Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 17.1 Beta 3 släppt: Nyckelfunktioner, inneslutningar och undantag

Om du är en iPhone-användare är du förmodligen bekant med iOS-uppdateringar. Apple släpper regelbundet uppdateringar för att förbättra prestanda för sina enheter, fixa buggar och lägga till nya funktioner. Nyligen har iOS 17.1 Beta 3 släppts, och det medför några spännande förändringar på din iPhone.

En av de viktigaste förändringarna i iOS 17.1 Beta 3 är tillägget av nya funktioner till Apple Music-appen. Med den nya uppdateringen kan du nu snabbt favoritlåtar genom att klicka på en ny knapp medan låten spelas.

Samarbetsspellistor introduceras också, så att du kan skapa spellistor med dina vänner och familj. Dessutom läggs Apple Journal-appen till i uppdateringen, vilket ger dig ett nytt sätt att dokumentera dina minnen och tankar.

Även om det kommer många spännande förändringar med iOS 17.1 Beta 3, är det viktigt att notera att inte alla funktioner kommer att inkluderas i den slutliga versionen. Vissa funktioner testas fortfarande och kanske inte är redo för den officiella uppdateringen. Men med den nuvarande betaversionen kan du få en tjuvtitt på vad som komma skall och njuta av några nya tillägg till din iPhone-upplevelse.

iOS 17.1 Beta 3 Releasedatum och tillgänglighet

iOS 17.1 Beta 3 släpptes den 11 oktober 2023, för både utvecklare och offentliga betatestare. Den senaste betaversionen kommer med flera nya funktioner och förbättringar, vilket gör den till en viktig uppdatering för iPhone-användare.

iOS 17.1 Beta 3 global tillgänglighet

iOS 17.1 Beta 3 är tillgänglig globalt, och användare kan ladda ner den från Apples utvecklarwebbplats eller via OTA-uppdateringen (over-the-air). Det är dock viktigt att notera att detta fortfarande är en betaversion, och den kan innehålla buggar och andra problem som kan påverka din enhets prestanda.

iOS 17.1 Beta 3-enhetskompatibilitet

iOS 17.1 Beta 3 är kompatibel med ett brett utbud av iOS-enheter, inklusive:

 • iPhone 13
 • iPhone 12
 • iPhone 11
 • iPhone XS
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 7
 • iPad Pro (alla modeller)
 • iPad Air (3:e generationen och senare)
 • iPad (5:e generationen och senare)
 • iPad mini (5:e generationen och senare)
 • iPod touch (7:e generationen)

Om du äger någon av ovanstående enheter kan du ladda ner och installera iOS 17.1 Beta 3 för att testa de nya funktionerna och förbättringarna.

Det rekommenderas dock alltid att säkerhetskopiera din enhet innan du installerar någon betaprogramvara för att undvika dataförlust eller andra problem.

Sammanfattningsvis är iOS 17.1 Beta 3 en viktig uppdatering för iPhone-användare, och den ger flera nya funktioner och förbättringar. Om du är en utvecklare eller en offentlig betatestare kan du ladda ner och installera betaversionen för att testa de nya funktionerna.

Det är dock viktigt att komma ihåg att detta fortfarande är en betaversion, och den kan innehålla buggar och andra problem som kan påverka din enhets prestanda.

Nyckelfunktioner i iOS 17.1 Beta 3

iOS 17.1 Beta 3 har fört med sig en rad nya funktioner och förbättringar till din iPhone. I det här avsnittet kommer vi att diskutera vad som ingår och utesluts i uppdateringen, samt de exakta tekniska stegen för att använda de nya funktionerna.

iOS 17.1 Beta 3-gränssnittsförbättringar

iOS 17.1 Beta 3 innehåller flera gränssnittsförbättringar som gör det ännu enklare att använda din iPhone. En av de mest anmärkningsvärda förändringarna är de nya färgmatchade spellistalternativen. Du kan nu välja mellan åtta konststilar som har geometriska former och mönster.

