iOS 8.1: 5 saker iPhone 5s -användare behöver veta

0 Shares

Tidigare denna månad släppte Apple sin andra stora iOS 8 -uppdatering i form av iOS 8.1. iOS 8.1 ger nya funktioner och buggfixar till iPhone -användare inklusive ägare till iPhone 5s. När iOS 8.1 går in i sin andra existensvecka vill vi titta på de fem viktigaste sakerna som iPhone 5s -användare behöver veta om deras iOS 8.1 -uppdatering.

Tidigare i år släppte Apple iOS 8.1 -uppdateringen till betaprogrammet. I flera veckor petade Apple och dess utvecklarpartners på uppdateringen före publiceringsdatumet. I mitten av oktober tog Apple scenen för att tillkännage flera nya produkter och där bekräftade det en oktoberversion för den efterlängtade iOS 8.1-uppgraderingen för iPhone och iPad.

För drygt en vecka sedan släppte Apple iOS 8.1 -uppdateringen till iPhone-, iPad- och iPod touch -användare över hela världen. Som vi har noterat i våra recensioner verkar uppdateringen av iOS 8.1 ha tacklat några av de irriterande problemen som uppstod förra månaden i iOS 8.0 på iPhone och iPad. Men som med alla iOS -uppdateringar misslyckades iOS 8.1 -uppdateringen med att krossa alla buggar som lurar inuti Apples helt nya iOS -uppdatering. Dessa problem har lämnat vissa iPhone -användare vacklande.

iPhone-5s-Nexus-5

iPhone -användare, särskilt ägare till förra årets iPhone 5s, har talat i dagarna sedan iOS 8.1: s lansering och många användare kämpar fortfarande med ett beslut om huruvida de ska uppgradera. Vi klandrar dem inte. IPhone 5s -upplevelsen på iOS 8.0.2 och senare har varit ganska solid på alla områden, inklusive batteritid, hastighet och anslutning. Ingen vill förstöra en bra sak.

Med det i åtanke vill vi ta en titt på de viktigaste sakerna som iPhone 5s -användare behöver veta om sin iOS 8.1 -uppdatering, en uppdatering är liten i storlek men en som har massor av potential.

iOS 8.1 på iPhone 5s stabil, för tillfället

Medan vi har stött på några iOS 8.1 -problem på iPhone 6 Plus, iPhone 6 och iPhone 5, har vi inte stött på så många problem på förra årets flaggskepp. IPhone 5s verkar vara mindre buggy än sina tre motsvarigheter och vi har ännu inte stött på några försvagande buggar eller problem som har förstört iOS 8.1: s erfarenhet av iPhone 5s.

Det är konstigt, vi brukar förvänta oss att stöta på några märkbara buggar, men det finns verkligen ingen anledning att klaga nu. Naturligtvis har buggar en vana att dyka upp under veckorna efter en release, vilket innebär att även om det går bra för våra iPhone 5s nu finns det risk för problem i framtiden. Du är aldrig riktigt klar när det gäller iOS -problem.

iphone-5s-1

För närvarande är bristen på märkbara problem ett bra tecken för iOS 8.1 och för iPhone 5s framtid. Det betyder också att uppdateringen förmodligen kommer att vara värd installationen för många av er, särskilt de av er som kämpar på iOS 8.0.2 och senare. För att få en känsla av iOS 8.1 på iPhone 5s -uppdateringen, ta en titt på våra fullständiga intryck.

Stark iOS 8.1 -prestanda

När det gäller prestanda inom viktiga områden som Wi-Fi, batteritid, Bluetooth och operativsystemets totala hastighet har vår iPhone 5s klarat sig med glans. Wi-Fi-anslutning är fortfarande mycket stark inuti iOS 8.1 liksom 4G LTE. Bluetooth, som var problematiskt i iOS 8.0.2 och iOS 8, verkar vara mycket mer stabil med iOS 8.1 ombord.

