, men betrakta detta som en varning om du upplever bra Wi-Fi-anslutning i antingen iOS 8.0.2 eller iOS 8.0.

Du behöver inte installera iOS 8.1 just nu

Kom ihåg att du inte behöver installera iOS 8.1 just nu. Faktum är att några av er förmodligen inte borde installera iOS 8.1 just nu. iOS 8.1 för iPhone 6 går inte någonstans snart och det finns ingen anledning att rusa in i saker. Ta dig tid, förbered dig för uppdateringen och saker kommer förmodligen att gå mycket smidigare.

Som jag noterade i min recension är iOS 8.1 förmodligen värt att ladda ner för de flesta av er. iOS 8.0.2, iOS 8.0.1 och iOS 8.0 är alla buggy på ett eller annat sätt och även om iOS 8.1 har några problem, tror jag att du kommer att ha det bättre ombord. Bara skynda dig inte för det har du tid.

Apple Pay har varit en gåva för mig och ärligt talat, buggar och prestanda åt sidan kan Apple Pay ensam vara värt uppgraderingen. Det är verkligen så bra och det kommer bara att bli bättre.

iOS 8.1.1 Ingenstans i sikte

Slutligen bör vi notera att det inte finns någon iOS 8.1.1 -uppdatering i sikte. iOS 8.1.1 kommer förmodligen att bli den första uppdateringen för att åtgärda iOS 8.1 -problem, även om det förblir oanmält och fast i skuggorna. Vi har inte ens sett en uppgång i vår analys, något som vanligtvis händer när Apple ökar testet inför en release.

Speck CandyShell iPhone 6 Review - 2 -X3

Så vad betyder detta för iPhone 6 -användare? Det betyder att de av er som för närvarande upplever iOS 8.1 -problem kommer att behöva förlita sig på tillfälliga korrigeringar. Våra korrigeringar för vanliga iOS 8.1 -problem bör hjälpa åtminstone några av er att övervinna de problem du har med din helt nya iOS -programvara. Jag har också beskrivit några korrigeringar ovan.

Apple kommer att fortsätta att förbättra iPhone 6 över tiden och apputvecklare kommer att fortsätta att släppa uppdateringar som ger prestandaförbättringar för iPhone 6: s större skärm. De flesta har redan och vi borde se uppdateringar fortsätta när vi går in i semesterhandelsäsongen, en som borde vara enorm för iPhone 6 och iPhone 6 Plus.

0 Shares