iOS 7.1 -recension: En mÄnad med Apples iOS 7 -uppdatering

0 Shares

Tro eller inte, det har gÄtt en mÄnad sedan Apple slÀppte iOS 7.1 för iPhone och iPad. Sedan dess har vi hört talas om ett antal iOS 7.1 -problem. Med ingen iOS 7.1.1 -uppdatering i sikte vill vi Äterkomma till Apples nuvarande iOS 7 -uppdatering och titta pÄ hur den fungerar pÄ iPhone och iPad en hel mÄnad efter att den kom ut frÄn Apples betaprogram.

Helt tillbaka i november avslöjade Apple iOS 7.1 -uppdateringen för vÀrlden. Uppdateringens ankomst kom bara nÄgra dagar efter att företaget slÀppte iOS 7.0.4 för iPhone- och iPad -Àgare och bara nÄgra mÄnader efter att Apple slÀppte iOS 7, den största uppdateringen till iOS sedan den ursprungliga iPhone kom för mÄnga Är sedan.

Som vanligt uppdaterar iOS 7.1 till beta -programmet för utvecklare utan ett specifikt utgivningsdatum. NÀr veckorna gick avslöjade iOS 7.1 mer och mer om sig sjÀlv och det blev snart klart att iOS 7.1 -uppdateringen kommer att bli en massiv uppdatering för iPhone- och iPad -Àgare som anvÀnder Apples iOS 7.

FrÄn prestandaförbÀttringar till buggfixar för att designa tweaks till nya funktioner, iOS 7.1 var ungefÀr lika fullt laddad som en iOS x.1 -uppdatering blir. Inte överraskande var iPhone- och iPad -Àgare glada över lanseringen.

iOS 7.1: s utgÄva kom först i mars, mÄnader efter att den först slÀpptes för iPhone- och iPad -anvÀndare. Lyckligtvis för mÄnga var det vÀl vÀrt att vÀnta tack vare buggfixarna och förbÀttringarna som det hade ombord. För nÄgra veckor sedan tog vi vÄr första titt pÄ iOS 7.1 -uppdateringen för iPhone och iPad och vi blev imponerade av uppdateringen. Men hur gÄr det nu?

iOS 7.1 -prestanda

iPad-mini-Retina

Fart

Under den senaste mÄnaden har jag anvÀnt iOS 7.1 pÄ iPhone 5, iPad Air och iPad mini med Retina Display. Jag har ocksÄ anvÀnt det pÄ andra enheter men jag har anvÀnt det flitigt pÄ de tre av dem.

NÀr jag tittar pÄ inkrementella iOS -uppdateringar tittar jag vanligtvis pÄ fem olika omrÄden. Appar eller hur applikationer fungerar, batteritid, anslutning via Wi-Fi och LTE, buggar och hastighet. Alla dessa Àr viktiga för den övergripande upplevelsen pÄ iPhone och iPad och alla kan pÄverkas positivt eller negativt av Apples iOS -uppdateringar. iOS 7.1 Àr inte annorlunda.

LÄt oss börja med hastigheten eller anvÀndargrÀnssnittets flytbarhet. Apple lovade prestandaförbÀttringar till iPhone 4 -Àgare men det pratade inte om hastighetsökningar för andra enheter. Tack vare justeringar av iOS 7: s animationer och övergÄngar kÀnns programvaran snabbare över mina enheter. Framför allt kÀnns det snabbast pÄ iPhone 5.

Ansökningar öppnas med hÀpnadsvÀckande hastighet. Att öppna en mapp Àr flytande och Àr inte klumpigt. Och jag har inte upplevt nÄgra av de fördröjningsproblem som jag sÄg i iOS 7.0. Det Àr bara mycket snabbare upplevelse och en som fÄr min iPhone 5 att kÀnna att den Àr ny trots att jag köpte den tillbaka i september 2012.

