iOS 8.1.1 Jailbreak: Är det värt att installera?

0 Shares

Apple släppte sin iOS 8.1.1-uppdatering förra månaden som en mindre uppdatering till iPhone och iPad, men den lappade också upp Pangu iOS 8 jailbreak. Men ett nytt jailbreak har släppts av TaiG som fungerar med iOS 8.1.1, men är det värt att installera det?

Vi har väntat på iOS 8.1.1-uppdateringen sedan iOS 8 släpptes, och den har äntligen kommit och kommer med en handfull buggfixar och prestandaförbättringar för de äldre iPhone 4s och iPad 2.

IPhone 4s och iPad 2 är två enheter som har sett försämrad prestanda med iOS 8, men den här nya uppdateringen kommer att lösa många av dessa problem som användarna har haft med de äldre enheterna. IPhone 4s och iPad 2 är de två äldsta enheterna som stöder iOS 8.

Många ägare av äldre iPhones har rapporterat avmattningar sedan de uppdaterades till iOS 8, främst för att den senaste versionen av Apples mobila operativsystem riktar sig till nyare enheter. IPhone 4s är den äldsta iPhone som iOS 8 stöder, så det är ingen överraskning att användare som har den här telefonen klagar över prestanda, eftersom det var precis så här förra året när iOS 7 släpptes för iPhone 4.

När det gäller nyare iOS-enheter är iOS 8.1.1 inte lika kritisk som för iPhone 4s och iPad 2, men det kommer uppenbarligen inte att skada att installera det på din nyare iPhone eller iPad ändå. Men vad ska du göra om du redan är jailbroken på iOS 8.1.0?

Uppdaterar din Jailbroken Device

Det är väldigt enkelt att uppdatera din iPhone eller iPad, eftersom du antingen kan göra det i luften i Inställningar eller via iTunes. Men när din enhet är jailbroken är det inte lika lätt.

iOS 8.1.1 jailbreak

Med en jailbroken iPhone eller iPad är det inte lika enkelt att uppdatera till en nyare version av iOS som med en icke-jailbroken enhet. Du kan helt enkelt inte öppna iTunes och uppdatera till iOS 8.1.1. Istället måste du återställa din iPhone eller iPad för att först bli av med jailbreak. Sedan uppdaterar du din enhet till den senaste versionen av iOS, och därifrån jailbreakar du din iPhone eller iPad igen.

Med det sagt är det förmodligen inte värt att gå igenom allt besvär för en sådan mindre uppdatering, speciellt om du har en nyare iPhone eller iPad som inte kommer att dra nytta av många nya korrigeringar och förbättringar i iOS 8.1.1. Därför rekommenderar vi att du stannar kvar på iOS 8.1.0 om du redan är jailbroken.

Men om din iPhone eller iPad inte redan är jailbroken, är det nu den perfekta tiden att uppdatera iOS till iOS 8.1.1. Sedan efter uppdateringen kan du installera iOS 8.1.1 jailbreak.

iOS 8.1.1 Jailbreak är stabilt

En annan fråga som du kanske funderar på är om den nyligen släppta iOS 8.1.1-jailbreaken är stabil, men många användare har chimat och sagt att det definitivt är det.

Att bläddra igenom / r / Jailbreak-subreddit på Reddit ger inte upp några stora iOS 8.1.1-jailbreak-problem, och de över 400 kommentarerna i det första tillkännagivandeposten i subreddit pekar på nästan all positiv feedback från de som installerade det på dagen ett.

iOS-8-Cydia-tweaks

Naturligtvis förstår vi om du är försiktig, eftersom det alltid kan vara riskabelt att testa ny programvara, men jailbreaks kommer till den punkt där de är ganska stabila på släppdagen, med den ursprungliga iOS 8-jailbreak från Pangu som ett undantag. till detta.

Pangu släppte iOS 8 jailbreak förra månaden. Det är samma dev-team som var ansvarig för iOS 7.1-jailbreak som släpptes tidigare i år, och det kom i princip från ingenstans. Nu är de tillbaka med en iOS 8-iOS 8.1 jailbreak, som upplevde lite av en buggy-lansering.

Till att börja med hade jailbreak inte Cydia inkluderat ännu, helt enkelt för att det inte var helt klart för iOS 8, men Saurik (den aktiva utvecklaren för Cydia) arbetade snabbt med en uppdatering och medan det fortfarande finns några knep att träna , Cydia arbetar äntligen med iOS 8 jailbreak.

Dessutom var jailbreak bara kompatibelt på Windows, med en OS X-version som kom senare, vilket var detsamma när Pangu släppte iOS 7.1-jailbreak tidigare i år.

Om du vill jailbreak din iOS 8.1.1-enhet har vi en praktisk guide som tar dig igenom processen.

0 Shares