För att använda den här funktionen, gå helt enkelt till din Musik-app, välj en spellista, tryck på konstverket och välj ett nytt anpassningsalternativ.

En annan gränssnittsförbättring är tillägget av en ny sektion för rekommenderade låtar i Musik-appen. Den här funktionen föreslår låtar baserat på din lyssningshistorik och finns längst ned på biblioteksfliken. För att komma åt den här funktionen, scrolla helt enkelt ner till botten av biblioteksfliken och tryck på avsnittet “Rekommenderas”.

Prestandaförbättringar för iOS 17.1 Beta 3

iOS 17.1 Beta 3 innehåller också flera prestandaförbättringar som gör att din iPhone går snabbare och smidigare.

En av de viktigaste förbättringarna är den minskade strömförbrukningen när din iPhone ligger utanför kroppen på en statisk yta. Denna funktion är speciellt utformad för användare i Frankrike och rymmer ett testprotokoll som kräver minskad strömförbrukning.

En annan prestandaförbättring är den förbättrade stabiliteten hos Camera-appen. Den här uppdateringen fixar flera buggar och problem som fick kameraappen att krascha eller frysa. Dessutom innehåller uppdateringen förbättringar av Face ID-igenkänning och generell systemprestanda.

iOS 17.1 Beta 3 säkerhetsuppdateringar

iOS 17.1 Beta 3 innehåller flera säkerhetsuppdateringar som förbättrar den övergripande säkerheten för din iPhone. En av de viktigaste uppdateringarna är korrigeringen av en sårbarhet som gjorde det möjligt för hackare att kringgå låsskärmen och komma åt din iPhones data. Denna uppdatering säkerställer att din iPhone är säkrare och mindre sårbar för attacker.

En annan säkerhetsuppdatering är de förbättrade sekretessinställningarna för din iPhone. iOS 17.1 Beta 3 innehåller flera nya sekretessinställningar som låter dig styra hur din data delas och används av tredjepartsappar. För att komma åt dessa inställningar, gå till Inställningar > Sekretess och gör nödvändiga ändringar.

iOS 17.1 Beta 3 Nya appfunktioner

iOS 17.1 Beta 3 innehåller också flera nya appfunktioner som gör det ännu roligare att använda din iPhone. En av de mest spännande funktionerna är de nya samarbetsspellistorna i Apple Music. Den här funktionen låter dig skapa spellistor med dina vänner och familj och dela dem med varandra. För att använda den här funktionen skapar du helt enkelt en spellista, trycker på knappen “Samarbeta” och bjuder in dina vänner att gå med.

En annan ny appfunktion är tillägget av Apple Journal-appen. Denna app låter dig hålla reda på dina dagliga aktiviteter, tankar och idéer i en digital dagbok. För att använda den här funktionen laddar du bara ner Apple Journal-appen från App Store och börjar skriva.

Sammantaget innehåller iOS 17.1 Beta 3 flera spännande nya funktioner och förbättringar som gör användningen av din iPhone ännu bättre. Från gränssnittsförbättringar till prestandaförbättringar och säkerhetsuppdateringar, den här uppdateringen har något för alla.

Uteslutningar i iOS 17.1 Beta 3 Nyckelfunktioner

iOS 17.1 Beta 3 borttagna funktioner

Medan iOS 17.1 Beta 3 ger nya funktioner och förbättringar, har vissa funktioner tagits bort från den tidigare versionen av iOS. Följande funktioner har tagits bort från iOS 17.1 Beta 3:

