Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 8.1.3 till iOS 8.1.2 Nedgradering: Vad du behöver veta

Under två veckor tillät Apple iPhone- och iPad-användare att nedgradera från iOS 8.1.3 till iOS 8.1.2. Idag slutade det eftersom företaget inte längre loggar av på iOS 8.1.2-uppdateringen.

I slutet av förra året släppte Apple en liten iOS 8.1.2-uppdatering för att ta itu med minst ett iOS 8-problem. Många iPhone- och iPad-användare installerade programvaran, vissa på grund av felkorrigeringar ombord, andra på grund av iOS 8.1.2-jailbreak. För två veckor sedan ersatte Apple iOS 8.1.2-uppdateringen med en ny version av iOS 8 som heter iOS 8.1.3.

iOS 8.1.3 är också en bug fix-uppdatering men den är mycket större än iOS 8.1.2. Den levereras med flera buggfixar inklusive en som minskar mängden lagring som behövs för att installera iOS-uppdateringar Over-the-Air.

tvångströja-iphone-6-fodral-5

Många iPhone- och iPad-användare har installerat iOS 8.1.3 under sina två veckors tillgänglighet. Medan vissa iPhone- och iPad-användare undertecknar beröm, har andra stött på iOS 8.1.3-problem och långvariga iOS 8-problem. Även om det finns korrigeringar för några av de vanligaste iOS 8.1.3-problemen, har användare också stött på ofixibla problem med programvaran.

Fram till idag hade iPhone- och iPad-användare problem med iOS 8.1.3 möjligheten att nedgradera till iOS 8.1.2. Tyvärr signerar Apple bara sina äldre uppdateringar under en begränsad tid, ofta i en vecka eller två. När Apple slutar underteckna för en uppdatering kan iPhone- och iPad-användare inte längre nedgradera till den äldre versionen.

iOS 8.1.3 till iOS 8.1.2 Nedgradering är inte längre möjligt

Idag slutade Apple att logga ut på iOS 8.1.2-uppdateringen för iPhone, iPad och iPod touch. Vad detta betyder är att det nu inte går tillbaka till iOS 8.1.2. När iOS 8.1.3 är installerat installeras det för alltid.

Detta påverkar främst två typer av iOS 8-användare: iPhone- och iPad-användare som vill jailbreak och de som har att göra med iOS 8.1.3-problem.

Just nu finns det ingen iOS 8.1.3 jailbreak. Och som vi har påpekat finns det en mycket god chans att utvecklarna väntar på att Apple släpper sin nästa stora iOS 8-uppdatering, iOS 8.2, innan de släpper sin nya jailbreak-metod. En iOS 8.2-jailbreak bekräftas inte heller vid den här tiden, så det finns ingen som vet vad som kommer att hända i framtiden.

tvångströja-iphone-6-fodral-3

Vad detta betyder är att iPhone- och iPad-användare fortfarande på iOS 8.1.2 som funderar på jailbreaking måste vara kvar på iOS 8.1.2 för att jailbreaka när som helst inom en snar framtid. Släppdatum för iOS 8.2 ryktas för den andra veckan i mars. Apple har fortfarande inte släppt några släppdatum om iOS 8.2 eller dess kommande iOS 8.3-uppdatering.

Det finns några iOS 8.1.3-problem, men som vi har noterat i våra recensioner av programvaran verkar det inte finnas något katastrofalt ombord på iOS 8.1.3-uppdateringen. iPhone- och iPad-användare som redan har iOS 8.1.3-uppdateringen som hanterar iOS 8.1.3-problem utan att gå tillbaka kommer att vilja titta på några av korrigeringarna för vanliga iOS 8-problem.

iOS 8.1.3 recensioner

iPhone- och iPad-användare som inte använder iOS 8.1.3 eller inte är intresserade av jailbreaking bör notera att iOS 8.1.3-uppdateringen fungerar bra på flera av Apples iOS 8-drivna smartphones och surfplattor.

Vi har gjort en djupdykning i programvaran på några av företagets mer populära surfplattor och mobiltelefoner och innan vi flyttar rekommenderar vi att vi tar upp den feedbacken och feedbacken från andra iPhone- och iPad-användare.

tvångströja-iphone-6-fodral-2

Under de senaste veckorna har vi tittat på iOS 8.1.3-uppdateringen på iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5, iPhone 4s, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 2, iPad 3 och iPad 2. För vissa användare kommer iOS 8.1.3 att vara värt att ladda ner. För andra kan det vara värt att hålla ut lite längre för att Apples kommande iOS 8.2-uppdatering ska komma fram. Utan ett sätt att nedgradera är uppgraderingen till iOS 8.1.3 lite mer riskfylld.

Tänk på allt detta när Apples nästa iOS-uppdatering kommer ut. Återigen tecknar Apple vanligtvis uppdateringar i en vecka eller så. Så om det inte går att snusa med iOS 8.2, måste du iPhone- och iPad-användare gå snabbt tillbaka till iOS 8.1.3.