Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 15 låter dig bevara kamerainställningar för iPhones nattläge

IPhones nattläge använder datorfotografering för att ge dina bilder i svagt ljus liv, men iOS 14 låter dig inte behålla sitt tillstånd under sessioner. iOS 15 fixar det.


HÖJDPUNKTER:

  • iOS 15 ger en ny inställning för att bevara nattläge
  • Detta kommer att behålla din nattlägesinställning mellan sessionerna
  • I iOS 14 återställs nattläget automatiskt till “Auto”

En stillbild från Apples annons som marknadsför Night Mode på iPhone 12 Pro

iOS 15: Bevarar kamerainställningar för iPhones nattläge

Apple låter dig tala om för din iPhones kameraapp att bevara vissa inställningar mellan sessionerna.

Om du gillar att ta bilder med ett visst filter, till exempel, kan du ställa in iPhone-kameran så att den behåller ditt val mellan flera lanseringar av kameraappen. Dito för fotograferingslägen som foto eller video. Men fram till iOS 15 fanns det inget sätt att hindra kameraappen från att återställa nattläge till “Auto” mellan flera sessioner.

→ iPhone-fotograferingstips som alla borde känna till

Med iOS 15 är en ny växel för att bevara nattläge tillgänglig i Inställningar → Kamera på enheter som stöder nattläge, som iPhone 11-serien och nyare. Denna växel finns i den senaste betaversionen av iOS 15 och iPadOS 15, och erbjuder viss kontroll över huruvida kameraappen öppnas varje gång du startar den med nattläge automatiskt på eller av.

9to5Mac har mer:

Enligt ett supportdokument på Apples webbplats slår kameraappen automatiskt på nattläge när Apples maskininlärningsalgoritm bestämmer att den ska användas med tanke på miljön du fotograferar i. Men nu med iOS 15 har du åtminstone något val här och kan nu ställa in nattläge så att det förblir avstängt tills du faktiskt vill använda det.