Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 17: Upptäck 20+ bästa dolda funktioner!

Är du nyfiken på de senaste iOS 17 dolda funktionerna? Apples senaste operativsystemuppdatering är packad med över 20 dolda funktioner som du kanske inte känner till.

Dessa funktioner kan göra din iPhone-upplevelse mer effektiv och njutbar. I den här artikeln kommer vi att utforska de 50 bästa dolda funktionerna i iOS 17 som du behöver veta om.

iOS 17 representerar en av de största uppdateringarna till iOS på flera år. Medan Apple tillkännagav stora förändringar som den nya anpassningsbara låsskärmen, finns det ett antal dolda funktioner som inte fick så mycket rampljus.

Dessa funktioner sträcker sig från mindre justeringar till stora förbättringar, och de är alla designade för att göra din iPhone-upplevelse bättre.

Oavsett om du är en avancerad användare eller en tillfällig användare, kommer dessa dolda funktioner att hjälpa dig att få ut det mesta av din iPhone. Så låt oss dyka in och utforska de bästa dolda funktionerna i iOS 17!

iOS 17 översikt

iOS 17 är den senaste versionen av Apples mobiloperativsystem, som släpptes i september 2023. Den är fullproppad med nya funktioner och förbättringar som förbättrar användarupplevelsen och gör iPhone ännu mer kraftfull och mångsidig.

En av de viktigaste förändringarna i iOS 17 är den omdesignade startskärmen.

Apple har introducerat nya widgets som kan anpassas och placeras var som helst på hemskärmen. Detta gör det lättare att komma åt viktig information och appar utan att behöva öppna dem individuellt.

En annan stor förbättring i iOS 17 är det nya kontrollcentret. Den har nu större knappar och fler anpassningsalternativ, så att du snabbt kan komma åt ofta använda inställningar och funktioner.

iOS 17 innehåller också flera nya funktioner som förbättrar funktionaliteten hos iPhone.

Till exempel finns det nu en inbyggd tvättsymbolskanner som kan hjälpa dig att tyda symbolerna på dina klädetiketter.

Dessutom har Measure-appen uppdaterats för att inkludera möjligheten att mäta ytor med kameran.

Apple har också gjort förbättringar av Siri i iOS 17. Röstassistenten har nu en mer naturligt klingande röst och kan bättre förstå och svara på komplexa förfrågningar.

Siri kan också interagera med startskärmswidgets, vilket gör det lättare att komma åt information och utföra uppgifter med röstkommandon.

iOS 17 – 20+ bästa dolda funktioner!

iOS 17 har introducerat mer än 400 nya funktioner och ändringar, men det finns också flera dolda funktioner och ändringar genomgående.

I det här avsnittet kommer vi att täcka mer än 20 av de bästa nya dolda funktionerna som du kanske har missat.

1. Anpassa kontrollcenter

Du kan nu anpassa Control Center för att lägga till eller ta bort knappar, ordna om knappar och till och med lägga till nya genvägar. För att göra detta, gå till Inställningar > Kontrollcenter > Anpassa kontroller.

2. Schemaläggning för mörkt läge

Dark Mode är en populär funktion som har introducerats i iOS 17. Den är designad för att minska ögonbelastningen och göra det enklare att använda din enhet i svagt ljus.

Du kan nu schemalägga mörkt läge för att slås på och stängas av automatiskt vid specifika tidpunkter.

Att möjliggöra Mörkt läge, gå till Inställningar > Display och ljusstyrka > Mörk.

3. Dela foton utan platsdata

Du kan nu dela foton utan platsdata. För att göra detta, gå till Inställningar > Sekretess > Platstjänster > Kamera och välj “Aldrig”.

4. Privata Wi-Fi-adresser

Du kan nu använda privata Wi-Fi-adresser för att förhindra spårning av annonsörer. För att göra detta, gå till Inställningar > Wi-Fi > [network name] > Privat adress.

5. Dölj aviseringsförhandsvisningar

Du kan nu dölja aviseringsförhandsvisningar på låsskärmen. För att göra detta, gå till Inställningar > Aviseringar > Visa förhandsvisningar > När upplåst.

6. Appbibliotek

Du kan nu använda appbiblioteket för att organisera dina appar automatiskt. För att komma åt appbiblioteket sveper du åt vänster på startskärmen tills du ser det.

7. Tillbaka Tryck

Du kan nu använda Back Tap för att utföra åtgärder genom att trycka på baksidan av din iPhone. För att aktivera Back Tap, gå till Inställningar > Tillgänglighet > Touch > Back Tap.

8. Översätt

Du kan nu använda appen Översätt för att översätta text och tal i realtid. För att komma åt Översätt-appen, lägg till den på din startskärm eller använd Siri.

9. Ljudigenkänning

Du kan nu använda ljudigenkänning för att få aviseringar för specifika ljud, till exempel ett barn som gråter eller en brandvarnare. För att aktivera ljudigenkänning, gå till Inställningar > Tillgänglighet > Ljudigenkänning.

