iOS 8.1.1 granskning: är det värt att installera?

0 Shares

En vecka har gått sedan Apple lanserade sin nya iOS 8.1.1-uppdatering för iPhone, iPad och iPod touch. Under den senaste veckan har vi tillbringat lite kvalitetstid med Apples senaste och bästa iOS 8-uppdatering på ett antal enheter och idag vill vi hjälpa dig att svara på den någonsin så viktiga frågan: Är iOS 8.1.1 värt att installera på iPhone eller iPad?

I september rullade Apple ut sitt förnyade operativsystem för iPhone och iPad, ett operativsystem med namnet iOS 8.0. iOS 8 levererar inte den massiva översynen som kom med förra årets iOS 7-uppdatering men det ger fortfarande några viktiga nya funktioner till bordet inklusive förbättrade meddelanden, Apple Pay, ändringar av iMessage och Camera-appen och ett nytt tangentbord. Det bygger på den efterlämnade grunden.

Som vi har påpekat levererade uppdateringen också iOS 8-problem till iPhone- och iPad-användare runt om i världen. Under de senaste månaderna har Apple sakta tappat bort de problem som plågar sin nya programvara när den rullar ut en uppdateringsserie som syftar till att squasha buggar och förbättra prestanda.

Sam's Club iPhone 6 Black Friday-erbjudande

Först rullade det ut iOS 8.0.1, en uppdatering som fixade vissa problem men lämnade företaget rött inför efter mobildata och Touch ID-misstag. Därefter drev det ut iOS 8.0.2, en buggfixare som fixade problemen från iOS 8.0.1. Efter det släppte företaget iOS 8.1-uppdateringen, en uppdatering som kom med ett antal korrigeringar och Apple Pay men en som också levererade några nya problem till iPhone- och iPad-användare. Så det var bara en tidsfråga innan företaget pressade ut en ny iOS 8.1-uppdatering och på måndagen kom den uppdateringen i form av iOS 8.1.1.

Apples iOS 8.1.1 är inte en stor uppdatering, den kommer med korrigeringar och förbättringar men som veteran iPhone- och iPad-användare vet kan små uppdateringar ha en enorm inverkan på enhetens övergripande prestanda. Det är därför vi har gjort en liten uppdatering genom sina steg den senaste veckan.

Vi fortsätter att bli bombarderade med frågor om Apples iOS 8.1.1-uppdatering och den mest populära frågan handlar om huruvida det är värt att ladda ner. Idag vill vi hjälpa dig att svara på den frågan åt dig när vi går igenom våra erfarenheter på topp iPhones och iPads och erbjuder dig ett definitivt svar på en av de mest populära iOS-frågorna: Är iOS 8.1.1 värt att installera? Låt oss ta reda på.

iOS 8.1.1 Granskning

Under den senaste veckan eller så har vi tillbringat massor av tid med iOS 8.1.1. Och medan vi är säkra på våra tester bör vi notera att körsträcka kommer att variera från enhet till enhet, person till person. Vi har antagligen inte samma appar installerade och det finns en stor chans att vi streamer fler filmer, använder mer LTE och spelar fler spel än du gör.

Tänk på dessa korta recensioner som en guide till ditt slutliga beslut om huruvida du ska uppdatera till iOS 8 och eller iOS 8.1.1. I slutändan kommer det slutliga beslutet att vila i dina händer och varken vi eller Apple kommer någonsin att tvinga dig att göra en uppgradering.

iPhone 6

Efter en vecka fortsätter Apples iOS 8.1.1-uppdatering för iPhone 6 att hålla sig bra. Även om det inte är mycket annorlunda än företagets iOS 8.1-uppdatering, är det, åtminstone för oss, lite mer stabilt.

Med iOS 8.1.1 ombord får vi fortfarande bra batteritid, Wi-Fi, LTE och Bluetooth håller alla på, appar (åtminstone uppdaterade) fungerar bra och operativsystemets totala hastighet är fortfarande extremt snabb och flytande. Vi är också glada att kunna rapportera att en av de största problemen som plågade iPhone 6 på iOS 8.1 och nedan inte är så utbredd i iOS 8.1.1.

Granskning av iPhone 6 - 8

IPhone 6: s väldokumenterade landskapsproblem, där enheten fastnar när man försöker flytta tillbaka till porträtt, är inte lika frekvent på iPhone 6 efter installationen av iOS 8.1.1. Vi har sett problemet dyka upp en gång under den senaste veckan när vi använder kalendern, men vi har ännu inte sett problemet dyka upp på en annan iPhone 6. Så även om det inte har försvunnit helt är det mindre problem med Apples senaste programvara ombord . Vi har inte stött på några andra stora problem under den senaste veckan så det verkar som att iOS 8.1.1 är mycket stabil.

