Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 17: 20 Viktiga inställningar som ska ändras omedelbart

Om du är en iPhone-användare är du förmodligen medveten om de många inställningarna och funktionerna som följer med iOS 17. Men visste du att det finns några inställningar som du MÅSTE ändra omedelbart?

Dessa inställningar kan hjälpa dig att få ut det mesta av din iPhone, förbättra din integritet och säkerhet och göra din enhet mer användarvänlig.

I den här artikeln kommer vi att utforska några av de viktigaste iOS 17-inställningarna som du bör ändra direkt.

Vi kommer att täcka allt från integritets- och säkerhetsinställningar till kamera- och Siri-inställningar. I slutet av den här artikeln har du en bättre förståelse för hur du anpassar din iPhone för att passa dina behov och preferenser.

Så, utan vidare, låt oss dyka in och utforska några av de viktigaste iOS 17-inställningarna du behöver ändra omedelbart.

iOS 17 – 20 Inställningar du MÅSTE ändra omedelbart!

Om du precis har uppgraderat till iOS 17 finns det några inställningar du måste ändra omedelbart för att få ut det mesta av din iPhone eller iPad.

Här är de 20 bästa inställningarna i iOS 17 som du bör ändra direkt:

 1. Aktivera mörkt läge – För att aktivera mörkt läge, gå till Inställningar > Display och ljusstyrka > Mörk. Detta kommer att ändra färgschemat på din iPhone till ett mörkare tema, vilket kan vara lättare för dina ögon och spara batteritid.
 2. Anpassa kontrollcenter – Gå till Inställningar > Kontrollcenter > Anpassa kontroller för att lägga till eller ta bort genvägar till ditt kontrollcenter. Du kan lägga till genvägar för saker som skärminspelning, ficklampa och mer.
 3. Slå på lågenergiläge – För att spara batteritid, gå till Inställningar > Batteri > Lågströmsläge och slå på den. Detta kommer att minska mängden ström som din iPhone använder och kan hjälpa ditt batteri att hålla längre.
 4. Aktivera appbibliotek – Appbiblioteket är en ny funktion i iOS 17 som automatiskt organiserar dina appar i kategorier. För att aktivera det, gå till Inställningar > Hemskärm > Endast appbibliotek.
 5. Stäng av appspårning – För att skydda din integritet, gå till Inställningar > Sekretess > Spårning och inaktivera Tillåt appar att begära att spåra. Detta förhindrar appar från att spåra din aktivitet på andra appar och webbplatser.
 6. Aktivera automatiska appuppdateringar – För att hålla dina appar uppdaterade automatiskt, gå till Inställningar > App Store > Automatiska nedladdningar och aktivera appuppdateringar.
 7. Anpassa Siri – Gå till Inställningar > Siri & Sök för att anpassa hur Siri fungerar på din iPhone. Du kan ändra röst, språk och mer.
 8. Aktivera tysta okända uppringare – För att minska antalet skräppostsamtal du tar emot, gå till Inställningar > Telefon > Tysta okända samtal och aktivera det. Detta skickar samtal från okända nummer direkt till röstbrevlådan.
 9. Inaktivera betyg och recensioner i appen – För att hindra appar från att be dig betygsätta och recensera dem, gå till Inställningar > App Store > Betyg och recensioner i appar och inaktivera det.
 10. Anpassa din startskärm – För att anpassa din startskärm, tryck och håll på en app tills den börjar skaka. Du kan sedan flytta runt appar, skapa mappar och mer.
 11. Aktivera Hitta min – För att hitta din iPhone om den tappas bort eller blir stulen, gå till Inställningar > Ditt namn > Hitta min och slå på den.
 12. Aktivera Wi-Fi-samtal – För att ringa samtal via Wi-Fi, gå till Inställningar > Telefon > Wi-Fi-samtal och slå på det.
 13. Aktivera Emergency SOS – För att snabbt ringa efter hjälp i en nödsituation, gå till Inställningar > Emergency SOS och slå på den.
 14. Slå på iCloud Backup – För att säkerhetskopiera din iPhone automatiskt, gå till Inställningar > Ditt namn > iCloud > iCloud Backup och slå på den.
 15. Anpassa aviseringar – Gå till Inställningar > Aviseringar för att anpassa hur aviseringar visas på din iPhone. Du kan ändra ljud, vibration och mer.
 16. Stäng av automatisk korrigering – Om du inte gillar hur automatisk korrigering fungerar, gå till Inställningar > Allmänt > Tangentbord och inaktivera automatisk korrigering.
 17. Aktivera Stör ej under körning – För att minska distraktioner under körning, gå till Inställningar > Stör ej > Stör ej medan du kör och slå på den.
 18. Anpassa Auto-Lock – För att ändra hur länge din iPhone väntar innan den låser skärmen, gå till Inställningar > Skärm och ljusstyrka > Autolås.
 19. Aktivera tvåfaktorsautentisering – För att skydda ditt Apple-ID, gå till Inställningar > Ditt namn > Lösenord och säkerhet > Tvåfaktorsautentisering och aktivera det.
 20. Stäng av Skaka för att ångra – Om du tycker att Skaka för att ångra är irriterande, gå till Inställningar > Tillgänglighet > Peka > Skaka för att ångra och stäng av det.

Genom att ändra dessa inställningar kan du få ut det mesta av din iPhone eller iPad och få den att fungera som du vill.