iOS 8.1.1: 7 saker du behöver veta innan du installerar

0 Shares

Tidigare i veckan drev Apple äntligen ut sin iOS 8.1.1-uppdatering för iPhone, iPad och iPod touch. Som förväntat levererar iOS 8.1.1-uppdateringen buggfixar för iOS 8-problem och prestandaförbättringar för äldre enheter. Med en uppdatering nu här och många iPhone- och iPad-användare som försöker avgöra om det är värt en uppgradering, tittar vi på de viktigaste sakerna du behöver veta innan du installerar Apples nya iOS 8.1.1-uppdatering.

I september drev Apple ut sin helt nya iOS 8.0-uppdatering för iPhone, iPad och iPod touch. Sedan dess har Apple släppt ett antal iOS 8-uppdateringar som syftar till att dämpa problemen som iOS 8.0 levererade till iPhone- och iPad-användare. iOS 8.0.1, iOS 8.0.2 och iOS 8.1 kom alla med buggfixar ombord men som vi har påpekat levererade alla tre några egna problem.

Sammantaget går iOS 8.1.1-uppdateringen på iPhone 6 Plus smidigt.

Sammantaget går iOS 8.1.1-uppdateringen på iPhone 6 Plus smidigt.

I ett försök att dämpa några av dessa problem levererade Apples en helt ny iOS 8.1.1-uppdatering som är enda syfte är att leverera buggfixar och prestandaförbättringar. Uppdateringens släpp kommer några veckor efter att Apple lade iOS 8.1.1-uppdateringen in i sitt betaprogram för utvecklare. Apple verkar inte vilja ta några chanser efter det utbrott som var iOS 8.0.1.

iOS-uppdateringar är sällan perfekta och iOS 8-problem har många iPhone- och iPad-användare på kanten. Vi har pratat med många iPhone- och iPad-användare som försöker bestämma om iOS 8.1.1-uppdateringen är värd att ladda ner. Även om vi inte kan bestämma åt dig, kan vi hjälpa dig att styra dig i rätt riktning och förhoppningsvis knuffa några av dig till ena sidan av iOS 8-staketet eller det andra.

Idag, en dag efter iOS 8.1.1-utgåvan, vill vi ta en titt på några av de saker du behöver veta innan du installerar Apples helt nya iOS 8.1.1-uppdatering på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Du behöver inte installera iOS 8.1.1 just nu

Låt oss ta bort det här. Du behöver inte, vi upprepar, du behöver inte installera iOS 8.1.1 just nu. Det finns faktiskt några giltiga skäl att hoppa över iOS 8.1.1-uppdateringen idag. Vi har gått igenom detta tidigare men om du missade det första gången, här är några skäl till varför du bör tänka på att vänta på att installera iOS 8.1.1-uppdateringen.

IOS 8.1.1-uppdateringen går ingenstans. Du kan installera det idag eller så kan du installera det en vecka från och med nu. Det gör inte så stor skillnad. Ta dig tid, väga dina alternativ, gör lite förberedelser och fatta ett beslut.

iOS 8.1.1-funktioner

Du borde veta att iOS 8.1.1-uppdateringen är exakt vad vi trodde att iOS 8.1.1 skulle vara. Det är en bug fixer som syftar till att squasha iOS 8-buggar och förbättra prestanda på äldre enheter, särskilt iPad 2 och iPhone 4s. Det kommer inte med några nya funktioner men det finns en chans att det kommer att förbättra upplevelsen på din iPhone, iPad eller iPod touch. Det är dess jobb, ingenting mer, inget mindre.

Dold iOS 8.1.1-funktion

Det ser ut som om iOS 8.1.1-uppdateringen också ger en dold funktion. Enligt flera rapporter från iPhone- och iPad-användare, säkerhetskopierade av en rapport från iMore, ser det ut som att iOS 8.1.1 frigör lagringsutrymme på iPad och kanske också iPhone. Det verkar som om uppdateringen lägger till cirka 500 MB lagringsutrymme, något som kan bli lite tätt på 16 GB-enheter.

Ipad Air

Det är inte klart hur Apple gjorde det, men det spelar ingen roll. Det som är viktigt är att iOS 8.1.1-uppdateringen frigör mycket utrymme för de av er som använder en enhet med iOS 8 ombord. Det ensamma gör förmodligen uppdateringen värt att ladda ner med tanke på hur värdefullt internt lagringsutrymme kan vara på iPhones, iPads och iPod touch.

iOS 8.1.1-intryck (iPhone och iPad)

Vi har tittat på iOS 8.1.1-uppdateringen under den senaste dagen eller så och vi har vidarebefordrat några av våra första intryck i ett försök att ge feedback till iPhone- och iPad-användare som för närvarande är på staketet om huruvida uppgradera. Dessa intryck är inte slutgiltiga recensioner men de hjälper dig att komma till ett slutgiltigt beslut.

iOS 8.1.1 Problem

iOS 8.1.1-problem är fortfarande inte vanliga men vi ser mer fram när tiden går. Som vi har noterat klagar iPhone- och iPad-användare på flera problem, allt från problem med Wi-Fi till den vanliga reklamationsprestandan och Bluetooth. Vad vi dock bör påpeka är att dessa klagomål är mycket tystare än vanligt. Det kan betyda några olika saker.

Om du har några problem nu är det värt att installera iOS 8.1.1 på iPhone 6 Plus idag.

Om du har några problem nu är det värt att installera iOS 8.1.1 på iPhone 6 Plus idag.

Det kan betyda att iOS 8.1.1 är en mycket stabil uppdatering. Vi har haft gedigna erfarenheter med iOS 8.1.1 ombord så det är verkligen en möjlighet. Det kan också vara så att många användare helt enkelt inte har installerat iOS 8.1.1 än. Vi lutar oss mot det förra men var medveten om att det alltid finns en potential för att saker går fel. därför rekommenderar vi att du förbereder dig för iOS 8.1.1-uppdateringen som om den vore 8.0 eller iOS 8.1.

Gör säkerhetskopior och se till att du är redo i händelse av att något går fel antingen under installationsprocessen eller efter att ha fått iOS 8.1.1-uppdateringen ombord på din iPhone eller iPad.

Korrigeringar för iOS 8.1.1-problem

Om du stöter på iOS 8.1.1-problem, och det kanske du igen, har vi skisserat ett antal korrigeringar som kan hjälpa till att lösa problem som du stöter på efter att ha flyttat från vad du än har till iOS 8.1.1. Dessa kommer att vara avgörande eftersom Apple förmodligen inte släpper en annan iOS-uppdatering inom en snar framtid. Vi har inte hört någonting om en iOS 8.1.2-uppdatering och Apple har redan lanserat ett otroligt antal uppdateringar under de senaste två månaderna.

iOS 8.2 för iPhone, iPad

Slutligen, om du är en utvecklare och vill flytta förbi iOS 8.1.1, kan du. iOS 8.2 för iPhone, iPad och iPod touch släpptes idag och uppgraderingen ger stöd för Apples kommande Apple Watch. Apple Watch är planerad att släppas i början av 2015, specifikt datum okänt, så iOS 8.2-uppdateringen kommer troligen inte att komma förrän någon gång nästa år.

Granskning av iPhone 6 - 3

Det är inte klart om iOS 8.2 blir Apples nästa uppdatering för iPhone, iPad och iPod touch men det är verkligen möjligt. Med semestern och semestertiden framåt och iOS 8.1.1 verkar vara mycket stabil, kanske Apple inte rusar in i sin nya iOS 8-uppdatering för iPhone- och iPad-användare.

0 Shares