Du kan inte be om mycket mer från en inkrementell uppdatering och för närvarande rekommenderar vi iOS 8.1.1 för iPhone 6. För mer information, kolla in vår fullständiga iPhone 6 iOS 8.1.1 recension.

iPhone 6 Plus

Apples iOS 8.1.1-uppdatering för iPhone 6 Plus speglar iOS 8.1.1-uppdateringen för iPhone 6. Uppdateringen hanterar landskapsfrågan och ger fantastisk prestanda över viktiga områden inklusive Wi-Fi, Bluetooth, mobildata och hastighet. Batterilivslängden förblir också mycket solid på iPhone 6 Plus, en enhet känd för sitt massiva interna batteri.

Appar fungerar bra på iPhone 6 Plus.

Appar fungerar bra på iPhone 6 Plus.

Landskapsproblemen som vi såg med iOS 8.1 ombord har försvunnit helt och de enda problem som vi har stött på gäller applikationer som ännu inte har fått stöd för iOS 8 och iPhone 6 Plus större skärm. Problemen är mindre frekventa än för en månad sedan men det finns fortfarande några utvecklare som fortsätter att släpa.

Sammantaget är dock iOS 8.1.1-uppdateringen mer stabil än någon av de andra iOS 8-uppdateringarna som vi har använt på iPhone 6 Plus och därmed får den vår rekommendation just nu. För att samla mer information om iOS 8.1.1-upplevelsen på iPhone 6 Plus, ta en titt på vår fullständiga recension. Det kommer att gå mer detaljerat.

iPhone 5s

iOS 8.1 var mycket mer stabil på iPhone 5s så vi förväntade oss inte mycket av skillnaden mellan den och Apples nya iOS 8.1.1-uppdatering. Vår magkänsla var rätt för pengarna och hittills behandlar iOS 8.1.1 iPhone 5s-uppdateringen Apples tidigare flaggskepp bra.

iPhone-5s-Nexus-5

Vi har inte stött på några märkbara problem med Apples senaste iOS 8-uppgradering och alla viktiga komponenter inklusive batteritid, anslutning och hastighet förblir intakta efter övergången till iOS 8.1.1. Det är också värt att notera att vi inte har stött på några större problem med den nya programvaran, ett tecken på att iOS 8.1.1 är Apples mest stabila iOS 8-uppdatering hittills.

Det är lika snabbt, det är lika effektivt och det är en uppdatering som vi rekommenderar, särskilt om du har problem med iOS 8.1 eller senare. Vi hörde från många iPhone-användare som stötte på problem med Apples första iOS 8-uppdateringar och även om iOS 8.1.1 kanske inte är perfekt, finns det en god chans att det kommer att lindra alla problem du har. Det är värt ett skott om du inte kan hitta några permanenta korrigeringar på egen hand.

iPhone 5

Apples iPhone 5 hanterade iOS 8.0, iOS 8.0.1 och iOS 8.0.2 ganska bra. Och för det mesta har den åldrande iPhone hanterat iOS 8.1 och iOS 8.1.1 bra. Nyckelord, för det mesta.

Medan appar, Wi-Fi-anslutning, mobildata, batteritid och Bluetooth fortfarande är stabila med iOS 8.1.1 ombord, har iPhone 5s hastighet, åtminstone på vår enhet, fått en stor hit. Den hastighetsnedgången uppstod faktiskt efter iOS 8.1-uppdateringen och Apples iOS 8.1.1-uppdatering gjorde inget för att fixa det. Det är klumpigt och ibland extremt trögt. Vi har försökt att vidta några åtgärder för att motverka avmattningen men hittills fungerar ingenting.

iPhone-5

Just nu är vår ståndpunkt att om du äger en iPhone 5 kanske du vill hålla ut på iOS 8.1.1, speciellt om du får bra hastigheter på iOS 8.1 och senare. iOS 7.1.2-användare vill särskilt vara försiktiga. iOS 7.1 behandlade iPhone 5 extremt bra och om du inte absolut behöver iOS 8s funktioner, kanske du vill vänta på att en annan iOS 8-uppdatering kommer fram innan du hoppar.

För mer information om uppdateringen av iOS 8.1.1 iPhone 5, kolla in vår fullständiga recension. Om du redan använder iOS 8.1.1 och du har problem med iOS 8.1.1, ta en titt på våra korrigeringar.

