iOS 14.8 nyheter, läckor och allt vi vet hittills

Den stora iOS 15 -uppdateringen är nästan här, med den massiva programvarureparationen som väntas i september. Men innan dess kan Apple klämma in ytterligare en version av iOS 14, eftersom iOS 14.8 ryktas vara på gång.

Detta är en ovanlig situation, både när det gäller att Apple släpper dessa många versioner av iOS 14, eftersom det aldrig har nått en .8 -version med sin iPhone -programvara tidigare, och när det gäller tidpunkten, eftersom det är så nära den troliga iOS 15 -lanseringen .

Ändå har iOS 14.8 -namnet upptäckts i Xcode (Apples utvecklingsmiljö) av Brendan Shanks på Twitter, och det är ganska övertygande bevis på dess existens.

Inte nog med det, men 9to5Mac har bekräftat fyndet och även upptäckt ytterligare referenser till iOS 14.8. Men om det verkligen är på gång när kan vi se det? Och vad kan det erbjuda? För närvarande är vi inte säkra, men vi har några idéer, som du ser nedan.

Kom till saken

  • Vad är det? Nästa mindre iOS -uppdatering
  • När är det ute? Förmodligen väldigt snart
  • Hur mycket kostar det? Inget, det blir gratis

Utgivningsdatum för iOS 14.8

Det finns inga nyheter om när iOS 14.8 kan landa, men logiskt nog skulle vi förvänta oss det innan iOS 15, som förmodligen kommer att landa någon gång i september, tillsammans med iPhone 13 -serien. I skrivande stund betyder det att iOS 14.8 kan landa omedelbart, och förmodligen inom de närmaste veckorna.

Som sagt, det finns ingen garanti för att det kommer att starta innan iOS 15 gör det. Apple gör en ändring av hur det hanterar uppdateringar, så att användare kan stanna på iOS 14 längre medan de fortfarande får säkerhetsuppdateringar. Du kanske vill göra detta om du till exempel väntar på att de oundvikliga buggarna för iOS 15 ska strykas, eller om du inte gillar ljudet av några av ändringarna.

Med det i åtanke kan Apple släppa nya versionsnummer för iOS 14 tillsammans med dem för iOS 15, där båda versionerna får säkerhetsuppdateringar, men bara iOS 15 får nya funktioner. I så fall är det möjligt att iOS 14.8 landar samtidigt som iOS 15, eller kanske till och med senare.

iOS 14.8 -funktioner

I skrivande stund har vi inte mycket koll på vilka funktioner iOS 14.8 kan ha. Som nämnts ovan kan det faktiskt bara innehålla säkerhetsuppdateringar.

Åtminstone men det kommer förmodligen också att ha några buggplåster, inklusive kanske för ett problem med iOS 14.7.1 som har lett till att vissa användare tappar tjänsten på sina telefoner.

Men om det bara skulle innehålla buggfixar och säkerhetsuppdateringar tror vi att namnet iOS 14.7.2 skulle vara mer lämpligt – en flytt till iOS 14.8 tyder på att mer betydande förändringar är planerade.

Apples planerade barnsäkerhetsfunktion

Så det kan finnas några nya funktioner eller några ändringar av befintliga. Det kan inkludera Apples barnsäkerhetsfotoskanningsfunktion för en. Medan vi förväntade oss detta i iOS 15, kunde vi se Apple rulla ut det tidigare och/eller se till att de som håller sig till iOS 14 fortfarande får det, eftersom det är utformat för att förebygga skador.

Utöver det är det möjligt att några av de andra funktionerna som vi förväntade oss i iOS 15 skulle kunna landa här. Det finns en mängd sådana som påverkar nästan alla aspekter av operativsystemet, men ingen har specifikt kopplats till iOS 14.8, så vi skulle inte räkna med det.

Slutligen kan det finnas en eller flera mystiska nya funktioner planerade, men Apple har säkert hållit dem väldigt tysta i så fall.

Relaterade Artiklar

Back to top button