Batterilivslängden är ungefär där den var innan iOS 8.1-uppdateringen (hela dagen med en blandning av Wi-Fi och LTE), det är bra och programvarans totala hastighet är fortfarande mycket snabb och flytande. Det vill säga att vi inte har stött på någon onormal avmattning. Vi har inte heller märkt några slumpmässiga omstart, något som har plågat iPhone 6 och iPhone 5.

iphone-5s

I huvudsak levererar iOS 8.1 -uppdateringen iOS 7: s prestanda med iOS 8: s nya funktioner. Och du kan verkligen inte begära mycket mer än så från Apple. Med andra ord, de av er som funderar på att flytta från en äldre mjukvara borde inte förutse någon större skillnad mellan iOS 8.0.2 eller iOS 7.1.2. iOS 8.1 håller sig ganska bra på iPhone 5s.

iOS 8.1 -funktioner för iPhone 5s

I våra recensioner har vi fokuserat på prestanda och buggar. IPhone 5s -användare måste dock veta att det finns några nya funktioner som Apples bakade in i iOS 8.1, funktioner som gör det värt din tid.

Först och främst tog företaget tillbaka Photo Roll. Photo Roll är en av våra mest använda funktioner på iPhone och det är en som vi desperat missat i iOS 8.0. Det är tillbaka i iOS 8.1 och vi kunde inte vara lyckligare över det eftersom det tar upp precis där det slutade.

iOS 8.1 lägger också till iCloud Photo Library och möjligheten för iPhone -användare att skicka och ta emot SMS och MMS från iPad och Mac. Den sista funktionen är helt enorm för er som bor i Apples ekosystem. Apple Pay fungerar inte med iPhone 5s men iPhone 5s -användare kommer att kunna dra nytta när Apple Watch kommer.

Du behöver inte installera iOS 8.1 just nu

Vi känner behovet av att påminna dig iPhone 5s -användare om att du helt enkelt inte behöver installera iOS 8.1 just nu. Faktum är att några av er förmodligen inte borde installera iOS 8.1 just nu. iOS 8.1 för iPhone 5s går inte någonstans snart och det betyder att det verkligen inte finns någon anledning att rusa in i saker. Särskilt de av er som fortfarande trivs på iOS 7.1.2 och senare.

iphone-5s-recension-21

Kom ihåg att det inte går att nedgradera från iOS 8 till iOS 7 eller lägre, så du måste tänka på det innan du hoppar in med uppdateringen. Om du redan använder iOS 8 finns det verkligen ingen anledning att hoppa över den här uppdateringen. Det kommer inte bara med buggfixar, det kommer med de ovannämnda funktionerna för kamera och kontinuitet.

iOS 8.1.1 och iOS 8.1 Fixar

Slutligen, om du redan har uppdaterat till iOS 8.1, bör du veta att iOS 8.1.1 -uppdateringen för iPhone 5s fortfarande ligger i skuggan. iOS 8.1.1 kommer förmodligen att bli den första uppdateringen för att åtgärda iOS 8.1 -problem, även om det förblir oanmält vid denna tidpunkt. Vi har inte ens sett en uppgång i vår analys, något som vanligtvis händer när Apple ökar testet inför en release.

Så vad betyder detta för iPhone 5s iOS 8.1 -användare? Det betyder att om du har flyttat till iOS 8.1 och du börjar få iOS 8.1 -problem måste du förlita dig på tillfälliga korrigeringar. Våra korrigeringar för vanliga iOS 8.1 -problem bör hjälpa åtminstone några av er att övervinna de problem du har med iOS 8.1 efter nedladdning.

För de av er som inte redan har flyttat till iOS 8, ja, då måste du absolut göra din forskning innan du gör ditt drag. För många av er kommer iOS 8.1 vara värt uppgraderingen. Kom bara ihåg att körsträckan kommer att variera från enhet till enhet, så mycket av prestationsgrejerna kommer att ha att göra med tur och hur väl du förberedde dig för flytten.

0 Shares