iOS 8.1.1 på iPhone 6 Review: Är det värt att installera nu?

0 Shares

Det har gått två veckor sedan Apple släppte sin senaste iOS 8-uppdatering i form av iOS 8.1.1. Med iOS 8.1.1-problem som fortsätter att virvla, vill vi återgå till Apples iOS 8.1.1 iPhone 6-uppdatering och ta en titt på hur programvaran fungerar efter två veckor på Apples senaste iPhone. Detta är vår iOS 8.1.1 recension för iPhone 6, två veckor senare.

I september lanserade Apple sin helt nya uppdatering för iPhone och iPad, ett operativsystem som det kallade iOS 8.0. Den nya iOS 8 levererar inte den massiva översynen som kom med förra årets iOS 7-uppdatering men det ger fortfarande några viktiga nya funktioner till bordet inklusive förbättrade meddelanden, Apple Pay, ändringar av iMessage och Camera-appen, ett nytt tangentbord och Mer.

Som alla programuppdateringar levererade iOS 8-uppdateringen buggar och problem till ägare av iPhone och iPad. Under de senaste två månaderna har Apples arbetat för att stryka ut dessa kinks med en serie stegvisa iOS 8-uppdateringar. Först drev företaget ut iOS 8.0.1. Därefter var det iOS 8.0.2, en uppdatering som levererade korrigeringar för iOS 8.0.1-buggar. Därefter rullade Apple ut iOS 8.1, en mycket större uppdatering som tillbringade tid i sitt betaprogram. Tidigare denna månad, efter en kort period i beta, drev Apple ut iOS 8.1.1.

Granskning av iPhone 6 - 6

Apples senaste iOS 8-uppdatering har varit ute i två veckor nu. Och medan vi har hört massor av bra saker från iPhone-användare har vi också hört några dåliga saker också. iOS 8.1.1-problem fortsätter att plåga iPhone-användare, något som har fått många iPhone 6-användare att ställa frågor om prestanda för Apples senaste programvara.

Vi har tagit ett djupdyk i denna stegvisa uppdatering och idag återgår vi till iOS 8.1.1-uppdateringen för iPhone 6, en viktig uppdatering för Apples senaste och bästa iPhone-modell. Idag tittar vi på uppdateringen vid tvåveckorsmarkeringen i ett försök att utlösa diskussioner och få korrekt feedback till de av er som fortfarande kvarstår på iOS 8.1 eller senare.

iOS 8.1.1 Granskning: iPhone 6

Under de senaste två veckorna har jag tillbringat massor av tid med iOS 8.1.1 på iPhone 6. iPhone 6 är trots allt min dagliga förare. Innan jag går in i denna detaljerade recension och mina intryck under en längre tid bör jag notera att körsträcka kommer att variera från enhet till enhet, person till person. Det vill säga att jag antagligen inte har samma applikationer installerade och det finns en chans att jag använder Google Chrome, spelar fler spel och använder min startskärm mer än du gör. Så betrakta detta som en allmän guide när du försöker bestämma om iOS 8.1.1 är värt att installera på din iPhone 6.

Appar

Jag har över 50 applikationer på min telefon och varje dag använder jag lite mindre än hälften av dem. Under de senaste två veckorna har jag gjort ett försök att använda dem alla regelbundet så att jag kan ge feedback till iPhone 6-användare och utvecklare av dessa applikationer. Lyckligtvis har jag inget annat än positiv feedback.

Applikationer har fungerat bra med iOS 8.1.1 ombord. Jag har haft enstaka Google Chrome-krasch men det har hänt på varje enskild version av iOS 8, inte bara iOS 8.1.1. Spotify kraschade också en eller två gånger men det har inte blivit en vanlig sak. Alla mina andra applikationer som inkluderar populära appar som Facebook, Twitter och Instagram, fungerar bra.

Granskning av iPhone 6 - 10

Vid denna punkt, om du använder iOS 8.1.1 eller senare och ser kraschar, vill du fundera på att uppdatera dina applikationer till den senaste versionen. Utvecklare har varit mycket aktiva i App Store och jag har sett praktiskt taget alla mina viktiga appar uppdateras med iOS 8-support. Med andra ord, om du uppdaterar dina applikationer finns det en god chans att du squash problem som du har haft.

Om du har uppdaterat och fortfarande stöter på problem i iOS 8.1.1 eller senare kanske du vill tänka på att skicka feedback till utvecklaren så att problemen kan lösas i rätt tid.

iOS 8.1.1 Batterilivslängd

IOS 8.1.1 batterilivslängd har varit extremt solid på min iPhone 6. Jag kan fortfarande få ut mer än en hel dags användning av enheten när jag använder en kombination av Wi-Fi och LTE. Jag har inte stött på något onormalt batteriladdning, det laddas fortfarande mycket snabbt och standby håller fortfarande en utmärkt laddning. Inga klagomål i avdelningen för batteritid, åtminstone inte ännu.

