Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 7.1.2 på iPhone 5s: Intryck och prestanda

Apple har släppt sin andra uppdatering under namnet iOS 7.1, och den innehåller några korrigeringar och förbättringar av några saker på iPhones och iPads. Framför allt åtgärdar uppdateringen en stor säkerhetsbrist med e -postbilagor i Mail -appen där bilagor inte var korrekt krypterade tidigare. Uppdateringen förbättrar också iBeacon-anslutning och stabilitet, liksom förbättrad anslutning med tillbehör från tredje part.

Vi visste att uppdateringen skulle komma någon sekund nu, och det har den verkligen gjort. Det är verkligen ingen stor uppdatering, och vi förväntade oss inte att det skulle bli, eftersom det bara ringer in på cirka 30 megabyte, så uppdateringsprocessen bör ta bara ett par minuter för de flesta användare.

Dessutom kan uppdateringen laddas ner och installeras direkt med din iPhone eller iPad genom att gå in Inställningar> Allmänt> Programuppdatering, eller så kan du ansluta din iOS -enhet till din dator och öppna iTunes för att ladda ner och installera uppdateringen därifrån. Det senare alternativet är det bästa om du planerar att säkerhetskopiera din iOS -enhet innan du uppdaterar, bara för att vara säker.

iphone-5s

iOS 7.1.2 är en förlängning och förbättring av den stora iOS 7.1 -uppdateringen som släpptes redan i mars, som kom med massor av prestandaförbättringar, nya funktioner och en hel del buggfixar.

För att se hur bra den senaste uppdateringen kördes på Apples flaggskeppssmartphone uppdaterade jag omedelbart till iOS 7.1.2 på min iPhone 5s. Så här är det att köra Apples senaste iOS -uppdatering på företagets senaste iPhone.

iOS 7.1.2 Första intryck

Direkt märker du inte riktigt något annorlunda med iOS 7.1.2, men det beror mest på att uppdateringen inte tar upp några designändringar eller förbättringar. Uppdateringen tar snarare upp några saker som händer i bakgrunden som de flesta användare inte kommer att märka i första hand.

Jämförelse mellan LG G3 och iPhone 5s

Uppdateringen kommer med förbättrad anslutning och stabilitet för iBeacon. Detta är något som jag kommer att behöva testa vid en annan tidpunkt, eftersom det enda stället jag någonsin har använt iBeacon är på ballparken i Chicago, eftersom tekniken här i min hemstad Fort Wayne snarare saknas. Min erfarenhet av iBeacon har varit mycket bra under de gånger jag har använt det, så jag kan bara tänka mig att det har blivit bättre sedan dess.

När det gäller den fasta säkerhetsbristen med e -postbilagor i standard Mail iOS -appen, kommer bilagorna nu att krypteras korrekt om du kör iOS 7.1.2. Användare märker dock inget annat när de skickar och tar emot e -postmeddelanden som innehåller bilagor.

Prestanda

Eftersom iOS 7.1.2 är lite av en mindre uppdatering är prestandaförbättringarna som följer med (om några) minimala. Det nämns inte någon form av prestandaförbättring i versionerna av iOS 7.1.2.

IOS 8 -meddelandet är nära, liksom en beta, men den offentliga utgåvan är fortfarande månader borta.

Med det sagt, dock har jag verkligen inte märkt någon form av minskad prestanda från iOS 7.1.1 till iOS 7.1.2 hittills, vilket verkligen är bra. Den ursprungliga iOS 7.1 -uppdateringen kom med en avsevärd prestandahöjning utöver den mindre redesignen av vissa delar av användargränssnittet, och den senaste iOS 7.1.2 -uppdateringen verkar inte bryta från det.

Jag har dock inte upplevt antalet appkrascher som jag normalt gör. Kanske kan detta bara vara första dags lycka, men appen Inställningar kraschar oftast mest på mig, och jag har ännu inte upplevt det på iOS 7.1.2.

Besvikelser

Även om någon form av uppdatering till en mjukvara alltid anses vara bra, hoppades vi att iOS 7.1.2 -uppdateringen kom med ett par korrigeringar, framför allt en fix för ett iMessage -problem som har väckt mycket kontroverser nyligen.

Tidigare chefredaktör för Lifehacker Adam Pash skrev nyligen om sina problem när han bytte från en iPhone till en Android-enhet och sa att hans telefonnummer i huvudsak var fast i iMessage. Även när han officiellt bytte, var hans telefonnummer fortfarande associerat med iMessage, och varje gång någon med en iPhone smsade honom skulle de få ett “Levererat” kvitto i iMessage, men han skulle inte få något.

Men sedan Pash talade om sina övergångsproblem har många användare kommit fram med egna korrigeringar som har fungerat vid byte från iPhone, och det här problemet har funnits i åratal, så det finns många trådar på Apples supportforum som pratar om detta problem, och det visar sig att Apple har en egen supportsida för det här problemet.

Åtgärda iMessage -problem

Problemet ligger inom iMessage och hur ditt telefonnummer registreras hos iMessage när du skaffar en iPhone. När du slår på iMessage för första gången registrerar iMessage ditt mobiltelefonnummer hos Apple, så om du någonsin byter till en smartphone som inte är från Apple måste du avregistrera ditt telefonnummer innan du kan använda det någon annanstans.

Det låter enkelt och okomplicerat, men många användare inser inte att du måste göra detta, och de slutar få dessa problem när de byter till Android.

Det finns en fix för detta som många användare säger har varit framgångsrik, men din körsträcka kan variera, eftersom andra användare har sagt att detta inte fungerar för dem. Men oavsett vad du gör, håll dig borta från förslag från Apple -anställda, eftersom vi har fått höra att de har gett hemska råd om hur du åtgärdar iMessage -problemet.

Snabbt svar med iMessage

Förhoppningsvis löser Apple problemet snarare än senare. iOS 8 skulle vara den perfekta tiden att göra det, men vi har ännu inte hört något om huruvida iOS 8 verkligen kommer att lösa problemet, eftersom ingenting har hittats i de två första betorna som har släppts hittills.

Ska du installera iOS 7.1.2?

Det här verkar som en no-brainer fråga, men vi förstår definitivt om du är försiktig med att installera den senaste uppdateringen, eftersom de kan tenderar att ha en osäker track record.

Kort sagt, jag ser inga problem med iOS 7.1.2, och särskilt med säkerhetsbristen med e -postbilagor i Mail -appen, är det förmodligen en bra idé att uppdatera till iOS 7.1.2 om du använder standard Mail -appen regelbundet. Annars berör korrigeringen dig förmodligen inte, men om du kan uppdatera till den senaste versionen finns det verkligen ingen anledning att inte göra det.