Ändringarna pĂ„ Apples 64-bitars produkter Ă€r inte lika mĂ€rkbara, det Ă€r inte natt och dag, men de kĂ€nns fortfarande skarpare och snabbare Ă€n de dagar dĂ„ iOS 7.0 var ombord.

Kanske Àr det bÀsta med detta att upplevelsen har varit konsekvent under en mÄnad. Ofta försÀmras Apples iOS -programvara med tiden. SÄ Àr inte fallet med iOS 7.1.

Appar

De appar som jag behÄller pÄ min iPhone och iPad Àr troligen mycket annorlunda Àn dina, sÄ jag kommer att hÄlla mig till de populÀra applikationerna som jag har ombord pÄ mina iOS 7.1 -enheter.

Under den senaste mÄnaden har jag anvÀnt Facebook, Twitter, Instagram, Dark Sky, Netflix, Spotify, Soundcloud, Amazon, Google Chrome, YouTube, Yahoo! Fantasy Sports, Hangouts, Angry Birds, Monument Valley och mer. Det Àr de enda jag kommer att nÀmna eftersom de Àr vanliga.

Efter en mÄnads anvÀndning kan jag med sÀkerhet sÀga att utvecklarna bakom dessa applikationer har gjort ett fantastiskt jobb. Appar öppnas nÀr de ska och de Àr för det mesta stabila. Google Chrome kraschar fortfarande ibland, men som jag har sagt tidigare tror jag att det Àr ett Google -problem snarare Àn ett Apple -problem.

Apples lagerapplikationer har inte heller gett mig nÄgra problem. De som upplever problem bör hÄlla utkik efter uppdateringar. Om problemen kvarstÄr, försök starta om iPhone. Ofta kommer det att lösa problem med applikationer.

iOS 7.1 BatterilivslÀngd

Jag har hört klagomÄlen om iOS 7.1 batteritid, jag har bara inte sett problemet sjÀlv. iOS 7.1-batteritiden förblir stabil pÄ dessa tre enheter efter en mÄnads anvÀndning och jag kan fortfarande fÄ en hel dag av alla tre, Àven nÀr jag Àr pÄ sprÄng med 4G LTE-data.

De som har problem med batteritiden har nÄgra alternativ till sitt förfogande. Ta först en titt pÄ den hÀr snabbkorrigeringen, den har hjÀlpt mÀnniskor tidigare. Det Àr ocksÄ vÀrt att ta en titt pÄ dessa tips och tricks innan du tar iPhone eller iPad till en Apple Store för en prognos.

BatterilivslÀngden kommer att variera frÄn person till person, frÄn fall till fall, sÄ en lösning som kan ha fungerat för nÄgon du kÀnner kanske inte fungerar för dig.

iPhone-5S-Rumor-Roundup-001-575x377

Anslutningar

4G LTE och Wi-Fi-anslutning förblir konsekvent pÄ iPhone 5, iPad Air och iPad mini med Retina och jag har inte upplevt nÄgra onormala droppar. Jag anvÀnder AT & Ts 4G LTE-nÀtverk pÄ min iPhone 5 och iPad mini med Retina Display sÄ jag kan inte tala för 4G LTE-nÀtverken Sprint, T-Mobile, US Cellular och Verizon.

Min kollega Josh Smith anvÀnder en Verizon iPhone 5s och sedan han installerade iOS 7.1 har hans mobilanslutning varit extremt instabil. Han planerar att prata med Verizon om problemet och jag föreslÄr att de som upplever liknande problem kontaktar sin tjÀnsteleverantör. Problemet verkar inte vara utbrett vilket innebÀr att det finns en liten chans att en iOS 7.1.1 -uppdatering kommer med en permanent fix.

Buggar

Hittills har jag inte stött pÄ nÄgra hjÀltnivÄproblem som krÀver omedelbar uppmÀrksamhet. Jag har Àrligt gÄtt igenom programvaran och letat efter problem och hittills har jag kommit tomhÀnt. Det finns en potentiellt otÀck iOS 7.1 -bugg som uppstod nyligen och jag förvÀntar mig att en kommande uppdatering kommer att fixa den.