10. Bild i bild

Du kan nu använda Bild i bild för att titta på videor medan du använder andra appar. För att använda Bild i bild sveper du uppåt från skärmens nederkant medan du tittar på en video.

11. Förstoringsglas

Du kan nu använda Magnifier för att zooma in på objekt med din iPhones kamera. För att komma åt Magnifier, trippelklicka på sidoknappen eller hemknappen.

12. Safaris sekretessrapport

Du kan nu använda Safari Privacy Report för att se hur webbplatser använder din data. För att komma åt Safaris sekretessrapport, tryck på “AA”-knappen i adressfältet och välj “Sekretessrapport.”

13. Lösenordsövervakning

Du kan nu använda lösenordsövervakning för att kontrollera om dina lösenord har äventyrats. För att aktivera lösenordsövervakning, gå till Inställningar > Lösenord > Säkerhetsrekommendationer.

14. Nivå i kamera

Du kan nu använda Nivå i kameran för att ta perfekt jämna foton. För att aktivera Nivå i Kamera, gå till Inställningar > Kamera > Nivå.

15. Förbättringar av röstmemon

Du kan nu använda röstmemon för att redigera och förbättra dina inspelningar. För att komma åt förbättringar av röstmemon trycker du på de tre prickarna bredvid en inspelning och väljer “Redigera inspelning”.

16. Emoji-sökning

Du kan nu använda Emoji-sökning för att hitta den perfekta emojin. Om du vill använda Emoji-sökning öppnar du emoji-tangentbordet och börjar skriva.

17. QuickPath-skrivning

Du kan nu använda QuickPath Typing för att svepa för att skriva. För att aktivera QuickPath Typing, gå till Inställningar > Allmänt > Tangentbord > Skjut för att skriva.

18. Batterihälsohantering

Du kan nu använda Battery Health Management för att förlänga livslängden på din iPhones batteri. För att aktivera Battery Health Management, gå till Inställningar > Batteri > Batterihälsa > Optimerad batteriladdning.

19. Bilnycklar

Du kan nu använda din iPhone som en bilnyckel för kompatibla fordon. För att använda bilnycklar lägger du till dem i din plånbok och håller din iPhone nära bilens dörrhandtag.

20. Spatial Audio

Du kan nu använda Spatial Audio för att skapa en surroundljudupplevelse med din AirPods Pro. För att aktivera Spatial Audio, gå till Inställningar > Bluetooth > [AirPods Pro name] > Spatial Audio.

21. Lås vitbalansen

En annan fantastisk iOS 17-kamerafunktion är möjligheten att låsa kamerans vitbalans när du spelar in video. Utan detta aktiverat kan din kamera ändra vitbalansen när du rör dig, vilket resulterar i olika färger.

För att låsa vitbalansen, tryck och håll kvar på det område på skärmen där du vill ställa in fokus och exponering, svep sedan uppåt eller nedåt tills AE/AF-låset visas. Tryck och håll ner banderollen tills den ändras till AE/AF låst.

Andra dolda pärlor

Bortsett från de stora funktionerna som iOS 17 ger, finns det också ett antal mindre kända dolda pärlor som kan förbättra din användarupplevelse. Här är några av dem:

  • QuickPath-tangentbord: iOS 17 introducerar QuickPath-tangentbordet, som låter dig svepa fingret över tangentbordet för att skriva ut ord. Detta kan spara tid och göra att skriva på din telefon mer effektivt.
  • Nya Siri-röster: Apple har lagt till nya Siri-röster i iOS 17, inklusive fler olika alternativ. Du kan också nu välja vilken röst du vill använda för Siri.
  • Anpassningsbart kontrollcenter: Du kan nu anpassa kontrollcentret i iOS 17 för att inkludera de funktioner du använder oftast. Gå helt enkelt till Inställningar > Kontrollcenter > Anpassa kontroller för att lägga till eller ta bort funktioner.
  • Förbättrad Maps-app: Maps-appen i iOS 17 har förbättrats med mer detaljerade kartor och bättre navigeringsfunktioner. Du kan nu också få inomhuskartor för utvalda platser som flygplatser och köpcentra.
  • FaceTime Attention Correction: Om du använder FaceTime kommer du att uppskatta den nya Attention Correction-funktionen i iOS 17. Denna använder AR-teknik för att få det att se ut som att du tittar direkt på kameran, även om du tittar på skärmen.
  • Tysta okända uppringare: Om du är trött på att få skräppostsamtal kan du aktivera funktionen Tysta okända samtal i iOS 17. Detta tystar automatiskt samtal från nummer som inte finns i din kontaktlista.

Det här är bara några av de dolda pärlor som iOS 17 har att erbjuda. Utforska de nya funktionerna och inställningarna för att se vad mer du kan upptäcka!