iOS 15 och iPadOS 15: Rykten om nyheter på iPhone och iPad

Aviseringssystemet skulle höjas

Mark Gurman genom Bloomberg har publicerat en omfattande rapport där han nämner de möjliga nyheterna som kommer att ingå i denna nya uppdatering. I detta kommer jag att hänvisa till en viktig förnyelse av programvaran med särskilt fokus på anmälningskontrollsystemet . Speciellt på iPad kan vi få se en uppdaterad låsskärm och bättre skydd i förhållande till integritet.

iOS 15 och iPadOS 15

Går in på mer detaljer, påpekar Gurman att användare kan ställa in olika meddelandepreferenser. Det vill säga att användaren kommer att kunna välja mellan flera alternativ om de kör, jobbar eller sover så att vissa aviseringar avges med ljud och andra inte. För närvarande kan alla av dem tystas med stör ej-läget men nu kan du vara mycket mer selektiv med vad som kan låta och vad som inte beror på uppgiften som görs. Allt detta kommer att kunna konfigureras från själva kontrollcentret på både iPhone och iPad.

iOS 15

Till detta kommer också möjligheten att konfigurera automatiska svar på inkommande meddelanden. Allt detta beror som i föregående fall på den uppgift du gör för tillfället. Om du till exempel arbetar kan du anpassa ett automatiskt svar av typen “nu jobbar jag, du kan skriva till mig från kl. 19:00”. Detta kommer att göra stör ej-läget mycket rikare.

Visuella förändringar förväntas i iPadOS

Som vi har nämnt ovan pekar rykten på stora förändringar i iPadOS på den estetiska sidan. I synnerhet skulle det finnas planer på att ändra hemskärmen för att inkludera widgets fritt. Just nu är detta något som bara är begränsat till att iOS är på iPad begränsad till ena sidan på den första skärmen. Med den här uppdateringen kan platser vara var användaren vill. Detta är helt logiskt eftersom widgetarna på iPad förblir i bakgrunden genom att de är “dolda” och tvingas använda dem.

Utöver dessa relevanta ändringar pekar rapporten på ändringar i iMessage för att fungera som ett socialt nätverk och en ny sekretessmeny. Det senare skulle helt klart inkludera information om all data som iPhone samlar in av tredjepartsapplikationer. Detta är något som redan ses i iOS 14.5 men man vill ta det till en ny nivå med iOS 15 vars namn i klassen är ‘Sky’.

iOS 14 iPadOS 14

Och om du är ett fan av macOS, är sanningen att Marc Gurmans information inte visar mycket hopp om stora förändringar. Just nu är en mindre uppdatering på gång sedan förra året såg vi relativt stora förändringar. Även om vi för allt detta måste vänta på WWDC 2021 och sedan den officiella lanseringen som kan komma i september med den nya iPhonen.

Relaterade Artiklar

Back to top button