Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 14 – Nya funktioner tillkännagavs på WWDC 2023

Den online-bara WWDC visade upp några av de imponerande programuppdateringarna som Apple har arbetat med. Här är alla höjdpunkterna från iOS 14-uppdateringen.

iPhones senaste uppdatering visar en av de största uppdateringarna sedan iOS 7:s enorma omdesign. Den lånar många funktioner vi har sett på Android, men med sin egen unika Apple-twist. Utöver alla memes är Apple och Android att stjäla funktioner från varandra ett fantastiskt resultat för kunden. Tekniska nördar kommer att hitta massor av anpassningsalternativ för att hålla dem underhållna, men funktionerna kommer inte att komma i vägen för andra.

Widgets är den stora som skapar rubrikerna. Widgetar kommer ut från Today View-panelen och sitter på startskärmen bland dina appar. De är justerbara i storlek. Smarta stackar låter dig svepa genom flera widgets på ett ställe. iOS växlar automatiskt vilken widget som visas under dagen. Smarta stackar kan skapas genom att dra en widget ovanpå en annan. Widgets från tredjepartsappar kommer när utvecklare bygger sina egna, förhoppningsvis innan de släpps offentligt. Anpassningen är fortfarande något begränsad, med endast ett fåtal storleksalternativ och widgetplacering som håller sig till rutnätet. Apple gillar att hålla din hemskärm organiserad.

Appbibliotek finns till höger om alla appsidor. Apple skapar på ett intelligent sätt kategorier av appar med sökning, förslag och nyligen tillagda överst. Kategorierna är inte anpassningsbara, eftersom Apple hoppas att de kan visa dig vad du vill, när och var du vill ha det. Du hittar en alfabetisk lista över alla dina appar i sökfältet. Det är enkelt att dölja sidor med appar, som kan användas för att visa eller dölja jobb- eller reseappar vid lämplig tidpunkt.

Bild i bild kommer till iPhone, så att du kan fortsätta titta på FaceTime, YouTube, Netflix, Apple TV+ och fler videor medan du bläddrar igenom din telefon.

Siri får en omdesign som bara tar upp en liten del av skärmens undersida, medan du kan fortsätta göra det du höll på med. Resultaten visas högst upp som en avisering. Siri ger 20 gånger mer fakta än för tre år sedan och du kan till och med be den skicka ljudmeddelanden.

Samtal ta inte heller upp helskärmen och blir komprimerad till toppen av skärmen.

Hem uppdateringar kommer att föreslå användbara automationsinställningar. Adaptiv belysning kommer att ändra färgtemperaturen på dina glödlampor under hela dagen. Aktivitetszoner varnar dig endast när någon rör sig i en specifik region av din säkerhetskamera. Ansiktsigenkänning på videokameror och dörrklockor kan meddela dig när någon som den känner igen är vid dörren.

Översätt appen hjälper dig att klara dig utomlands, skicka meddelanden till utländska vänner och översätta hela webbsidor direkt i din webbläsare. Översätt fungerar offline.

Meddelanden få en översyn. Fäst konversation, håll dig till toppen. Gruppmeddelanden får inline-svar och omnämnanden, så du kan välja att bara bli meddelad när de nämns, ungefär som Slack. Nytt Memoji-hår, huvudbonader, ansiktsskydd, åldersalternativ och klistermärken.

Kartor uppdateringen ger ett gäng nya funktioner som guider för att äta, shoppa, utforska och mer från förtroendemärken som Lonely Planet, Zagat, Louis Vuitton och AllTrails. Cykelvägbeskrivningar visar dig cykelbanor, stigar, branta passager och trappor. Cykling kommer att finnas i New York City, Los Angeles, San Francisco Bay Area, Shanghai och Peking. EV-rutter spårar din bils laddning och faktorer i höjd och väder när du föreslår kompatibla laddstationer längs vägen. Trängsel och gröna zoner visas på kartor och ger dig alternativa ruttalternativ.

CarPlay låter dig nu ställa in bakgrundsbilder och stöder nya kategorier av appar: parkering, laddning av elbilar och snabbmatsbeställning.

Bilnycklar kommer till iOS 13.6, så att du kan låsa upp och starta din bil. Du kan till och med stänga av dina nycklar på distans om du tappar bort din telefon, dela åtkomst till din bil och CarKey kommer att fungera i upp till fem timmar efter att din telefon dör. Räkna inte med att kunna använda den här funktionen imorgon. Detta kommer att vara en långsam process där bilar litar på och anammar tekniken. CarKey kommer först till 2021 års BMW 5-serie.

AirPods Fireware-uppdateringar blåser nytt liv i alla AirPods och AirPods Pro. Den här typen av uppdateringar visar fördelarna med ett kontrollerat ekosystem som Apples.

AirPods Pro får rumsligt ljud med hjälp av riktade ljudfilter, baserat på var du och din enhet är placerad, för att ge en surroundljudsupplevelse från två hörsnäckor. Rumsljud är kompatibelt med 5.1, 7.1 och Dolby Atmos.

Automatisk växling spelar skenbart upp ljud från enheten du använder. Se en film på din iPad och svara sedan på ett samtal från din iPhone utan att byta manuellt.

Appklipp är mindre, lättare och snabbare delar av en app. NFC-aktiverade QR-koder kommer att visas på/på platser som elektriska skotrar, parkeringar och matrecept. Peka på eller rikta kameran mot QR-koden för att ladda ner appklippet för att komma åt de viktigaste funktionerna, som att betala för parkering, utan att ladda ner hela appen. Appklipp är upp till andra företag att implementera tekniken för att bli framgångsrik.

Några andra funktioner som inte nämns på scenen inkluderar: det vanliga tangentbordet har nu emoji-sökning, och du kan ställa in standardappar för e-post och webbläsare (tyvärr inget ord om standardkart- eller musikappar ännu). Back Tap är en tillgänglighetsfunktion som låter dig mappa ett dubbel- eller trippeltryck på telefonens baksida till åtgärder, som att gå till startskärmen, låsskärmen, tysta, meddelandecenter eller använda Siri-genvägar för att mappa den till vacker mycket vad som helst som att öppna kameran eller aktivera Google Assistant. Tillgänglighet tillåter aktiverar ljudigenkänning som meddelar dig om den hör ett ljud som den känner igen, såsom en dörrklocka, biltuta eller brandlarm. Detta är bra för hörselskadade eller om du har hörlurarna uppskruvade.

iOS 14 är tillgängligt på iPhone 6s och uppåt, och iPod 7:e generationen.

Fullständig lista över iOS 14-funktioner här.

Utvecklarbetas är redo att installeras idag, med offentliga betaversioner som kommer i juli. Vi kan förvänta oss att se det offentliga släppet för alla under hösten. Här hittar du information om alla andra stora tillkännagivanden på WWDC 2020.