iOS 15: Tre nyheter redan på Android-telefoner

0 Shares

Av denna anledning kommer vi att granska de nya funktionerna som det kaliforniska varumärket har presenterat och som vi redan kunde hitta på mobila enheter med Android. Dessutom är det därför många användare anser att det inte finns några stora förbättringar med avseende på denna nya uppdatering. Och det är de viktigaste nya funktionerna som presenterades med ankomsten av iOS 15, påminner oss för mycket om Android, eftersom några av dem har funnits i Googles operativsystem i flera år, vilket är fallet med aviseringar.

iOS 15: Tre nyheter redan på Android-telefoner

Aviseringar, Android-stil?

Apple lanserar en ny funktion som gör det möjligt för iPhone-användare ange olika aviseringsinställningar baserat på deras nuvarande status. Dessutom låter de dig enkelt ändra denna status från låsskärmen eller kontrollcentret. Och det är på detta sätt som sättet att ta emot notiser, varningar och ljud kommer att ändras beroende på om vi “kör”, “jobbar”, “sover” eller “studerar”.

Och även om stilen på aviseringarna fortfarande är ett riktigt husmärke, kan det inte förnekas att det finns mycket likhet med stilen på Android. Som du kan se, i iOS 15 istället för att visa appikonen eller fotot i liten ovan, kommer den att visas större till vänster. Något som har setts på Android ett tag.

Igenkänning av text i bilder

Iphone-kameran kommer att få en funktion som kommer att vara mycket användbar för många människor, det faktum att kunna ta ett foto där det finns text och som ger oss möjligheten att kopiera det. Vi hänvisar till Live text eller Live Text som Apple kommer att lägga till i sin nya version av programvaran. Vi står dock inför ett system som praktiskt taget har samma funktion som Google Lens textigenkänning. Dessutom är det slående att det inte bara ser likadant ut i sin huvudsakliga funktion, utan hur texten i ett foto sticker ut är totalt likt hur Google Lens gör.

Assistent utan tillgång till internet

En av nyheterna som många längtade efter var det enkla faktum att kunna använda Siri när vi inte har tillgång till internet . Eftersom din röstassistent hittills bara kunde svara på frågor när den var online. Vid det här laget har vi också sett en del Android, eftersom den för Google Assistant redan kunde klara grundläggande uppgifter när internetanslutningen inte var tillgänglig. Dessutom är det något som vi har sett i många år. Den största förändringen tillkännagavs dock 2019, med Google Assistants offline taligenkänning.

0 Shares