Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 15.1 beta 3 lägger till “Auto Macro”-växling för att inaktivera automatisk kameraväxling; ProRes Video-stöd

Det är förmodligen säkert att säga att iOS 15 har haft en hel del smärtpunkter sedan den offentliga lanseringen i september. Intressant nog var en av dem Apples beslut att . . . växla mellan makrofotografering och inte. Vissa recensenter påpekade att det var lite av ett problem, men Apple var ganska snabba med att säga att en fix var på väg.

Vid den tiden sa Apple dock bara att en framtida uppdatering skulle vara värd för korrigeringen. Men nu verkar det vara precis runt hörnet. Som noterats idag av , efter fröet till den tredje betaversionen av iOS 15.1 för utvecklare, finns det en ny växelströmbrytare i kamerainställningarna. Specifikt kallas det “Auto Macro”, och det gör precis vad namnet antyder.

Om du aktiverar den här funktionen kan kameran automatiskt växla till Ultra Wide-kameran för att ta makrofoton och videor. Om du stänger av den här funktionen kommer kameran att hantera denna process automatiskt. Det verkar vara vad många iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max-ägare där ute letar efter, och det är bra att se att åtgärden kommer förr snarare än senare.

För att manuellt byta till makrofotografering tar det några steg, men det är inte överdrivet. Kom helt enkelt nära ditt motiv, byt till 0,5x-objektivet och tryck sedan för att fokusera på det du vill fånga. Det bör byta till makrofotografering, så att du kan komma riktigt nära och personlig med vad du än försöker fotografera (eller video).

Det är bra att se den här korrigeringen komma så snart efter iOS 15:s första lansering. Kommer du att hålla den automatiska omkopplingen påslagen, eller kommer du att stänga av den så snart du kan?

Den tredje betaversionen av iOS 15.3 ger också stöd för ProRes Video till smartphonesortimentet. Apple bekräftade att den här funktionen inte skulle stödjas i iOS 15 vid lanseringen, men det ser ut som att den kommer inom en snar framtid. Med den här funktionen närvarande kommer användare att kunna slå på eller av den i appen Inställningar och välja kameraalternativet.