Om du märker avvikelser efter uppgraderingen, antar jag att en app beter sig dåligt eller att du inte hanterar enheten ordentligt. Jag föreslår starkt att du tittar på några av våra iOS 8.1.1-batterilivsfixar så att du kan få bättre batteritid på din iPhone 6. Dessa korrigeringar och tips gäller även Apples iOS 8.1-uppdatering och nedan.

Anslutning

Bluetooth, Wi-Fi och mobildata är fortfarande ett problem för många iPhone 6-användare, men jag har inte märkt några problem efter två veckor med iOS 8.1.1 ombord. Wi-Fi håller fortfarande starkt på både offentliga och privata anslutningar. Bluetooth ansluts till båda högtalarna och inuti en Toyota Prius, och AT & T: s LTE-nätverk har levererat starka hastigheter under två veckor utan några konstiga droppar.

Granskning av iPhone 6 - 9

Om du stöter på dessa problem i iOS 8.1.1 eller något annat, se till att kolla in vår lista över möjliga korrigeringar innan du kastar enheten mot väggen. Du kanske också vill överväga att uppgradera din router om du konsekvent har problem med Wi-Fi. Nyare enheter och nya iOS-uppdateringar har varit kända för att ge svårigheter för dem med äldre routrar.

Fel och problem

Efter att ha tillbringat två veckor med iOS 8.1.1 på iPhone 6 kan jag med säkerhet säga att detta är den mest stabila versionen av iOS 8 som jag har använt på iPhone 6. Det är bättre än iOS 8.1 av några anledningar.

En, jag har inte fastnat i liggande läge. Det var en enorm fråga i iOS 8.1 och senare men det verkar ha försvunnit efter att ha fått Apples nya iOS 8.1.1-uppdatering ombord. iMessages kommer också igenom i rätt tid. I iOS 8.1 skulle jag ofta se en fördröjning på LTE, Wi-Fi, vad som helst. Jag såg tillfälliga problem med iOS 8.0.2 och iOS 8.0 också. De är borta med iOS 8.1.1 ombord.

Kanske viktigast, jag har ännu inte stött på ett enda huvudskrapande fel. Har jag använt alla möjliga tjänster som är kopplade till iPhone 6? Nej, men jag har använt massor av dem. Jag har ännu inte upptäckt ett minnesvärt fel med någonting.

iPhone 6 recension - färger

Finns det buggar ombord? Absolut. Men de är så isolerade, så små att jag ännu inte har stött på dem. Det här kommer från mig, någon som använder iPhone 6 från det ögonblick jag står upp från det ögonblick jag lägger mig. Om uppdateringen innehöll massiva, jordskakande buggar, skulle jag ha märkt det nu.

Nu, som jag har påpekat, har iOS-buggar en vana att dyka upp sent så det är möjligt att jag stöter på något under veckorna före iOS 8.2-uppdateringen. För närvarande verkar dock iOS 8.1.1 vara en mycket stabil uppdatering och det är precis vad du vill ha från en inkrementell iOS-uppdatering. Om du har att göra med iOS 8-problem, eller om du uppgraderar och stöter på problem, ta en titt på våra potentiella korrigeringar.

Hastighet

Med ett ord är iOS 8.1.1 snabb. Animationer och övergångar är flytande och enheten känns lika snabbt som den gjorde den dagen den anlände till min tröskel. Det är en stor sak eftersom iPhone 6 har sett ett antal iOS 8-uppdateringar under veckorna sedan dess ankomst. Jag har inte sett någon konstig tröghet och jag har inte sett något onormalt långsammare på startskärmen eller i mappar. Det är snabbt, snabbt och effektivt.

Är iOS 8.1.1 värt att installera på iPhone 6?

Ja, speciellt om du har problem med iOS 8.1 eller senare. Efter två veckor har jag inte stött på några större buggar och programvaran fungerar bra inom viktiga områden som batteritid, anslutning och hastighet. Vi såg också precis ett jailbreak för iOS 8.1.1 vilket innebär att om du höll tillbaka för att få det, kan du nu göra ditt drag.

Granskning av iPhone 6 - 11

Om du äger en iPhone 6 och inte har installerat Apples senaste iOS 8-uppdatering är det dags att uppdatera. Stora problem och problem avslöjar sig vanligtvis under dagarna och veckorna efter en release och iOS 8.1.1 är en bra spelare vid tvåveckorsmarkeringen.

0 Shares