iOS 8.1.1 Problem: 5 saker du behöver veta

0 Shares

Apples iOS 8.1.1-uppdatering levererar buggfixar och förbättringar av prestanda till iPhone- och iPad-användare. Enligt iPhone- och iPad-användare levererar det också iOS 8-problem. Med iOS 8.1.1-problem ett diskussionsämne bland iOS 8-användare vill vi ta en titt på vad du behöver veta om problemen som plågar Apples senaste iOS-uppdatering.

För två månader sedan lanserade Apple sin helt nya uppdatering för iPhone och iPad, ett operativsystem som det döpte iOS 8.0. iOS 8 levererar inte den massiva översynen som kom med förra årets iOS 7-uppdatering men det ger fortfarande några viktiga nya funktioner till bordet inklusive förbättrade meddelanden, Apple Pay, ändringar av iMessage och Camera-appen och ett nytt tangentbord.

Som alla programuppdateringar levererade iOS 8-uppdateringen buggar och problem till ägare av iPhone och iPad. Under de senaste två månaderna har Apples arbetat för att stryka ut dessa kinks med en serie stegvisa uppgraderingar. Först drev företaget ut iOS 8.0.1 men det orsakade mer skada än nytta. Därefter var det iOS 8.0.2, en uppdatering som levererade korrigeringar för iOS 8.0.1-buggar. Därefter rullade Apple ut iOS 8.1, en mycket större uppdatering som tillbringade tid i sitt betaprogram. Och sedan, förra veckan, drev Apple ut iOS 8.1.1.

Granskning av iPhone 6 - 6

iOS 8.1.1 är Apples senaste iOS-uppdatering och som uppdateringarna innan den levererar buggfixar för iOS 8-problem. Den levereras också med självutnämnda prestandaförbättringar för iPhone 4s och iPad 2. Under den senaste veckan har vi sett många iOS 8.1.1-problem uppstå för iPhone- och iPad-användare. Och dessa problem har många användare, särskilt de som funderar på att göra övergången från iOS 7 till iOS 8, på kanten.

När iOS 8.1.1-problem virvlar runt vill vi ta en titt på allt du behöver veta om dessa problem. Denna sammanfattning ger en titt på själva problemen, potentiella korrigeringar och en titt på hur framtiden för iOS 8 för iPhone, iPad, iPod touch ser ut just nu.

iOS 8.1.1 Problem fortsätter

iOS 8.1.1-problem fortsätter att plåga iPhone- och iPad-användare under dagarna efter iOS 8.1.1-utgåvan. Medan vi redan har påpekat ett antal av dessa problem börjar vi se att ett växande antal problem dyker upp på Apples diskussionsforum. iPhone-användare klagar på gestproblem, problem med hemknappen, onormal fördröjning, problem med e-post, de vanliga klagomålen om batteriets livslängd och batteriladdning, fördröjning i Meddelandecentret och mer. Dessa kliar bara ytan eftersom forumet är full av klagomål om iPhone och iPad iOS 8.1.1-problem.

Vi själva upplever också några problem på iPhone 5. Hastigheten på det åldrande före detta flaggskeppet har slagit efter Apples iOS 8.1-uppgraderingar och för närvarande verkar det inte finnas en permanent lösning för problemen. Programvaran är hackig och mycket mindre flytande än iOS 7.1.2-uppdateringen som drev ut tidigare i år. Det här är iOS 8.1.1-uppdateringen som vi inte rekommenderar.

iPhone-5-1

Vi påpekar dessa av en anledning. iPhone- och iPad-användare, även de av er som har ägt en enhet under lång tid, måste vara försiktiga när det gäller iOS-uppdateringar, även små som iOS 8.1.1. Därför rekommenderar vi alltid att förbereda för dessa iOS-utgåvor. Du kanske inte kan stoppa alla buggar från att dyka upp men du kan minst försöka.