 • Face ID Attention Awareness – Den här funktionen har tagits bort från iOS 17.1 Beta 3. Den gjorde det möjligt för Face ID att upptäcka om dina ögon tittade på skärmen och låsa upp din enhet endast om du tittade på den. Om du föredrar att använda den här funktionen kan du aktivera den genom att gå till Inställningar > Face ID och lösenord och inaktivera Kräv uppmärksamhet för Face ID.
 • Livetext i kameran – Livetext i kameran gjorde att du kunde fånga text från kameran och utföra åtgärder på den. Den här funktionen har tagits bort från iOS 17.1 Beta 3. Om du behöver den här funktionen kan du använda en tredjepartsapp som erbjuder den här funktionen.

iOS 17.1 Beta 3 Enheter som inte stöds

iOS 17.1 Beta 3 är inte kompatibel med alla enheter. Följande enheter stöds inte:

 • iPhone 6 och 6 Plus – Dessa enheter är inte kompatibla med iOS 17.1 Beta 3.
 • iPad Mini 2 och 3 – Dessa enheter är inte kompatibla med iOS 17.1 Beta 3.

Om du har en av de enheter som inte stöds kommer du inte att kunna installera iOS 17.1 Beta 3.

iOS 17.1 Beta 3 användarupplevelse

Med lanseringen av iOS 17.1 Beta 3 har Apple introducerat ett antal nya funktioner och förbättringar som förbättrar användarupplevelsen. Här är några anmärkningsvärda ändringar:

 • Apple Music-uppgraderingar: Apple Music har fått flera uppgraderingar i iOS 17.1 Beta 3. Du kan nu snabbt favoritlåtar med den nya knappen som lagts till på Apple Music-kortet. Dessutom finns nu samarbetsspellistor tillgängliga, så att du kan skapa och dela spellistor med andra.
 • Ny incheckningsfunktion i meddelanden: iOS 17.1 Beta 3 innehåller en ny incheckningsfunktion i meddelanden. Den här funktionen låter dig dela din plats med andra under en begränsad tidsperiod. Du kan välja att dela begränsad eller fullständig data, beroende på vad du föredrar.
 • Anpassningsbara affischer för kontakter: Du kan nu anpassa affischer för dina kontakter i iOS 17.1 Beta 3. Detta gör att du enkelt kan identifiera dina kontakter med en personlig bild.
 • Röstbrevlåda och transkriptioner för röstmeddelanden i direktsändning: iOS 17.1 Beta 3 inkluderar live röstmeddelanden och utskrifter för röstmeddelanden. Detta gör att du kan läsa transkriptioner av dina röstmeddelanden istället för att lyssna på dem.
 • Offline Apple Maps: Apple Maps fungerar nu offline i iOS 17.1 Beta 3. Det betyder att du kan komma åt kartor och vägbeskrivningar även när du inte har en internetanslutning.

Sammantaget ger iOS 17.1 Beta 3 flera nya funktioner och förbättringar som förbättrar användarupplevelsen. Från Apple Music-uppgraderingar till nya funktioner i Messages, det finns något för alla i den här senaste versionen.

Slutsats

Sammanfattningsvis är iOS 17.1 Beta 3 en betydande uppdatering som ger flera nya funktioner och förbättringar till din iPhone.

Uppdateringen inkluderar den efterlängtade Apple Journal-appen, som låter användare skapa och hantera journaler med lätthet. Samarbetande spellistor i Apple Music är nu också tillgängliga, så att användare kan skapa spellistor med andra och enkelt dela dem.

Dessutom innehåller uppdateringen förbättringar av incheckningsfunktionen i meddelanden, som nu ger användarna möjlighet att välja “Begränsade data” eller “Fullständiga data” incheckningar, beroende på mängden information de vill dela. Uppdateringen ger också nya ringsignaler och textsignaler, vilket gör det lättare för användare att anpassa sin enhets ljudinställningar.

Det finns dock några funktioner som fortfarande saknas i iOS 17.1 Beta 3, till exempel det ryktade “Pro Mode” som skulle tillåta användare att optimera sin enhets prestanda för specifika uppgifter. Det är oklart om den här funktionen kommer att ingå i framtida uppdateringar, men det är något att hålla ett öga på.