För mig Àr iOS 7.1 den mest stabila versionen av iOS 7 och det verkar som att det kan vara samma sak för andra ocksÄ. Annars hade vi förmodligen redan sett Apple lansera en iOS 7.1.1 -uppdatering.

iOS 7.1 -funktioner

Ipad Air

Tycka om

iOS 7.1 Àr inte din typiska inkrementella iOS -uppdatering. Det kom ocksÄ med nÄgra nya funktioner och funktioner. Efter att ha anvÀnt iOS 7.1 i en mÄnad finns det nÄgra funktioner och Àndringar som jag verkligen tycker om och det finns nÄgra som jag skulle kunna leva utan. LÄt oss börja med de bra grejerna.

Jag Àr fortfarande inte ett stort fan av Siri men förÀndringen som Apple gjorde i iOS 7.1 gör henne Ätminstone acceptabel i den sÀllsynta situationen dÀr det Àr nödvÀndigt att anvÀnda henne. Nu nÀr hon lyssnar tills jag slÀpper hemknappen vill jag inte lÀngre klÀttra genom högtalarventilen och basa henne över huvudet med en sko. Vi har en mycket bÀttre relation. Jag hoppas fortfarande att iOS 8 medför stora förÀndringar i Siri men hon Àr Ätminstone inte lika irriterande som hon var tillbaka i iOS 7.0 och senare.

Även om det Ă€r en liten förĂ€ndring gillar jag den djĂ€rvhet som Apple lade till tangentbordstangenterna. De Ă€r mycket lĂ€ttare att se. Och för nĂ„gon med ögonsyn som Ă€r lika dĂ„lig som min (jag har inga glasögon för tillfĂ€llet), Ă€r de till hjĂ€lp.

Gillar inte

Det finns bara en funktion i synnerhet som jag har vÀxt att ogilla under den senaste mÄnaden: FaceTime Audio. Detta Àr en funktion som inte mÄnga kÀnner till och det Àr en funktion som jag anvÀnder stÀndigt pÄ grund av skillnaden i ljudkvalitet. Det fÄr Àrligt talat att telefonsamtal lÄter 100 gÄnger bÀttre, ja, nÀr jag faktiskt kan höra nÄgon i andra Ànden.

FaceTime Audio har aldrig varit perfekt men det verkar ha tagit ett steg bakÄt med iOS 7.1. PÄ platser dÀr jag har perfekt anslutning och dÀrmed borde fÄ perfekt ljud hoppar det över och hoppar till den punkt dÀr jag inte kan förstÄ personen i andra Ànden. Jag har ocksÄ fÄtt mÄnga samtal att slÀppa utan anledning.

Först verkade detta vara ett AT & T- eller Wi-Fi-problem, men jag har haft problemet pÄ andra Wi-Fi-nÀtverk och jag har hört folk pÄ andra operatörer klaga pÄ samma sak. Utan att bli för teknisk Àr min förhoppning att Apple fortsÀtter att arbeta för att förbÀttra den hÀr funktionen, en som jag anser Àr bland de bÀsta som iOS 7 har att erbjuda.

Är iOS 7.1 vĂ€rt en uppgradering?

Ja. FaceTime Ljudkvalitet Ät sidan, iOS 7.1 Àr en utmÀrkt uppdatering, sÀrskilt för min iPhone 5. Jag tycker inte att jag tigger Apple om en iOS 7.1.1 -uppdatering efter en mÄnad. IstÀllet hoppas jag att Apples nÀsta iOS -uppdatering inte bryter mot vad jag har pÄ gÄng pÄ mina tre enheter.

iPad Air iOS 7 recension - 4

Om du vill jailbreaka din enhet ska du inte uppgradera, men om du vill ha en högpresterande uppdatering som ger solida funktioner, sÀkerhetsuppdateringar och mer Àr det vÀrt en uppdatering för din iPhone eller iPad.

0 Shares