Ipad Air

iOS 8.1.1 på iPad är en helt annan historia. Hittills har uppdateringen presterat mycket bra i alla tre av våra viktigaste iPad-varianter som inkluderar förra årets iPad Air.

Ipad Air

IOS 8.1.1-uppdateringen för iPad Air skiljer sig inte mycket från iOS 8.1.1, åtminstone enligt vår erfarenhet. Batterilivslängden är fortfarande bra, så är anslutningen, hastigheten också. iOS 8 är en förstklassig uppdatering för den här enheten och det är särskilt användbart om du äger en iPhone och en Mac. Kontinuitetsfunktionerna är ett fantastiskt tillskott till iPads kraftfulla programvara.

Just nu rekommenderar vi den här uppdateringen, särskilt till de som har att göra med iOS 8-problem. Det finns en god chans att iOS 8.1.1 kommer att squasha vad du än har att göra med. För mer information, ta en titt på vår fullständiga iPad Air iOS 8.1.1 uppdateringsrecension.

iPad 3

Medan iPad 3 inte får några märkbara boost från iOS 8.1.1, är det inte nödvändigtvis en dålig sak. iOS 8.1 förbättrade prestandan på Apples tredje generationens iPad och den prestandan förblir med iOS 8.1.1 ombord. Det går inte snabbare men vi ser inte heller några nya problem som påverkar Apples åldrande surfplatta. Det är fantastiskt med tanke på enhetens ålder.

Uppdateringen är i princip densamma som iOS 8.1-uppdateringen, vilket innebär att om du inte har hoppat upp från iOS 8.0.2 eller senare kanske du vill tänka på att flytta. iOS 8.1.1 är stabil, åtminstone för oss, och de nya funktionerna gör det värt att flytta.

iPad mini 2

Inte överraskande behandlar iOS 8.1.1 också iPad mini 2 bra. Anslutningsmöjligheter, extremt viktiga med tanke på att detta är en LTE-modell, är fortfarande mycket pålitliga och batteritiden är fortsatt stabil med Apples nya uppdatering ombord. Det är mycket likt Apples uppdatering för iPad Air genom att det inte förändras mycket från företagets iOS 8.1-uppdatering.

iPad-mini-näthinnan

Om du har att göra med problem på din iPad mini 2 och du inte har gått över till iOS 8.1.1, borde du verkligen tänka på att göra det snart. Det här är en uppdatering som vi rekommenderar. Om du behöver mer information, ta en titt på vår iOS 8.1.1 iPad mini 2 recension. Det hjälper dig att fokusera på de viktigaste områdena innan du installerar programvaran.

iPhone 4s & iPad 2

Vi har inte använt iOS 8.1.1-uppdateringen på iPhone 4s eller iPad 2 men vi har sammanfattat erfarenheter från nuvarande användare. Dessa sammanställningar hjälper dig att trycka dig i en eller annan riktning, men vi rekommenderar starkt att du gör omfattande undersökningar innan du gör ett drag, särskilt om du har en gedigen upplevelse av vilken version av iOS du än är.

De flesta användare bör installera iOS 8.1.1 på iPhone 4s.

De flesta användare bör installera iOS 8.1.1 på iPhone 4s.

Om du är en iPad 2-användare, ta en titt på vår recension av iPad 2 iOS 8.1.1. Om du är en iPhone 4s-användare, ta en titt på vår recension. Gör det innan du installerar uppdateringen. Vi har hört bra saker men du vet aldrig vad som kan hända om du bestämmer dig för att blindt installera programvaran på din åldrande surfplatta eller smartphone.

Ska du installera iOS 8.1.1?

Allt detta ställer in vårt svar på din brinnande fråga om huruvida det är värt att installera iOS 8.1.1 just nu. Vid denna tidpunkt, med en veckas erfarenhet under våra bälten, finns det bara ett fåtal personer som behöver vara extremt försiktiga med iOS 8.1.1. Den listan innehåller de som för närvarande är på iOS 7 (det finns inget sätt att gå tillbaka när du har flyttat till iOS 8), de med en iPhone 5 (hastighetsfallet är mycket märkbart) och de som äger iPad 2 och iPhone 4 (du behöver verkligen göra din forskning).

De av er med nyare enheter, särskilt ägare av nyare enheter som upplever problem, bör känna sig bekväma med att gå över till iOS 8.1.1-uppdateringen. Det fungerar bra på de bästa enheterna och i vårt fall utrotas det en av de största iPhone 6-buggarna som vi har stött på under veckorna sedan iPhone 6 släpptes i september.

0 Shares