Inte alla har iOS 8.1.1-problem

Det finns rapporter där ute som tyder på att iOS 8.1.1-uppdateringen fortsätter “krisen” som är iOS 8-uppdateringen. Skräp. iOS 8.1.1 orsakar verkligen problem för vissa iPhone- och iPad-användare men iOS 8.1.1 är enligt vår uppskattning den mest stabila versionen av iOS 8 hittills.

Vi har tillbringat lite kvalitetstid med iOS 8.1.1-uppdateringen på en rad enheter och för det mesta är uppdateringen solid. Det löser några av de mer irriterande problemen på iPhone 6 och iPhone 6, det är väldigt stabilt på våra iPhone 5s, och iOS 8.1.1-uppdateringarna för iPad 3, iPad Air och iPad mini 2 fungerar bra efter iOS 8.1 .1 släpp.

iPhone-6

Varje iOS-uppdatering, varje programuppdatering för den delen, kommer med sina egna problem. Och från vad vi kan säga presenterar iOS 8.1.1 ett antal olika problem för iOS 8-användare, även om de flesta av dem verkar vara isolerade snarare än utbredda. Våra iOS 8.1.1-recensioner hjälper dig att komma igång, men vi föreslår att du dyker in i andra material innan du gör uppgraderingen.

Ja, det finns problem men det finns ingen anledning att få panik, särskilt när du tänker på att det finns potentiella korrigeringar för många av de iOS 8.1.1-problem du kan stöta på om du bestämmer dig för att installera uppdateringen.

Korrigeringar för iOS 8.1.1-problem

Om du har att göra med iOS 8.1.1-problem har vi sammanställt en lista med korrigeringar för de vanligaste buggarna. Dessa korrigeringar, som sträcker sig från lösningar för batterilivslängdsproblem till fixar för installationsproblem, fungerar inte för alla men de är värda att titta om du har hoppat upp till iOS 8.1.1 och du har problem med din iPad, iPhone eller iPod touch.

Granskning av iPhone 6 Plus - 9

Vi föreslår också att titta runt. Apples diskussionsforum erbjuder vanligtvis ett antal potentiella korrigeringar för allvarliga problem och MacRumors-communityn är också solid. Observera dessa så att om du stöter på problem med iOS 8.1.1, och du kan, att du är redo att fixa vad som plågar din enhet. Vanligtvis finns det en lösning där ute.

Du kan gå tillbaka till iOS 8.1

Det är värt att notera att det fortfarande finns ett sätt att gå tillbaka till iOS 8.1 om du inte är nöjd med iOS 8.1.1 eller om du vill jailbreak din telefon eller surfplatta. iOS 8.1.1 är för närvarande inte kompatibelt med Pangu iOS 8 jailbreak. Det är inte klart hur länge den här möjligheten kommer att vara, Apple kommer sannolikt att stänga den någon gång, men om du vill flytta tillbaka till iOS 8.1 har vi täckt dig med en detaljerad guide.

iOS 8.2

Slutligen borde du veta att om du har att göra med iOS 8.1.1-problem är du ensam under överskådlig framtid. Apples släppte en iOS 8.2-uppdatering i sitt betaprogram, men företaget har ännu inte bifogat ett specifikt släppdatum till programvaran. Vår gissning är just nu att den kommer att rulla ut i och runt Apple Watch-lanseringen i våras. Även då är det inte garanterat att den frälsare iOS 8.1.1-användare letar efter.

Apple kunde rulla ut en iOS 8.1.2-uppdatering på vägen men det garanteras inte heller. iOS 8.1.1 är mycket stabil på flera enheter och trots de olika problemen finns det inget verkligt incitament att släppa en ny stor uppdatering. Många av dessa problem kan lösas med olika korrigeringar och kräver inte Apples uppmärksamhet.

iPhone 6 Plus recension - 10

Så istället för att sitta runt moping bör du vara proaktiv om du upptäcker iOS 8.1.1-problem ombord på din enhet. Apple kommer sannolikt att lansera fler buggfixar i framtiden men för tillfället är det inte klart när det kan hända.

0 Shares